Jump to content

363. Хлябът е тялото Христово


Recommended Posts

363. ХЛЯБЪТ Е ТЯЛОТО ХРИСТОВО

Слушай, сега ще ти прочета друг цитат: „Питам, в кой Божествен кодекс пише, че хляба трябва да се реже с нож? Писано ли е някъде, че хората трябва да носят ножове?... В кой закон от Божествената книга е писано, че житото трябва да се мели на воденица, а полученото брашно да се меси на хлябове, които после да се пекат в пещи? Казвате: понеже нашите деди и прадеди са правили така, и ние ще вървим по техния път. Кажете ми, кой човек и кой народ за първи път е млял жито? Камъните през които минава житото, за да се мели, остават в полученото брашно своите отрицателни енергии, които се предават на хората. По същия начин железния нож, с който режат хляба, оставя своите отрицателни влияния в хората, които го ядат. Като изучавате живота на светиите, проследете дали те са употребявали ножове за рязане на хляба. Съвременните хора си служат с ножове и вилици, и минават за културни. Каква култура има в това?...”

Докато брата четеше, съвсем беше се приближила сестра Конова*, която внимателно слушаше.

[*Сестра Конова - виж „Изгревът”, т. 17, с. 715-717.]

- Кой е най-правилния начин за хранене - продължаваше братът - който природата ни е предоставила? Как храни майката своето дете? Детето употребява ли вилици и ножове, за да приема храната от майка си? Не, то туря устата направо на гърдата й и смуче. То не се нуждае нито от вилици, нито от ножове, нито от ръце даже, служи си с устата. Как храни птичката своите малки? - И тя им туря храната направо в устата. Искате ли и ние да приемаме храната си по този възвишен, чист начин, достатъчно е да концентрираме волята си, за да я приемем направо от въздуха.”

Братът престана да чете и почна да обяснява, че по този начин хората щели да се хранят чак през седмата раса.

- Сега коя раса е? - запита Андрей.

- И това ли не знаеш? - Пета. Както виждаш Учителя дава перспективи на живота и след 2 000 години.

Сестрата, която беше дошла и слушаше брата, забеляза, че Андрей гледа на брата като на луд, крайно ексцентричен, затова беше й много неприятно.

- Извинете ме брат - започна тихо, кротко и сдържано, но отвътре кипеше, че брата не разбира това - в трапезарията всички чакат да им занесеш хляб - вече разсипват супата.

Брата я изгледа малко недоволно и каза:

- Вярно, че се заговорих, но трябва да се обясни на господина.

На Андрей му беше интересно, затова запита:

- Но извинете ме, аз не разбрах, защо не трябва да се купува и продава хляба, защо не трябва житото да се мели, хляба - пече?

- Аз живея на края на Изгрева - до гората. Когато искаш, ела да ти обясня.

- Аз ще му обясня, а ти отивай да занесеш хляба, че толкова души те чакат.

Но тъкмо желанието на сестрата тя да обясни, амбицира брата. Той остави хванатата количка и започна отново да обяснява, без да чете:

- Когато ви се дава хляб, никога не отказвайте, защото хлябът е тялото Христово. Никой не трябва да отказва да приеме Христа. Той е живият хляб, който влиза в нас и се превръща в творческо Слово... Този свещен хляб носи живото Слово в себе си... Както е казано: „Всичко чрез него стана”... /чрез Словото/. Аз вярвам в единния свещен хляб... Това е най-простото определение на понятието Бог. Юда предаде Христа, продаде Го за 30 сребърника и от тогава до сега хората, като продават хляба, повтарят престъплението на Юда.

Разбираш ли сега защо хляба не трябва да се продава, да се реже с нож, бучи с вилица, да се пече в пещ? - Защото е тялото Христово! Вилицата е копието, с което прободоха Христа и ние вече 2 000 години продължаваме да го пробождаме!

Бялата ложа е свързала Бога и Христа с хляба, а Черната ложа - с пробождането, реженето, меленето, печенето... Това е една велика мистерия, която много малко хора разбират.

- Пак не ми е ясно!

- Аз пък Ви се чудя, как не можете да разберете такива прости и ясни неща? Сега ще ти стане още по-ясно. Всеки да си има осигурен хляба, както е казано в Господнята молитва.

- Все по-неясно ми става! Но кажете, без да работи ли човек трябва да получава храната си?

- Да, той и сега като работи си получава храната. По какво ще се отличава новото от старото? Храната се дава от Бога безплатно. В природата понятието пари не съществува, то е човешко изобретение, по-право - дяволско изобретение. Аз съм изчислил - и погледна към дебелата тетрадка - колко декара земя е необходима да се засее с пшеница, за да се изхрани цялото население на България.

Достатъчно е всеки човек от 16 до 50 години, да работи на годината 15-20 дни, за да осигури хляба на целия български народ за през цялата година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...