Jump to content

253. Кой е изменникът и отстъпникът


Recommended Posts

253. КОЙ Е ИЗМЕННИКЪТ И ОТСТЪПНИКЪТ

„Пъстрата маса хора” бяха препълнили тротоарите на улица „Граф Игнатиев”, движеха се във всички посоки като мравки в мравуняк. Над улицата се носеше един характерен шум - смесица от пошли разговори, смехове, закачки и търкане на подметки по тротоара.

Андрей пак вървеше по левия тротоар. Скоро беше изтласкан към бордюра, но и там не се задържа. Беше принуден да слезе на паважа, като недостоен вече член на „пъстрата маса хора”, изменник, отстъпник от нейните принципи, живот и идеали, който ял от забранения плод за „пъстрата маса хора”, който растеше на Изгрева.

Пътя на Андрей вече беше определен - стръмните и недостъпни върхове на живота, за които на „пъстрата маса хора” не беше дори позволено да помисли!

Андрей натоварен със снопчето дърва, кошницата с Новогодишните подаръци и главата му изпълнена с видяното и чутото при Христов и с конфликта между старото и новото, се довлече до улица „Три уши”, влезе в двора на една триетажна къща. Там, в дъното на двора имаше стара паянтова полуразрушена къщичка, в която той влезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...