Jump to content

16.09.1923. Логос от Великия Учител. Трите категории ученици. стр. 420 – 422


Recommended Posts

420

16 септември 1923, неделя, 6 ч.заран, 11 д.

Логос от Великия Учителят

Трите категории ученици

Благословено е царството на моя непроявен Отец, който днес проявява духа си и царството си, въдворява в синовете Божии това царство, което носи обнова, светлина и проявата на истинския човек, какъвто бе в начало роден чрез духа на Отца, който е светлина от светлината и истина от истината.

Любезни мои чада!

Сега, аз благоволявам да ви открия закона, който е вложен в първобитния човек, който се нарича син Божий, който бе по образа и подобието на своя Отец. Този закон, това е проявата на Бога, олицетворение в човешки образ. Човекът, това е съществото, великия разум, сияещата виделина на Бога, който е вложен в материята ие скрита, именно този закон днес ще просияе. Този човек днес ще се открие какъвто бе роден в своята светлина. Един е законът, този закон е човека, този закон слезе от небесата, който взе образ и подобие и се обви в твърдата материя. Той е скрит и заради това не познава своята същност. За да познае своята същност, ето, аз ще ви изясня. Преди 2000 години аз призовах три категории ученици: в първата 72, във втората 12 и в третата трима. Третата категория аз взех със себе си вярата, надеждата и любовта и ги възнесох нагоре, високо и там открих закона. Кой закон? Този, който бе роден. Заради това аз ви казвам: бъдете съвършени както Отец мой е съвършен. И сега пак ви казвам: доста е на ученика да бъде като учителя си. Да бъде както учителя си, да се открие, да се преобрази и този закон да просветне и да просияе. Кой е този закон? Този закон е началото, което „рече“ да създадем човека по образ и подобие. Един е законът, койтообема образа и подобието: образа е Душата, подобието е Духа. Душата и Духа са олицетворение на единния закон. Този закон е началото и това начало днес ще просияе и сега проумейте

* * *

421

..2..

16 септември 1923, неделя

Трите категории ученици

тази тайна, научете я, защото за тази тайна, за този велик закон, Отец в своето заседание ще иска ответ. Къде е даден закона? Законът бе даден в гората като образ на гора Сион. Къде възведох тримата ученици, третата категория, които са символ на трите велики принципа? В гора висока. Тази гора, тя е тук. И днес пак благоволявам ученици в три категории. Аз съм олицетворената любов на непроявения Отец на физическото поле или по земното лице. Аз съм вашия Велик Учител, който има уши да слуша, нека слуша и който има ум да проумява, нека проумява. Аз съм един и същи и заради това, своите по име зова, за да им разкрия великите тайни закони, за да изпълня своето обещание, за гдето ви рекох преди 2000 години: „Имам много да ви говоря, но сега не можете да носите“, когато дойда пак, аз ще ви видя и ще ви събера, като птичката под своите крила. Днес са под закрилата всички ония, които познават законите и търсят истината и сливат душите си в единодушие и живеят в закона на правдата, тази правда, която образува новото царство, която иде да се прояви и това царство ще изгоривсяка неправда, която е завладяла лицето на Земята.

Любезни мои чадца! Помнете този закон и приложете го в сърцата си, защото бъдещите уроци ще бъдат върху първия произтичащ закон, който „рече“. Сега моята любов е към вас и моя дух е венец над главите ви и ако вие имате единодушие, вземете образеца на великото смирение от вашия брат, когото днес призовава духа ми. И така, ще призовавам истинските чада, защото в тази гора, в това Светилище, искам достойните в смирение и любов, те ще проумеят, многозванитеняма да проумеят, защото от третата

* * *

422

..3..

16 септември 1923, неделя

Трите категории ученици

категория, само трима призовах. Така ви казвам, че не всички ще получат духа Божий, но ще получат тези, които проумеят великите закони и ги приложат в своите сърца.

Сега, няма по-велика тайна от тази, която ви разкривам днес, разкривам сърцето си и тайната на човешкия произход. Така че, човека е първия велик закон. Заради това пак ви казвам, да бъдете готови. Когато влизате в тази школа, ще влизате чисти и непорочни. Съблечете материите си вън и влезте като светли духове, за да се сливате с духа Божий и да проумявате великата истина и когато свършите, излезте и облечете пак своята материя, защото материята е условие за развиване на всяка мъдрост и действа във всичките непроявени Божии закони.

Любезни чадца мои! Днес няма да ви отговоря на въпросите, защото днешния ден е велик и днешното тържество в душите на човечеството е велико. Ако човечеството проумее, ще влезе във вечното блаженство. Заради това, аз ви благославям да имате великия успех на това блаженство. Душите ви да чувстват и умовете ви да проумяват. В сряда благоволявам към всички да бъдете единодушни, защото моя дух влиза в силни логоси, които ще ви дадат подем да се издигнете до деня на Великото заседание на моя Отец. Приемете моята любов. Бъдете благословени. Аз съм с вас, не бойте се, защото бдя над вас. Ще ви пазя от всяко зло. Днес ще имам благоволението си към любимото си чадо Панайот. Приемете моя мир и и с мира да покажете на дело пред човеците. Аз съм вашия Велик Учител, който съм в небесата и в материя между всички вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...