Jump to content

52. Какъвто Учителят - такъв и ученикът


Recommended Posts

52. КАКЪВТО УЧИТЕЛЯТ - ТАКЪВ И УЧЕНИКЪТ

неделя, 19 февруари 2017 г.

Прочетох едно писмо на Вергилий.

В интернет има какво ли не!

Често попадам случайно на такива материали.

Изхабено бе много време от пишещия да убеди четящия, че издателите на „Изново” са проводници на Черната ложа. Всеки страхлив човек, с религиозно съзнание, несвикнало да мисли и да разбира смисъла зад думите, би се впечатлил от обясненията му. Далече съм от мисълта да гадая каке приел това писмо адресанта. По-скоро искам да споделя моите впечатления от него.

Съзнателно оставям настрана причината за писмото - многото редакции на „Изново” които осакатили Словото на Учителя, което според Вергил е една истина. Истина? ... Господи, има ли човек който да приеме това за истина? ...Такъв човек наистина трябва да е или буквоядец, или недоразвит духовно.

Но да продължа за писмото. Елементарното грандоманско мислене на Вергилий, както и медиумизма му са толкова прозирни. Медиумизмът на Вергилий е точно от вида, който Учителят най-често е критикувал.

Такива като Вергилий е имало и край него. Поощрявал ли е Учителят медиумите на Изгрева? Поощрявал ли е той Михаил Иванов? Поощрявал ли е Любомир Лулчев?

Най-често медиумите са с лично его и техния учител отвътре ги кара да се обграждат с клакьори за да си създадат ореол на виждащи отвъд. Този „учител” се насочва към хората, които той иска да атакува и изсипва хули срещу тях чрез медиума.

В писмото с което започнах разказа си, Вергилий се произнася за някакъв мозайкаджийски метод, който е споменат с отрицателен знак, т.е като метод на Черната ложа.

Всеки вече знае, че зад определението „мозайкаджийство” стои образа на брат Борис. Но медиумът Вергилий прави забележка. Това не бил Борис Николов, когото той познавал. Мозайкаджията в него е друг, който пречи.

Колко удобно му е сега на Вергилий, за всичко, което не е било в негова полза дошло от страна на брат Борис да обвинява въображаемия черен мозайкаджия, и за всичко, което няма как да отрече че е добро в поведението на брат Борис да е самият Борис Николов. Той го познавал! Борис Николов бил различен от мозайкаджията....

По същия начин Вергилий хули в писмото си и баща ми.

Странно е, че когато баща ми му носеше куфари с беседи, той бе хубав, но след като си тръгнах от Своге, той стана шивача Кралю, което звучи досущ като мозайкаджията Борис. За баща ми Вергилий даже и не казва, че шивача е един, а Кралю - друг. Баща ми изцяло бе обявен за проводник на Черната ложа.

Че кой самовлюбен медиум, т.е. човек чието съзнание е слуга на неидентифицирана, и често нисша сила, от амбиция за власт не разделя всички около себе си по този начин? Което му е угодно приема за добро, което му е неизгодно той обявява за проява на Черната ложа.

Е, ще кажете че Вергилий не е самовлюбен и няма амбиция за власт. Но аз пък ще кажа: Слепи сте. Не виждате добре. Вергилий не признава авторитет над себе си, и се старае да създаде империя с ценностите на Братството придобити от него с нечестни средства.

Всеки който живее на гърба на другите, изисква подчинение от тях, взима тяхното, и не дава нищо в замяна, е слуга на един паразит вътре в него.

Учителят на Вергилий не е този, когото брат Борис Николов следваше, и ни научи и ние да следваме. Учителят на Вергилий се е дегизирал с образа на онзи, когото ние познаваме.

Понеже Вергилий е слаб духом, този дегизиран учител използва амбицията му за власт, и бълва книга след книга, една от друга по-безинтересни за съзнателно търсещият истината човек.

Слушала съм дълги години Словото на Учителя. Изчела съм и всичко, което братята издадоха (чест и слава за труда им!) Няма едно изречение, в което той упреква по име някого, че е от Черната ложа. Да не би да не е виждал? Никога не е казвал: Вижте този е от Черната ложа защото прави това или онова. Когато Учителят П. Дънов е говорил за тези две противоположни универсални сили винаги е било за да научи как учениците му да се съобразяват с присъствието им, как да ги различават, с кои сили да работят, и на кои да се противопоставят.

Кой дава право на Вергилий да класифицира хората като представители на Черната или на Бялата ложа? Той сам си приписва правото за това. Обявил се е за наследник.

Колко хитър ход! За невиждащите и за наивните може и да е. Короната на наследник му е сложена от онзи дегизирал се като Учителя негов учител. Но той не е учител на Любовта. Той не е и учител на Правдата. А дали е учител на Истината? Ако сте живели с него ще знаете. Аз живях с него. И знам.

Учителят П. Дънов ни даде метод как да различаваме духовете. Всеки който действа с лъжа, с хитрост, който взима без разрешение, който хули тези, които му помагат, който е безотговорен към действията си, който унижава жената - е ученик на своя дегизирал се учител. Вътрешният му учител го прави такъв.

Но аз минах през школата на тези учители на отрицанието с отворени очи, научих се да ги забелязвам, и не им давам мястото до което те искат да се докопат. Не ги уважавам. Разпознати са. Нека си вършат работата, която са се захванали, Вселената им е дала свобода.

Но аз следвам друг Учител. Учител, който учи, а не изобличава, Учител който върши онова което казва, Учител, който поставя Любовта на първо място и спазва нейните закони. Ако човек следва такъв Учител, му е светло в душата и през каквито прегради и клопки да мине, излиза пак на въздух и е щастлив, и диша онова, което Учителят му излъчва с духовното си присъствие.

Истинският Учител е живот, той не плаши, не се обяснява, не се доказва, дава свобода, и уважава свободата.

Да се биеш в гърдите че си видял грешките на другите, а самият ти да си пълен със слабости, такова поведение Учителят когото следвам не би толерирал. Ако съдиш хората според медиумичните си виждания, а в своя живот си слаб и хилав духом, то значи, че учителят ти е друг, от друга йерархия.

Учителят ти се е дегизирал за светъл, но не е. Научил те е да си хитър и арогантен за да постигнеш своите не дотам чисти цели. И те е научил да се целиш по онези, които са отишли по-високо от тебе...

Затова днес, след прочитането на това писмо казвам на Вергилий: Твоят учител ти е нашепнал всичко това. Какъвто учителят - такъв и ученикът.... Но аз имам мярка. Тази мярка е Учителят. Учителят Петър Дънов.

Ти не го познаваш. Твоите методи са противоположни на неговите. Нищо, което правиш не приемам! Защото приема ли го, трябва да се откажа от моят Учител! Да приема тебе за мярка значи да се отрека от него.

Наблюдавам те от дълги години.

Вътрешният ти учител те подвежда. Докато го слушаш, аз нямам работа с тебе! Коригирай се за да заслужиш уважението ми. Коригирай се не спрямо мене, а спрямо моя Учител ....

Публикувано от Milka Kraleva в 13:59:00

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...