Jump to content

12 септември 1923, Логос на Великия Учител. Нареждане за 23-то Велико заседание. стр.415 – 419


Recommended Posts

415

12 септември 1923, сряда, 7 д. 7 ч.с.

Логос на Великия Учител

Нареждане за Великите

заседания

Благословени чадца мои!

Бъдете благословени и благославяйте името на Господа, който благоволява посред вас.

Днес моето благоволение е да дам определение за заседателния ден на моя Отец, който ще благоволи със сила, слава и мъдрост над вас. За Великото заседание се определя 17 октомври, който е ден ознаменит, силен с Божията благодат и изпълнение. Заради това сега ви казвам: ще усилите подвига си, стремежа ще увеличите и до онова време небесата ще благоволяват към вас с мъдри и силни логоси и велики изречения, които ще дадат основа, заради заседателния дена на Отца.

Любезни чадца мои! Духът ви да се не смущава, душата ви да се не устрашава и сърцата ви да се не помрачават и да не заглъхва Божията любов в тях. Случката, която виждате днес ( арестуването на комунистите), ще се увеличи, ще има смутове, ще бъдат люлката на България и българския народ, а заради вас, духовните чада на делото Божие, ще бъде сито за пресяване. Заради това ви казвам: стремежа ви да не отпада, духа ви да се ободрява и душата ви да се не устрашава, нито сърцето ви да се помрачава. По това ще се познаете, ако вие устоите и ако вие закрепнете в делото Божие, ще получите обещанието, което съм ви обещал. Стойте на своето призвание докато получите духа на всяка сила, за да победите всяко зло. Сега сте безсилни и злото не можете да победите, но ще го побеждавате само с мъдростта на великото мълчание на любовта, която ви съединява в образ и подобие на Бога. И ако вие имате любов, опазете я. Тази е заповедта,

416

 ..2..

12 септември 1923, сряда

Нареждане за В. заседания

която благоволявам и ви давам. Сега вие не проумявате, отчасти чувствате, но казвам ви: светът няма да ви проумее, защото не сте от света, но Бог ви е призовал, за да прояви своята слава и величие със силата на своя дух. Стойте тук, до когато се облечете със сила и слова, тогава вие ще бъдете светлина от светлината, истина от истината, от Бога родени, несътворени, защото вие ще бъдете виделината, солта, солта, която осолява, солта, която дава условие за живот вечен. Заради това аз ви казвам: Христос на любовта, да имате любов, силна воля и велик стремеж, да се не устрашавате, защото смутовете ще дойдат неизбежно.

Любезни чадца мои! Сегашният смут, това правителство е подтик за духовния стремеж, за пресяването на доброто и злото. Неизбежно ще дойдат комунистите, когато вие не очаквате, ще вземат властта. Те са условие за смирението и покорството на човешкия горд дух. Заради това, не бойте се, няма опасност, която да ви докосне, само ще имате изпит, за да се усили стремежа във всяко стремление и заповед Божия.

Заседанието Отец Ми благоволяваше на 17 септември, но сега се изменя за 17 октомври, за да се усилите и да се очистите. А на 9 октомври, ще дам нареждане и ще призова своите чада по име. Достойните да получат благословение, защото иде ден и сега е време, пастира да отличи козите от овцете, да минат овцете от дясна страна на Божията мъдрост, а козите от лявата страна в широкия погибелен  път. Но това ви казвам да помните, защото сегашното заседание влиза в сила и вие трябва да бъдете чисти и светли, да бъдете светилниците в това велико Светилище, там, гдето Отец благоволява с дух и сила, а аз благоволявам

417

..3..

12 септември 1923, сряда

Нареждане за В. Заседание

с мъдрост и любов, а Дух Божий благоволява с всяка велика тайна. Заради това, изливам любовта си във вашите души, да имате тази любов и да приложите стремежа като стълб неразрушим и непобедим. Правдата ще възтържествува, истината ще проникне, радостта ще просияе, мъдростта ще се увенчае, накъде? Тук, на този, който изпълнява заповедите и закона, който иде от Отца ми. Заради това ви казвам, нямате общо със света, защото не сте от света. В света бяхте и света няма да ви познае до когато дойде определения ден – посещението на Божия дух и ще изгори всичко, като огън пояждащ ще дойде, а златото ще бъде невредимо. Това злато ще бъде, който устои така, и диаманта няма да бъде повреден от този огън, а този диамант е волята и великия стремеж. Заради това ви казвам: искайте и ще ви дам всичко, каквото съм ви обещал до днес.

Изпълнете волята на моя Отец, който е проявен вътре във вас. Няма по-велико от това да бъдете синове и чада на Божията любов. Сега, вие не спирайте вашия подвиг, защото чрез вашите молби ще пречиствате атмосферата около вас.

Любезни чадца мои, душата си изливам в любов, а вие дайте ми сърцата си, за да ги осветя, храм Божий, за да дойде духа Божий и той ще ви бъде Учител във всяка стъпка – виделина пред вашите очи, силата на вашите нозе и делата на вашите ръце.

Чадца възлюблени, отчасти светът ще ви разбере само по делата – любовта и смирението. Така ви казах и преди 2000 години: запалена свещ под шиника не гори, но над шиника, за да свети за всички. Истинските ваши дела

418

..4..

12 септември 1923, сряда

Нареждане за В. заседание

не могат се укрият, делата са светлината, зрението на човечеството. Заради това ви казвам: сега в мъчение, но това мъчение е условие на истинската Божия радост. И това мъчение ще съблечете като скъсани дрехи и ще се облечете в нови дрехи – нов живот. Това е, когато получите общуването на Светия Дух. Това е целта на това Светилище, това е целта на В. Заседания, за да се усъвършенствате във всяка мъдрост и във всяка сила Божия, която днес благоволявам над вас с мир и благодат.

Любезни чадца, аз благоволявам и ще благоволявам, имам благодатта и аз ще продължавам с вас. Заради това, давайте условия, имайте силен копнеж и аз ще ви представя в обятията на моя Отец, да бъдете съвършени, както Отец и така ще знаете всичко. Не всички са призвани, но сега вие сте призваните да бъдете под закрилата на всяка благодат, която се излива над вашите глави, кръщават се вашите души, венчават се вашите духове и новото царство се образува във вашите сърца. Но вие сега само отчасти чувствате силата и благоволението, защото още носите от своето минало и когато вие роптаете, това е от вашите минали животи и аз ще ги изкореня, всички тези ропоти, само с любов и мир, защото моят дух е мир и любов.

Приемете благодатта и ако обичате, дайте ми сърцата си!!! И ако обичате, дайте ми условие, когато вие имате разположение на любовта. Аз ви благоволявам, ще излея моят логос, защото всичките логоси са условие за осиновяването ви с Отца ми. Сега, бъдете благословени. Аз втори път ще продължа за Великите заседания, понеже днес има смут  и мрак по лицето на Земята,

419

..5..

12 септември 1923, сряда

Нареждане за В. Заседания

мъгла палеща, която обема умовете на цялото човечество, помрачава духовете им, огорчава душите им, озлобява сърцата им, с което чувствате влиянието на този мрак вие, защото живеете по лицето на Земята.

Приемете моята милост и любов и бъдете благословени от Отца и от Ангелския мир.

Приемете моето благоволение над вас. Целувам ви като искрени чада. Аз съм Великия Учител, Христос на любовта и на всяка мъдрост. Да се прояви духа ми във вашите души. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...