Jump to content

10. Щастливец ли съм?


Recommended Posts

10. ЩАСТЛИВЕЦ ЛИ СЪМ?...

април 2016 г. (петък, 1 април 2016 г.)

Щастливец съм! Защо?

Първо, защото се чувствам такъв най-вътре в себе си! И второ, за това, че съм дъщеря на Крали Кралев, и нося име и фамилия на един светъл, достоен и сърцат човек!

Как се е случило това? Тук на Земята, към света на хората ме е привлякла една..... книга. Специална книга! Със заглавие „Учителят говори”.

През 1948-1949 г., баща ми е все още предан брат и библейски лектор в Петдесятната църква, гр. Бургас. Тълкува Библията, и се моли искрено да бъде осенен свише, т.е. да проговори на „език”.

В Петдесятната църква, най-високото благословение свише, е да проговориш на език, неразбираем за околните! Това се приема като посещение на Святия Дух. Това се е случило с учениците на Исус, след Неговата смърт. Те са благовествали на непознати им преди това езици, за чуят Христовите думи присъстващите там чуждоезични хора.

И днес още, братята петдесятници се молят горещо да станат проводници на Светия Дух, и да заговорят на чужд език. Давам този факт за обяснение къде е бил, и какво е правил баща ми в годините преди да се родя.

През 1948 г., двамата с майка ми отиват в неговото родно село Голямо Буково, за да работят и да изплатят дълга направен за новопостроената си къща.

По това време, селяните в Странджа започват да се гражданеят, и искат да се облекат с по-модерни дрехи. Баща ми - по професия шивач, и майка ми - наскоро завършила Стопанското училище, се хващат здраво, шият денонощно в дядовата ми къща там в селото, и изплащат за една година дълга си.

По това време братята от Петдесятната църква, не забравят баща ми. Посещават го, и понякога му носят книги.

Един ден, приятелят му Банчо, буден и интелигентен бургазлия, му дава книгата „Учителят говори”. За търсещия дух на баща ми, тази книга се оказва врата към Рая! В нея той открива отговори на много от загадките на Библията. Ефекта от нея, той определя с една дума: Възкресение!

През 1949 г. дългът е изплатен и семейството се връща в Бургас, в новата къща на ул „Толбухин” 39.

Елка е на 4 години. Аз все още се ослушвам „отгоре”, за да разбера какъв път ще вземе баща ми. А и майка ми. Не бързам!....

Новината, че баща ми чете Дънов, стига до ушите на братята петдесятници! Те не могат да се примирят с това!

Започват често да го посещават, и настойчиво го убеждават да похули Дънов, както и да изхвърли книгите Му! Баща ми, за техен ужас, не само не изхвърля книгите, и не хули Дънов, но Го защитава. Казва им, че Дънов говори по-смислено от тях за Христос, и че му харесва и допада писаното в книгите Му! Не се стеснява да им каже, че Неговите тълкувания на Библейските истини са по-дълбоки, от тези на който и да е евангелски пастор слушан до тогава!

Заради смелата му защита на Дънов, на следващото събрание го изключват от църквата!

Баща ми става и излиза. И не се връща никога повече! Но душата му е пълна, и пред очите му е светло! Намерил е нещо, което разширява хоризонта за неговата мисъл!

На Димитровден -26 октомври 1949 г., баща ми купува един шаран, и го занася в къщи. Казва на майка ми: „Йорданке, сготви този шаран за тебе и за Елка. Аз спирам да ям месо от днес! Реших да стана вегетарианец!”

Майка ми, като добра дъщеря на дядо Петър, един от най-преданите петдесятници в Бургаската църква, е все още в шок от промяната, която става с Кральо (така го наричаше тя). Но не роптае. Замисля се, и въпреки, че не го разбира напълно, хвърля шарана в кофата за смет. Казва си: „Ако Кральо не яде месо, аз не искам да готвя това нещо! Точка”

Вечерта тя си ляга с една гореща молитва в сърцето: „Господи, ако Кральо е тръгнал в пътя на Сатана, моля те, вземи таз нощ душата ми! Искам да умра, не мога да живея така!...” На сутринта тя се събужда, и усеща странен мир в душата си! Не е умряла! Господ не иска душата й. Значи, Кральо е прав. Майка ми спира да се съмнява, и приема новия път на баща ми и като свой път.

Щастливец ли съм? Съм! Родителите ми са вече избрани! Аз със сигурност съм ги обичала още преди да се родя, за това че са единни, и че са свободни духом!

Рождената ми дата е 14 юни 1950 г.

Кръстена съм на името на баба ми, майка на татко - Милка.

Духовният ми път е определен в първите три букви на името: М,И,Л. Принципите на Мъдрост, Истина и Любов, така както Учителя ги е поставил.

Наследих още и двете имена на баща ми, което ме прави два пъти Кралева. За по-сигурно....

Публикувано от Milka Kraleva в 14:22:00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...