Jump to content

23.09.1923. Логос от Великия Учител. За Десетте девици. стр. 432 – 434


Recommended Posts

432

23 септември 1923, неделя 7 ч.в. 7 д.

Логос от Великия Учителят

Десетте девици

Благословено царството на моя Отец, което иде сега на Земята между благословените чада. „ И в онова време ще се уподоби царството небесно на десетте девици, които взеха светилниците си и излязоха да посрещнат младоженеца. Петте от тях бяха мъдри, петте бяха безумни. Петте взеха със себе си масло, за да украсят своите светилници, другите пет, светилниците си носеха, а маслото липсваше.“ Матея 25:1.

Любезни мои чадца! Кое е онова време? Сега. Да, сега. Кои са петте разумни с мъдростта и петте безумни?

Любезни мои чадца! Днес делото се проявява като основа за това царство“ разумните ще просияят, които познаят делото и го приложат във всичката своя пълнота, неразумните, глупавите, това са съвременните църкви, които изпълняват буквата, тази буква, която носи тъмнина и погибел. Сега, в това време, две неща са вложени и блажен е който ги проумее, те са: мъдростта и глупостта. Мъдростта иде от Отца ми, тази мъдрост, която основава царството заради петте разумни девици. Глупостта изхожда от недрата на Земята и носи смърт и тъмнина. Заради това казвам ви, петте мъдри девици взеха със себе си масло, за да украсят светилниците си. Това масло е символ на тази любов, за която ви рекох: „ако пребъдете в моята любов, ще изпълните закона, който аз ви дадох.“ Глупавите девици рекоха „Дайте ни от вашето масло да украсим светилниците си, но мъдростта отвърна с истината: “ да не би да не стигне заради нас и за вас, ето има време благоприятно, идете и купете си“.

Любезни мои чадца! Мъдрите деви, това са петте принципа: Мъдрост, която е основа на всяка истина; второ – Любовта; трето Истина; четвърто Правдата и пето – Закона на великото изпълнение. Светилниците, това са благоразумните човеци,

* * *

433

..2..

23 септември 1923, неделя

Десетте девици

това са делата, образеца на мъдрия благоразумен живот – царстващите в това царство. Петте глупави деви – те са принципите, които изхождат от земното лице: неблагоразумието, завистта, злото, неправдата и непокорството, неизпълнението. Казвам ви: мнозина, които са станали да чакат царството Божие, но ето пред вратата – стоп. Блажен е който е готов и влезе. Ето стоя пред вратата и чакам да бъда опознат и ето познат съм на великото благоразумие, което царува над човека, който живее в надеждата на новото царство. Мнозина чакат второто пришествие, че аз ще дойда в сила и със слава. Ето Аз ида и съм дошъл и сега е второто пришествие. Сега, праведниците ще просияят със светлината на своите дела и с образа на своя живот. А неправедните в своята беззаконност, ще отидат в своята еволюция да еволюират и да постигнат пътя на началната светлина след 2000 години.

Заради това ви казвам: сега са мъдрите деви, които украсяват своите светилници с Божествения елей, това сте вие, мъдрите деви в България и една част вън от България, които също украсиха своите светилници с Божествения елей. А църквата ще отиде в своята еволюция, защото рекох преди 2000 години: „в своите си дойдох и своите ме не приеха, а които ме приеха, дадох им живот вечен да бъдат синове на новото царство“. Затова казвам на всички ви: блажени сте, ако устоите, опазите Божествения елей, светилниците ви да не угасват, защото моето царство е в сила и времето се изпълва на моето обещание. Това царство ще завладее умовете на човеците, които са избрани от моя Отец и заради това, пак ви казвам: пребъдете в моята любов, за да бъдете наследници и царуващи със

* * *

434

 ..3..

22 (23?) септември 1923, неделя

Десетте девици

светлината на новия живот, на новото царство. Това е гдето ви рекох преди 2000 години:“ няма да ви оставя сираци, пак ще дойда и пак ще ме видите и аз ще бъда с вас през всичкото време на живота ви.“ Заради това днес викам: елате вие мъдрите от дясната ми страна и наследете царството Божие, а на другите рекох : идете вие и наследете своята мерзост и суета, защото аз ви дадох време цели 2000 години да ме познаете в своята пълнота и да наследите вечния живот. Всички вие учители, свещеници, които разширявате своите пазилки и обличате се в широки дрехи, викате името ми там, гдето не е Моето място. Вие ще приемете отговорността за тези, които ви слушат и се заблуждават, вие, които им давате мъртвата храна на буквата, а духа ми отхвърляте, който дава живот и изобилието на истинските плодове, ето вашия дом ще остане пуст до своето определено време, а на истинските свои чадца казвам: пазете закона, приложете Божествения елей във вашите сърца, защото сърцата са атмосферата на вашите души, изгряващото слънце на вашия ум. Сега духът, който е проявен във вас, ще се увенчае с душата. Духът и душата ще завладеят ума и сърцето и ще родят висшите плодове и тези плодове ще образуват вътрешното царство на мир и покой. Но казвам ви, бъдете готови, защото аз изпълнявам своите обещания и сега ида да ви взема със себе си и съм дошъл вече, защото където съм аз, да бъдете и вие и радостта ви ще бъде неописуема. В тази радост няма скръб и плач, няма охкане, защото всичко е там в изобилие и това изобилие е блаженството на праведния. Днес ви говоря с пламенния дух според положението на събитията, които пречистват лицето на земята. На вас казвам, да бъдете будни и да изпълните волята на Моя Отец над вас; да просияе Неговото благоволение във вас. Това е моето желание: да бъдете едно с мен и да проявя своята сила, да дойде царството на Отца ми във цялата своя пълнота и да завладее цялата Земя с мъдрост, истина ис любов. Сега аз ви благославям, аз съм вашия Велик Учител, проявен на земята между всички вас. Бъдете благословени през всичките дни. Аз ще бъда и ще ви водя в закона на всяко изпълнение. Мир и любов да бъде над вас във всяко време. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...