Jump to content

314. Може да се живее и с всяко Живо Слово


Recommended Posts

314. МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ И С ВСЯКО ЖИВО СЛОВО

- Снощи как прекара?

- Добре. Този път изпълних всичко, както ми казахте. Но сега пак чувствувам болки в гърдите си.

- И те ще преминат.

- Едвам ще издържа да не ям до обед!

- Добре си направил, че не си ял! Мойсей, преди да получи десетях Божии заповеди, постил 40 дни. Христос също преди да започне Своята мисия, гладувал 40 дни в пустинята. Всяко велико начинание започва с физически глад, за да се събуди духовен глад, и за да стане изчистване на тялото.

- И мене да не мислите да ме накарате да гладувам 40 дни? Аз не мога да издържа толкова много!

- Бъди спокоен, това още не е за тебе. Щом човек може да се справи с глада, който е една от най-трудните задачи, повдига му се самочувствието, което пък подпомага организма му по-лесно да се справи с много болести.

- Когато хората са болни, лекарите им дават лекарства за апетит и им предписват да ядат силна и калорична храна, а Вие ми предписахте три дни да гладувам, две вечери не спах, в най-големия студ отидох на екскурзия, преоблякох се на течение и виелица!

- Така е, това ти най-добре знаеш - и се опита да премине по-нататък, защото не искаше да задържа съзнанието на Андрей върху болестта му, за да не възбуди и поднови болестта с мислите за нея.

- Право да Ви кажа господин Христов, изпълних всичко точно както ми казахте, само защото Вие искахте. Аз чувствувах как с мисълта си ми помагахте. Снощи си мислих и разсъждавах върху стиха, дето можело да се живее и с всяко живо Слово. Вчера което стана с мене, беше едно истинско чудо, или поредица от чудеса!

Христов го остави да говори, като тук-таме се усмихваше одобрително или поясняваше:

- В света няма чудеса - има знания на закони, които закони за другите са неизвестни.

И този отговор Андрей чу, хареса му, но не се спря да мисли, още по-малко имаше намерение да възразява, защото много силно искаше да говори. Това което цял живот беше подпушвано в душата му от заекването, Христов беше отпушил, сега Андрей го заливаше, а той трябваше да търпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...