Jump to content

13. Вергилий се представи за Занони


Recommended Posts

13. ВЕРГИЛИЙ СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ЗАНОНИ...

понеделник, 4 април 2016 г.

Бях в София за предстоящите изпити в Консерваторията.

Обикновено отсядах в Донка Топалова, позната на бр. Георги Томалевски.

Един следобед, на вратата се позвъни. Отворих. Видях непознат човек, на средна възраст, с голяма кожена чанта в ръка. Той се изненада като ме видя, и погледът му зашари за момент, след което весело каза: „А-а-а.... ние сме се срещали с тебе, аз съм ти бил баща миналия живот в Германия!....”

Поканих го вътре, и Донка Топалова ми каза името му: Вергилий Кръстев.

След малко на вратата пак се звънна. Казах си: „Дали сега не идва майка ми от миналия живот- всичко се случва, може и тя да ме посети!”

Отидох да отворя. Не, това бе друг човек на средна възраст. Той мълчаливо влезе и се представи. Казваше се Мартин.

По-късно разбрах , че те двамата с Вергилий са екстрасенси, и интереса на г-жа Топалова към подобни духовни явления, ги е довел тук. В процеса ча разговора, Вергилий на няколко пъти прояви голям интерес към мен! Защо съм тук, какво правя, кой ме е довел, и др.

По едно време, ей така, без даже да попитам, той ми каза, че е бил Занони, а аз Виола Пизани, т.е. ние двамата сме преродените герои от окултния роман „Занони” на Булвер-Литън.

Бях прочела тази книга на 15 г. и образа на Мейнур доста ме бе изплашил. Казах си: „Добре, че не е Мейнур.” Разговорът за книгата продължи. И Мартин се оказа персонаж от тази книга. Той пък бе представен за англичанина, когото Виола предпочете в края на романа....

В края на цялата тази история, Вергилий доста сериозно отбеляза, че било дошло време да си направя истинския избор: Занони или Глиндън.... Гледах ги двамата, и с мозъка на моите двайсетина години на Земята, не можех да разбера що за приказки са това... Не ги приемах за сериозни, но слушах с внимание. Бях чела много теософски издания за медиумизма. Затова се държах сдържано, и почти не говорех.

Тримата бяхме седнали в хола, а домакинята приготвяше нещо в кухнята. След малко Вергилий отново се обърна към мен, и ме попита имам ли хороскоп. Не знам защо, но винаги носех в себе си хороскопа направен от бр. Влад Пашов. Нямах причина да отклоня въпроса, и го подадох на Вергилий. Той го разгледа, и отсече: „Никакво щастие не ти е определено! Единствено при Петър Дънов, там си за постоянно!...” Интересът му към моя хороскоп, започна и завърши с тези думи. Ето това е.

Така се държа Вергилий, когато се запознахме.

В интерес на истината, онова, което тогава чух от него, никак не възбуди любопитството ми! В моето семейство, не се поддържаше интерес към медиумични прояви. Баща ми бе здравомислещ човек! Съветваше мен и сестра ми, да работим със собствения си ум, и да търсим по вътрешен път отговори на въпросите в живота. Но животът някакси, поставяше на пътя ми все хора с някакъв тип екстрасетивност. Вергилий беше първият от този вид. По-късно имах възможност да направя много по-сериозни наблюдения в тази посока. Но тогава, при срещата ни у Донка Топалова, аз просто ликувах: „Слава Богу, Мейнур го няма!”

Публикувано от Milka Kraleva в 13:44:00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...