Jump to content

2. Телец


Recommended Posts

2. Телец

Слънцето преминава през този знак от 21/22 април до 21/22 май.

Пръв знак от елемента Земя.

Дом на Венера – планета на жизнения афинитет и привличането по симпатия. Сфера на инстинкта за продължаване на рода, половите, семейни, домашни и приятелски чувства. Символ на любовта.

Родените под знака Телец са хора средни, дори ниски на ръст – добре сложени, набити. Имат здрав, жизнен вид. Отличават се с къс и дебел врат, обло лице, с не особено високо чело. Устните им са месести – като на хора, които обичат добре да си хапват и да си угаждат.

Родените под тази зодия имат сангвинично-лимфатичен темперамент. Изглеждат самообладани, макар и понякога у тях да кипят силни страсти. Консервативни – те не обичат резките и бързи промени. Самоуверени – те мъчно се поддават на чужди съвети и внушения.

Склонни са дори упорито да поддържат своите вкусове, влечения и възгледи. Работят бавно, но методично и с постоянство. Работата им – спокойна, трезва, търпелива – прилича на мудното преживяне на храната от тревопасните. Пресметливи са, практични и трудолюбиви. Тяхната твърдост и постоянство, особено у по-неинтелигентните натури, често се изражда в упорство, твърдоглавие и педантизъм.

Чувствата са силно развити у тях. Отношенията си към хората те определят по симпатия. Но „телците“ изобщо не издават лесно своите чувства – те са сдържани, скрити и мълчаливи.

Склонност към охолност и чувствени удоволствия – ето слабостите на родените под тази зодия. Една черта, която почти всички последователи изтъкват у родените под Телеца, е особено характерна за тях – тия люде мъчно се разгневяват, но ядосат ли се веднъж, стават яростни и бавно се укротяват. Затова у тях нерядко се заражда желание за мъст.

Родените под тоя знак, са изобщо чувствителни натури, с добре развит природен ум, с поетични, музикални и литературни дарби. Измежду тях – освен хора на практичната стопанска дейност, свързана със земята и производството – се срещат и добри писатели, художници, певци и дори оратори.

Прекомерното угаждане в ядене и пиене, прекаляването в областта на чувствените удоволствия често съкратяват техния живот, който иначе би могъл да бъде по-продължителен. Болестите, от които най-често страдат са: разстройства на черния дроб, жлъчката и бъбреците, диабет и болести на гърлото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...