Jump to content

43. Мисленето на Вергилий


Recommended Posts

43. МИСЛЕНЕТО НА ВЕРГИЛИЙ

неделя, 5 юни 2016 г.

Винаги съм се стъписвала от елементарното мислене на Вергилий Кръстев!

В стремежа си да създаде илюзията, че съм го използвала, той е инсинуирал, че целта на брака ми с него била получаване на софийско жителство! Казва го, но това от където и да се погледне не е вярно!

Жителство в София? Че за какво ми е?

През 1980 г., моят живот в Бургас бе достатъчно уреден! Работех във Филхармонята, в Операта, и имах часове на хонорар в Музикалното училище. Не ми беше нужно да живея в София!

Обратното е вярно. Той каза на баща ми в подлеза, че от 10 години чака сгоден момент да поиска брак с мен! Софийско жителство ми дадоха автоматично, защото той е софиянец. Има хора, които се стремят към брак, за да получат софийско жителство. Но моят случай е друг.

Вергилий предложи брак с мен, защото целеше да се облагодетелства с архивни материали! Получи доста такива.

Той постигна целта си, а аз със софийското жителство в куфара си, се върнах да живея в Бургас. Не съм живяла и един ден в София след 1981 г.

Когато Боги навърши 16 години, трябваше да отидем там, за да получи паспорт. Това е единственият път, когато си спомних, че съм софийски жител. Създаде ми проблем, да се търся из томовете в Пето Районно.

Вергилий много иска да изглежда използван от мен, но това, пак повтарям, звучи доста елементарно! Аз не се ожених за каквото и да е жителство!

Бях подмамена от него за духовна работа, и знаех, че ще живея не в София, а в Своге, на Балкана. Знаех, че ще бъда учителка по музика в местната гимназия, и че ще слизам всеки ден до града, и после ще се качвам обратно на баира. Което не знаех е, че ще ходя с него много често в София, за да иска от братя и сестри, които ме познават, спомени за Изгрева.

Сега, с преднамерените подхвърляния в книгите си, че съм се оженила за него заради жителство в София, той иска да създаде илюзия, че съм получила нещо ценно! Не, жителството в София е ценно за човек, който има нужда от него. Аз нямах такава.

Бракът на Вергилий с мен, бе нужда за него!

Той получи съществени неща от този брак! Но не получи всичко!

И понеже не можа да осъществи контрол над мен, за да получи всичко, той реши да изхитрува, и започна да създава илюзии по отношение на мен!

Твърде елементарен ход е да се опитваш прекрояваш истината в свой интерес, когато фактите са налице.

Софийско жителство? Та аз съм гражданин на Планетата!

На хора като мен не е нужно жителство, те живеят където искат. Защото са свободни. Отвътре!

Публикувано от Milka Kraleva в 11:47:00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...