Jump to content

364 Светлината е храна за човека


Recommended Posts

364. СВЕТЛИНАТА Е ХРАНА ЗА ЧОВЕКА

- Вие дъновистите като дойдете на власт, така ли ще уредите държавата - хляба ще давате без пари? - запита иронично Андрей.

- Вие и това не можете да разберете, че ние сме с Бога, Който е винаги на власт, следователно и ние сме винаги на власт.

- Като широканците ли?

- Аз не разбирам от широканци - каза брата и стрелнат недоволно от сестрата, отново хвана дръжките на количката. - Но Андрей запита, и той ги отпусна:

- Не разбрах, на какво основание хляба трябва да се дава без пари?

- На природно основание! На Божествено основание! Аз Ви се чудя, как не можете да видите и да разберете тези прости неща! Животните в природата не работят, а ядат - всеки ден и във всяко време се нареждат на Божествената трапеза.

- Право да Ви кажа, това никога не съм мислил, но какво ще ми кажете за поговорката: „Бог дава, но в кошара не вкарва.”?

- Има различни Богове. Там е разликата между нашия Бог и другите Богове. Нашия Бог дава и в кошарата вкарва. - тържествено каза брата на учудения Андрей.

- Има ли някъде такова общество?

- Разбира се! Растенията не стоят ли на едно място и храната, водата, въздуха и всичко, което им е необходимо им идва наготово на краката, вкарва им се в кошарата. Не само това, но и птиците небесни отиват да им дават на краката концерти, и то пак без пари...

Че и при нас сега, въздуха не влиза ли направо в кошарата ни – устата - нито го викаме, нито го търсим, нито за него работим, нито заплащаме. Не е далече времето, когато ще почнем да се храним с въздух. Това ще бъде в Седмата раса. А още по-после, хората ще се хранят само със слънчеви лъчи.

Да видиш, че нашия Учител дава перспективи на живота за хиляди и хиляди години напред. Той не само е ясновидец, но е далековиждащ.

- Право да Ви кажа, не зная какво да мисля за Вас и за Вашия Учител!

- Учителя е най-големия професор в света, а Изгрева е най-великия Университет в света!

Науката която се изучава в този Университет, е единствената на света - науката за законите на човешката душа.

Сестрата се топеше отвътре, като гледаше как брата не може да разбере! Ироничната и присмехулна усмивка по лицето на Андрей искаше да го накара да млъкне, да не говори тези неща пред хора, които нямат отношение към тях. Дори й мина мисълта: „Да не хвърля бисери на свини!...”

Но брата беше се така въодушевил, че не обръщаше внимание на мислите на сестрата, макар да ги чувствуваше и да го смущаваха:

- Виж господине, отворете томчето беседи от Учителя „Мнозина минаваха”, с. 169. Там Учителя загатва нещо много интересно: „Същевременно светлината е храна на човека. Както растенията се хранят със светлина, колко повече човека...”

Най-после сестрата не можа да се стърпи, и доста строго каза на брата:

- Но разберете брат, както казахте, Учението на Учителя е Учение за законите на човешката душа, то е и велика педагогика... - Но брата я прекъсна:

- Учението на Учителя е всичко, всичко - разбираш ли това?

- Цом е така, то е и педагогика. Защо брат не разберете, че говорите неща, които не са подходящи да бъдат говорени на този господин? По този начин ти излагаш Учението на Учителя на подигравки от другите, и създаваш излишни противоречия в душата на този господин! Пък аз и друг път съм те слушала да говориш и на други външни хора неща, които те не могат да разберат и ти се надсмиват!

-Ти сестра, тези неща не ги разбираш! Това което съм казал, когато и да е, ще даде своя плод, това е педагогика. Как й казваха, не мога сега да се сетя, да, да - беше парекселанс. - И веднага се обърна пак към Андрей.

- Много просто и ясно е защо тези неща не ги разбираш, защото те не са за днешните времена. Те са да бъдат разбирани след 2 000 години. Но и сега като ти ги изяснявам, ти можеш да ги разбереш.

Ти трябва да разбереш, че ние учениците на Учителя живеем в съзнанието си най-малко 50-100 години напред пред останалите хора, а в известни моменти дори и с хиляди години напред. Според Дарвина, хората са произлезли от животните, животните от растенията...

- А растенията? - запита малко на присмех Андрей.

- Това още не е за тебе да го знаеш, но като ме питаш, ще ти кажа - от минералите.

- А минералите?

- От слънчевите лъчи. Това са напластени слънчеви лъчи. Но по-

нататък да ти обясня, няма рязка граница между растенията и животните. Следователно, далечните прародители на човека са растенията.

- Не - възрази Андрей иронично, от което сестрата се страшно ядоса. - Далечните прародители на човека, са слънчевите лъчи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...