Jump to content

21.09.1923. Логос от Великия Учител. Събитията на деня с комунистите. стр. 426 – 428


Recommended Posts

426

21 септември 1923, петък, 3 д. 7 ч.в.

Логос от Великия Учител

Събитията на деня

Да бъде благословено името на моя Отец в това дело, което е проявено и носи славата и благословението на тези, които познават, прилагат в своето изпълнение законите, които са вложени вътре в делото.

Любезни мои чадца!

Аз ще отменя своя логос, за който дадох обещание, че днес ще ви го проявя, понеже обстоятелствата на земните събития, несъбирането в единодушие. Обещаното аз пак ще благоволя, но сега поради смътните събития, аз ще ви поясня техните условия и как действа Отец ми. Казвам ви, че ума на човечеството ще затъмнее и ще им се даде власт, за да се избият един от други. Сега земната сфера минава през огнения кръг. Най-великото изгаряне ще претърпи Българската земя, защото делото е проявено в нея, славата Божия иде да се възцари и всичките тези смутове, събития, които преминава, чрез тези фази са условия, за да се прояви делото Божие в своята пълнота, а на всички вас казвам: да бъдете здрави и силни в своя пост, в призванието на Господа. Това събитие ще се увеличи и ако Българския народ не обърне внимание да се подчини в Божия закон, който проявява в своето дело, българското име ще се заличи от Божествената книга. Това го казвам на вас, да знаете, защото закона ще се изпълни, който е даден от Господа. Този апел е към Българския народ. Заради това ви казвах в своя логос, че Българския народ скъпо ще плати за забраната на Великия Събор, на който Господ свиква своите чада. Това съм аз с власт, който благоволявам над неправдата, над неразумното човечество. На вас казвам: не бойте се, защото няма нито косъм да падне от вашите глави, но едно прилагам: бъдете в изпълнение и когато

* * *

427

 ..2..

21 септември 1923, сряда

Събитията на деня

изпълните волята ми, аз ще благословя делото на вашата десница и всичко, каквото помолите, ще получите и всичко, каквото искате – ще направите. Едно остава във вас: любовта да изпълните, закона на мълчанието да запазите и проявеното дело да приложите и ще бъдете спасени чрез десницата, която простирам днес над всички вас.

Чадца мои, не само тези смутове, които виждате сега, но може би и човешки трупове да лежат по лицето на Земята, смели бъдете, неустрашими, защото това трябва да бъде, за да се открие истинския път и тези, които призовах, да ходят в своето изпълнение свободни и да се прослави духа ми и духа на Отца ми във всичките избрани чада.

Любезни чадца мои, мрак и дим лежи по лицето на Земята, огън и жупел днес извира от земята. Мир не съществува. Мирът Божий ще дойде, когато злото ще бъде запечатано в недрата на земното лице, тогава ще чувствате мир и блаженство. Сега, 1923 година, Земята е в огнения полукръг и трябва да мине през целия огнен кръг, за да дойде покоя и почивката на трудолюбивите синове и дъщери. Не бойте се от това, което ви съобщавам, защото вие имате крила и вие сте по-горни от птичките и можете да летите към небесния небосклон. Сърцата ви да бъдат спокойни, духовете ви да бъдат бодри, душите ви да бъдат свежи, умовете ви да бъдат светли и волята ви да бъде крепка, която е основа на всичките проявления вътре във вас.

Любезно мое чедо! Казвам ти и този логос ще го проявиш на всички твои братя в този град и назидавайте се, защото сте братя на един баща и това съм аз. Възлюбете се да образувате една сила, един дух. Злото да победите и така да бъдете военни с дух на проявеното дело Божие.

* * *

428

21 септември 1923, петък

Събитията на деня

Сега пак ви казвам: да се не смутите от събитията, защото вие сте сега всред огнената пещ, но ще бъдете невредими, защото аз ви закрилям и аз ви подкрепям. Тези събития са неизбежни и тези събития са условие за това дело, което днес се проявява. Това дело е мощно в своята сила и няма да бъде победено, защото слезе свише, за да се прослави с Божието царство. И така ви рекох преди 2000 години: “Бдете и молете се и казвайте: „ Отче наш, който си на небесата, да се свети името Ти, да дойде царството Ти, както на небето, така и на земята“. Днес ви говоря за това царство. И така ще бъде да се изпълни волята на Отца ми във вашите души и в проявата на своето царство. Мир и благодат изливам над вас. Приемете моята любов. Аз съм вашия Велик Учител, който ви води в пътя на истината и живота. Амин.

Зададен въпрос: Трябва ли да се пренебрегват нарежданията на властите в такива случаи и да се отива на събрание за молитва?

Отговор:Не. Бъдете образец на всяко търпение, мълчание и любов.

Въпрос:Да изпълняваме ли всичките наряди, дадени в другия кръжок?

Отговор:Аз ви казах всичко, проумейте това, което ви дадох. Вие ще бъдете солта и виделината на вашите братя и вашите сестри. Единствено е проявен духа ми тук, за да се усъвършенствате, да проявите силата на духа и да сте светлина пред вашите братя, защото светлината, която ви давам, тя е невеществена светлина. На вас говоря с духа си свише, а на другите ваши братя говоря от физическото поле, направлявам ги в светлината на благоразумието, а на вас казвам тук, в това Светилище: “Бъдете съвършени както Отец мой е съвършен“. Амин.

Въпрос: Може ли да се усъвършенства човек в този живот?

Отговор: Може.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...