Jump to content

12. Разрешено! Довършете го


Recommended Posts

12. РАЗРЕШЕНО! ДОВЪРШЕТЕ ГО.....

събота, 2 април 2016 г.

Бях на 4 години, когато в Бургас се построи нов салон.

За строежа му, нямаше разрешение от общината! Имаше документ за поправка на съществуващата стара сграда. Понеже нуждата от по-солидна, тухлена постройка бе голяма, братята решиха да рискуват. Събориха старата сграда, и започнаха строежа на нов салон. Почти всеки ден те бяха там. Градяха сами, и правеха всички усилия да се справят бързо с работата.

Ние, децата, обикновено играехме на двора, докато те работеха. Около нас имаше купища строителен материал, както и греди и дървения от старата сграда. Там беше и една вътрешна стълба, по която години наред братята се качваха и слизаха от горния етаж. Бяха я подпрели на отсрещната стена.

Един ден, както се ровех в купа с пясък на двора, нещо силно ме блъсна и захлюпи. Стълбата, която не е била добре закрепена, бе паднала върху мен. Измъкнаха ме, но главата ми бе пукната. Потече кръв. Момента бе драматичен. Не ме заведоха в болницата. Омотаха главата ми с една бяла кърпа, така че заприличах на арабин, и работата продължи.

След малко, настана друга суматоха! Дойде човек от общината с нареждане строежа да се спре. Строеж без разрешение, при това в центъра на града, е това нямаше как да мине без санкции!

Баща ми реши да иде в Градския съвет, за да се опита да склони началника да даде разрешение. Смени дрехите си, покани един от братята да го придружи, и тръгнаха. Аз, както бях, с превързана глава, без те да знаят ги последвах. След няколко пресечки, ги доближих и хванах татко за ръка. Той се изненада! Понечи да ме върне. Явно не му се искаше да вземе и мен в съвета, още повече с тази „чалма” на главата. Но не можеше да ме прати назад сама. Погледа ме, почуди се, и ме поведе със себе си. Не помня дали в съвета стана дума защо съм там, и защо съм бинтована. Едва ли някой ме е забелязал! Но аз присъствах, и след искрените обяснения на баща ми, проблема бе разрешен в полза на салона.

Началникът написа на молбата: „Разрешено!” Салонът бе довършен безпрепятствено.

Понякога в живота, дори и старото да ти е пукнало главата, ти трябва да излезеш, да се хванеш за ръката на силния, и да идеш там, където той отива. Смелостта побеждава!

Публикувано от Milka Kraleva в 23:38:00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...