Jump to content

21. Урок за мен и Елка


Recommended Posts

21. УРОК ЗА МЕН И ЕЛКА

сряда, 13 април 2016 г.

Баща ми не говореше много! Повече действаше, и според действията му, ние със сестра ми, разбирахме защо постъпва така, или иначе. Нямахме противоречия. Разбирахме го най-често, без да ни обяснява или поучава. Например, ако излизахме някъде, той винаги бе готов пръв, и ни чакаше. Разбирахме, че така трябва да правим и ние, да не се бавим, и да ценим времето на другите.

Когато ставахме сутрин от леглата си, той вече бе станал и работеше в своята шивашка работилница. Разбирахме: Сутрин трябва да се става рано, и да се работи.

По-късно, го виждахме че ходи често в София, и се връща оттам със светъл израз на лицето, и някак си обновен и по-добър! Разбирахме: Трябва да се срещаме с хора, които ни променят отвътре, и ни правят добри, дози и тези хора да живеят на другия край на България. Още много уроци научихме от баща ми двете с Елка, по-голямата ми сестра. Уроци, предадени с пример, и без думи.

Но веднъж, все пак се наложи баща ми да ни предаде урок по-ясно, и да ни каже с думи онова, което смяташе, че трябва да знаем. Беше време, когато често в пощенските кутии се пускаха ръкописни текстове горе долу със следното съдържание: „Бла-бла-бла....” и накрая: „Препиши това и го разпрати до три дни на десет души. Ако не го направиш, ще ти се случи еди-какво си нещастие....”

Беше студен зимен ден. Печката в кухнята беше запалена още от сутринта. Баща ми влезе в кухнята, и ни извика двете със сестра ми. В ръката си държеше лист хартия. Показа ни я и каза: „Слушайте сега, ще ви прочета какво пише.....” Беше едно от тези заплашителни писма. Прочете

го, погледна ни право в очите, и като се увери че го гледаме с внимание, бавно отвори вратата на печката и хвърли писмото там. - „Това са глупости, каза той. Нищо няма да ви се случи! Тези неща са писани от болни хора, пълни със страхове в душите си!... Да не ви е страх!....”

Това беше моят първи урок по окултизъм. Окултистът не се страхува, защото познава законите по които животът тече. Смисълът от този урок има ефект и досега върху мен. Без страх, без тъмнина.....Това е моят девиз, докато вървя по земята на изплашените хора.... Предаден ми е от баща ми.

Публикувано от Milka Kraleva в 14:35:00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...