Jump to content

264. Колкото по-дълги са съветите, по-далече ги водя


Recommended Posts

264. КОЛКОТО ПО-ДЪЛГИ СА СЪВЕТИТЕ, ПО-ДАЛЕЧЕ ГИ ВОДЯ

- Аз вече много пъти ти казах, и с това станах банален: - Отивай си, не съм те вързал със синджир! Хайде, връщай се! - Разбира се, веднага побърза да добави: - Ти си умен и разумен човек, изслушай ме за последен път, после чупи си главата.

Така Христов и Андрей се разправяха и вървяха. - Ти имаш много механично разбиране за „съвет”. Ти мислиш, че моя съвет е като на адвокатите - да те хванат за дойна крава, вече да не можеш да се отпуснеш; или като съветите на лекарите - прегледа те, изпише ти рецепта, вземе си хонорара и спокоен си отива, че си е изпълнил дълга; или като на попа -дойде на две на три, прочете Евангелието, прибере вземането си и си отива спокоен, изпълнил своя дълг - „Изпълнил волята Божия”; или професорът, който си прочете лекцията, отива си и повече нищо друго не го интересува! Всичките повтарят години наред все едно и също, а през това време живота е отишъл напред, а те с техните стереотипни съвети, са останали назад.

Обаче, ние мислим и постъпваме съвсем по друг начин. Какъв смисъл има да ти дам съвет, който няма да можеш да изпълниш? Аз вече от 15 години, давам съвети на хиляди и хиляди хора. Много често ги гоня, ругая, някой бия и пак идват. Това е, защото за съветите си и за съветниците се

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...