Jump to content

29.1. Бездушен и користен


Recommended Posts

29.1. БЕЗДУШЕН И КОРИСТЕН ...

Опровержение от Вергилий Кръстев - съставител на „Изгрева”

29.1.1. Когато за пръв път заведох Милка Кралева в гр. Своге, и я запознах с баща ми и майка ми, тогава влезнах в моята стая, и тогава съм се доближил до нея! А в съседната стая бяха баща ми и майка, и очакваха какво ли ще се случи.

Отдаде ми се доброволно, като истинска съпруга. Какво лошо има в случая?

29.1.2. В Своге имаше шоколадена фабрика, която с големи камиони разнасяха своята продукция по цяла България. Аз отидох там, говорих с шофьорите и с управата, и те ми разрешиха да докарам багажа на Милка Кралева, плюс нейното пиано.

Платих си на шофьорите и на службата, за големия автотранспорт. Имаха 60 тирове. Докараха багажа, пренесоха го, настаниха се нещата на Милка. Аз си заплатих всичко за труда им.

29.1.3. Аз имах портативен телевизор „Юность”. Аз цели 3 години отделях по 10 лв. от заплатата си. Станаха 300 лв., и с тях си купих телевизор.

Заварих я да гледа телевизионен филм, и едновременно да пише писмо. Вие двете неща, може ли да ги вършите? Аз не мога! И затова загасих телевизора, за да си напише писмото. Дълго и предълго писмо! Но до кого пишеше - това не знаех! Не съм питал.

29.1.4. Каква зестра бе?

В разстояние от 1969 до 1980 г., аз събирах архивни неща от Школата на Учителя! Събера ги, а „майстор Борис” ги прехвърляше на този и онзи, за да покаже, че е още работоспособен!

Този архив, аз съм го събирал от 1969 до 1980 г.! Ясно ли Ви е?

А онова, което раздаваше на Кралю Кралев, бе да привлече Милка за жена! И когато му го казах, ми отговори: „Имаше нещо такова!”

Имало нещо такова! А какво е това - вижте в „Изгревът”, т. 31, с. 215-217.

Да не смятате, че аз това го измислям? Ще Ви го докажа след време.

29.1.5. Тези хора, се смятаха за Богоизбрани!

А всъщност бяха обикновени буболечки! И то протестантски буболечки!

И само с какво самочувствие се движеха!

Българите имаха един израз за онзи, който се пъчи. Казваха: „Пълен с въздух!” Идваше време, изпускаше се въздуха, и той оставаше обикновен човек!

29.1.6. А събитията, които настъпиха след това, ошашавиха всички! Парализираха ги!

И всички се опитваха да ме изкарат виновен!

Аз казвах така: „Покажете ми човек, който аз съм излъгал, на когото съм откраднал жената, или съм обезчестил дъщеря му!”

Не можаха да намерят и посочат такова име, и до днес! А сега, вижте какво говори, след като Милка Кралева е стояла при мен 4 месеца!

Аз сутрин излизах на работа в 7 часа и се връщах в 18 часа. Откъде имаше тя време, за да разучи толкова много, че да пише сега лъжи срещу мен?

А защо ги пише? Да ме срази!

Но аз не съм буболечка! И не съм протестантин! Там е цялата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...