Jump to content

09.10.1923. Логос от Великия Учител. Нареждане за 23-то Велико заседание. стр. 453 – 455


Recommended Posts

453

9 октомври 1923, вторник, 11 д. 7 ч.в.

Логос от Великия Учител

Наряд за Великите заседания.

Призоваване лицата.

Да се благослови царството на моя Отец в тази Земя, да дойде Духа Му върху вас, да се запалят вашите светилници, да изгрее в душите ви любовта, да славите Този, който стои посред вас, който е основа на новия живот.

Любезни чадца мои!

Днес слагам началото от великия Ден на моя Отец, от днес призовавам любящите си чада, за да бъдат свидетели, затова, което има да бъде и ще бъде и блажен е който устои и изпълни волята на моя Отец до последния час. Преди да призова вашите братя по име, сега казвам на вас: днес сте омаломощени, днес чадца, казвам ви, жизнената радост е полуугаснала. Заради това, аз ви напомням да бъде тази жизненост винаги във вас, защото тя ви дава стремеж и сила да чувствате моето благоволение и благоволението на Отец ми вътре във вас. От днес започва, която ще продължи до 27-ий. Да очистите мислите си, да усилите силата на любовта вътре във вас, защото тази сила, която аз благоволявам и ви давам, тя е невеществената светлина и вие от днес ще приложите тази невеществена светлина. Тази светлина носи необятната любов на моя Отец. Аз ви подготвям да се облечете с тази невеществена светлина и с необятната любов. Да бъдете готови, защото ви рекох:“ светлина от светлина сте“ и когато дойдат вашите братя при вас, под покрова на това Светилище, да почувствате топлината и да влеете в техните сърца от тази любов. Защото това ви казвам, че тази необятна любов вие ще я проявите, това начало вие ще познаете и ще го изявите. Заради това ви казвам, от днес до 27-ий, абсолютна чистота в мислите, в желанията, сърцата и в душите

* * *

454

..2..

9 октомври 1923, четвъртък

Нареждания за Великите

Заседания

Вашите мисли ще обгърнат сърцата на вашите братя и вие трябва да знаете, че вие сте виделината и солта. Както ви рекох преди 2000 години:“ако солта обезсолее – за нищо не струва“. Това Светилище носи тази невеществена светлина. Град, поставен на планина не може да се укрие и горко на този, който е преклонил главата си и пристъпи прага и не проумее или този, който слуша и даде най-малкото съмнение. Казвам ви чадца мои, че всичко ще рухне в него, а на вас ще се дадат очи да видите това, което света не вижда и уши да слушате, това което света не слуша. Чули сте и видели сте всичко това, което ви казвам преди 2000 години, а сега ви събрах да ви напомня. Заради това ви казвам пак за съмнение, двоумение, колебание, извинение няма за ученика, който пристъпи прага на Светилището. На вас се дава изпълнение и приложение, а на другите, които идат в дните заседателни, те ще бъдат като свидетели на видимо и невидимо. Аз ида да устроя царството и да отворя пътя за тези, които съм избрал. Скръб ще имате, изпитания в живота, но помнете: на когото е дадено много и много ще се иска. На вас са поверени десетте таланта. Тия таланти ще ги разработите, но дерзайте, не бойте се, защото аз съм с вас. Сега аз ви изказах да имате любов между вас. Да любите вашите братя, душите си да положите заради вашите братя, които не идват тук, защото вашата душа ще ги издигне, вашата душа ще им покаже светлината. Заради това, поздравявайте се с целувка, защото в целувката е силата и сливането на вашите духове с Божия Дух. По това ще ви познаят, ако имате любов, проявете вашата любов. Както слънцето проявява своята светлина и обема цялото земно лице с виделина. Това правете, за да

* * *

455

..3..

9 октомври 1923, четвъртък

Нареждане за Великите заседания

познаят вашите братя, че вие живеете в закона на изпълнението и Бог е във вас. Това ви давам до 27-ий. Сега, призовавам вашите братя по любов. Призовавам моето любимо чедо Петко Епитропов, Теню Стефанов, Лазар Котев, Младен Попов, любезното чедо Фархи и Петко Ботушаров. Те ще бъдат свидетели, заради проявената сила в тези Велики заседания.

Любезни чадца мои! Сега по любов. Ако приложите любовта, призовете вашите брат и сестра Костантин и Елена. Сега, това ви давам, а на 24-ти определям нареждането и приготвянето за светилниците, за хлябовете и това, което трябва да бъде.

Чадца възлюблени! Днес е Девето число, това Девето число е велико. 27-ми също е девето число, 24-ти ден и той е велик, но когато дойде 24-ти, аз ще ви дам разяснение върху числата. Заради това избирам тайните числа, които носят сила и тази сила да ви оживотвори. Благославям ви всички.

Любезно чадо мое, Георги, не грижи се, аз ти благославям пътя, иди с мир, аз ще бъда с теб. Моята благодат ще те крепи и моя дух ще те води в пътя в безопасност. Сега, духът си изливам над вас, да ви бъде вожд и покровител и охрана във вашия живот. Аз заради това съм дошъл, не заради света, но заради вас, защото аз съм пътя, истината и живота и няма друг Учител под това име, защото аз давам живот и аз съм пътя, през който ще минете да се слеете с моя Отец. Това като знаете и приложите, блажени сте и аз ще бъда през всичкото време с вас, през всичките животи и никога няма да бъдете сами. Бъдете благословени от моя Отец и от мен. Целувам ви. Аз съм Великия Учител. Мир на всички вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...