Jump to content

14.10.1923. Венинг. Да проявим любовта си и към другите братя в кръжока. стр. 457 – 459


Recommended Posts

457

14 октомври 1923, неделя 13 д.ч.з.

Логос от Венинг

Проявление любовта към другите братя.

Н.Л.К.Б.Л.С.Б.Л.Е.Л.

Любезни братя мои!

Днес получих заповед от Господа Исуса Христа, Великия Учител,да ви говоря върху това, което трябва да се приложи. Аз съм лъч от Неговата любов и заповедта му ще изпълня безкористно. Ако аз я изпълня, то трябва и вие да я изпълните. Сега, първо ще ви загатна: да имате всички една чистота и една любов и пълно единодушие, не само тук, които сте, но да се възлюбите братя и сестри в този град. Ако вие, които сте тук, живеете в любовта и в хармонията на Божия дух, вие ще носите виделината пред вашите братя, тази виделина, която носи великата хармония. Това е вашето предназначение. Сега вие се пазите и се извинявате, че нямате време да посещавате общите събрания. Ако вие ги посещавате, тази виделина, която ние носим, ще я проявите с вашето присъствие, че не знаете ли вие Учителя, какво казва? „По делата ще ви познаят, ако сте мои ученици.“ Така също и с хармонията на песните ще издигнете техните духове. Вашето присъствие ще внесе сила и единодушие. Светилището ще си бъде тайно. То е Школа за Духа само заради вас. Другите ваши братя няма да дойдат тук, но вие ще ходите, ще им носите виделината, светлината и силата. Вашето присъствие ще изпълни техните души със силата на Божествената хармония.

Любезни братя мои! Отначало Учителя не ви прояви това, което сега аз ви проявявам, защото бяхте безсилни, не можехте да носите, а сега имате виделината, силата и това е да се самопожертвуваш за ближния си. Жертвайте се, братя мои, от любов, защото в любовта е вечния живот, а този,458

* * *

14 октомври 1923, неделята

Приложение любовта към другите братя

вечния живот, ще даде възкресение, за да просветнат умовете на мнозина. Така казва Господ:“А вечен живот е това, да познаете истинаго Бога Отца.“ Всинца сте ученици на едно дело, но в това велико училище се излива висшата благодат, тази благодат, която се дава на вас, за да бъдете силни и с тази сила да победите света. За тази цел, ви подготвям, защото дух Божий се усилва над вас, той се не спира, напредва в мъдрост и благоволение. Първата заповед аз ви проявих, който има ум да проумява всеки своето предназначение. Но ви казвам, пазете да не скриете своите таланти, защото ще ви се отнемат. Втора заповед. Втората заповед, която получих, е да имате между вас хармония, единодушие, да дадете свобода и простор на вашия ум и на вашата душа. Когато имате свободата, духа Божий прониква и проявява своята сила. Колективно ще се усилвате, но помнете това, всичките ваши изрази, говор, да бъдат любов и изобличенията ви да бъдат в любов. Когато пеете, дайте свобода на душите си да пеят, но когато един от вас се обиди и рече:“тихо“, тогава става скъсване, на душата са Божествените жици и става стряскане, но когато пеете, да пее душата ви, да се възхищава духа ви и ума ви да лети нагоре, да постигне целта на Божията мъдрост. Всичките ви песни да бъдат в Божията хармония и Божествения възторг. Моля ви братя, от името на Божията любов, обърнете внимание върху това, да се не стряскате в пеенето, да не крещите безмерно, но душата ви да пее в свобода, да се възхищава с хармонията и звуковете, които излизат из вашите уста. После, вашите отсъствия пръскат силата на единодушието. Ако имате вие единодушно присъствие и прилагате всичко това, което получавате, ще бъдете изпълнени с дух Божий, с мъдрост, изпълнени и непобедени с никаква физическа или човешка сила.

* * *

459

..3..

14 октомври 1923

Логос на Венинг

Приложение любовта към другите братя

Не мислете, че това, което слушате, което получавате и което виждате е дадено и другаде. Не. Само тук, защото това Светилище има великата цел, само за тези, които трябва да получат, но който се отлъчи оттук, не проумее великата милост с която е призован, горко му. Аз няма да продължавам за това горко, но само този, който се отлъчи, той ще почувства това горко, което носи смърт за 1000 години съзнателна смърт.

Третата заповед, която получих е: да се приготвите до деня на Великите заседания, в което ще заседава Бог Отец, Исус Христос и Небесната царица – майката на Господа, да бъдете изпълнени с радост. Да се приготвите и да се облечете в пълната чистота, тази чистота, която да завладее вашите мисли, воля, ум и вашите сърца. Сега някой мисли как може да бъде това? И дали действително говори Бог?! Ако дадете условия, вие ще видите, че в природата няма смърт, всичко е живо и аз, любезни братя мои, съм жив с дух, с нетленно тяло, аз се проявявам и ви говоря. Ако имате вяра, казва Учителя, ще получите. Вярата е основа на всичко. Без основа не можете да градите. Върху вярата се основава зрението, слуха, силата, любовта и всички велики проявления. Вярата е най-великото условие. Заради това дайте вяра, упование и надежда и ще получите. Всичко това е неизбежно от това Светилище. Всички, които отсъстват, за последен път днес се викат, освен по немощ на болест или по наложителна работа, която няма възможност да се изостави. Това, което днес ви предадох, това трябваше да бъде в петък, но поради неединодушието, днес изпълнявам заповедта на Господа Исуса Христа, който благоволява тук от любов.

Любезни мои братя! Стремете се, възлюбете делото, което е дадено на вашите ръце, радвайте се, защото Бог царува между вас. Вие сте крепост и надежда, ако изпълните и приложите. Аз ви казвам пак, радвайте се, защото вие сте щастливи, които няма да вкусите от това, което иде и е неизбежно. Аз се моля за вашето единодушие, съгласно с великото Бяло братство, да царува с чистотата и любовта над вас и да ви пази от похищението на лукавия, който е сега на земята и земята ще погълне злото в своите недра, когато дойде дух Божий да царува напълно, тогава небето и земята ще се съединят. Земята ще бъде подножие на Господните сили и царството ще завладее и ще се изпълнят думите на Господа: „Да дойде царството, както на небето, така и на земята.“ Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...