Jump to content

30. Импулс дошъл от планината


Recommended Posts

30. ИМПУЛС ДОШЪЛ ОТ ПЛАНИНАТА

петък, 29 април 2016 г.

През лятото на 1977 г., летувахме в Родопите.

Над с. Лилково, брат Марин Камбуров обикновено правеше лагер с няколко габровски семейства, и други наши приятели от Пловдив и София.

Присъединихме се и ние с баща ми и майка ми, и прекарахме десетина дни в магнетичното Орфеево царство.

Сутрин играехме Паневритмия. Вечер сядахме край огъня, и слушахме брат Марин как редеше в песен след песен житейската си мъдрост.

През деня просто бяхме заедно. Общувахме.

Лагерът бе на една горска поляна. Около нас - големи дървета, и тишина! Понякога влизах по-навътре в гората с цигулката, и свирех сама. В атмосферата имаше нещо, което хранеше душата.

Там се запознах с Бояна - внучката на брат Марин. При тази среща, разпознах близка душа от минал живот! Връзката ни с нея просто продължи по силата на вечните закони на живота, които ту ни срещат с приятели, ту ни изправят срещу кармични врагове. Бояна бе приятел. Такъв е и сега. Свързани сме, и се обичаме.

В края на дните, решихме с още двама габровци - брат Иван и брат Жоро, да продължим дните си на планината. Решихме да отидем и на Рила.

Току-що бях излязла от голямо противоречие в живота си, и имах нужда от повече време в планина, на високо. Планирахме маршрута си като обход, с по една раница на гърба, и с пилигримски дух в душите. Първият ни пункт бе връх Мусала, а след това през х. Грънчар, Рибни езера, Мальовица, х. Иван Вазов, мислехме да слезем на Седемте Езера, като крайна цел.

Съборните дни наближаваха. Настроението от дните в Родопите, не ни напусна и по високопланинските пътеки на Рила. Моите остроумни и интелигентни съпътници бяха истински братя, мъдри и добри! Научих толкова много неща от тях! Още помня разсъжденията на брат Жоро. Цитирам го по памет: „Седмицата като път в живота е духовна, тя не е материална като осмицата, но пък осмицата е след седмицата, и е следващ етап по пътя на еволюцията. Който е осмица, е минал вече през седмицата, и сега трябва да осмисли живота си с полученото от нея знание....” Не е ли мъдро? В Планината наистина се водят по-смислени разговори.

След няколко дни, слязохме на лагера край Ел Бур.

Приятелите бяха скрили своите палатки из клековете. Нямаше стриктна забрана за кампуване, но през тези години братската дейност, дори и палатките в планината бяха ограничавани. Властта следеше всичко! Прекарах още няколко дни в Рила, и в края на август най-сетне се върнах в Бургас. Бях из планините почти два месеца.

През същата есен на 1977 г., усетих много силен импулс за работа с книги и музика! Нови идеи една след друга ме посещаваха, и аз давах ход на всяка една. Не ги отхвърлях за по-късно. Бях се заредила с енергия от планината!

Салонът в Бургас, бе мястото където тези идеи се реализираха. Същата есен, започнах работа над „Сила Жива”. Създадох си план, и в серия от 10 концерта направих интегрално изпълнение на музиката на Учителя.

Записах тези концерти на касети сама в салона, на един обикновен рекордър. Предадох ги на брат Борис - Старейшината в нашето квази-богомилско общество.

Моите концерти събудиха желание у бургаските братя, да се събираме веднъж седмично в салона за разучаване непознати песни на Учителя.

Всяка седмица в понеделник вечер, в края на работния им ден, ги учех нота по нота, фраза по фраза докато запаметиха песни на Учителя, които всъщност бяха издадени преди 30 години.

Обновителния дух в Бургаското братство, се прие с голяма радост! Групата ни се съживи!

Работех по вътрешен импулс за делото на Учителя. Този импулс бе спонтанен и неподправен. Той обогатяваше и мен, защото всяка минута на „нивата” на Учителя, ме повдигаше и разширяваше! Имах неписан, вложен в моето ДНК девиз: „Да работим с Тебе наедно!”.

Импулса от Планината ми помогна да усетя това. То е силно състояние!.....

Публикувано от Milka Kraleva в 10:37:00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...