Jump to content

19.10.1923. Логос от Великия Учител. Четирите въпроса за изпит: минерално, растително, животинско и човешко царство. стр. 460 – 461


Recommended Posts

460

19 октомври 1923, петък, 12 д.6 ч.в.

Логос от Великия Учител

Четири въпроси за изпита

 

Любезни мои чада!

Благословението на моя Отец да бъде над вас, а моята Любов да бъде извор на вечния живот във вас. Този вечен живот да го проявите, който носи вечното царство, царството на правдата и истината. Аз ви повиках в името на това царство, събрах ви в името на вечния живот. Заради това, чуйте гласа, който ви зове и заживейте напълно в тази любов, защото тази любов съм Аз. Аз съм живота, Аз съм закона на правдата и проявената истина. Заради това други са започнали и вие ще свършите.

Аз ви казвам: внимавайте, за да свършите делото и да проявите вечния живот на дело с великия успех, с върховната мъдрост, която произтича от моя Отец. Сега аз ще ви дам четири въпроса. Тези въпроси са четири точки.

Първи въпрос – Царството на човека,

Втори въпрос – Царството на животните,

Трети въпрос -Царството на растенията,

Четвърти въпрос – Царството на минералите.

Върху четирите въпроса ще обърнете вашето внимание, за които ще дадете отговор в първия ден на моя Отец.

Любезни чадца мои! Всичко започва отначало. Заради това, това начало е проявено в човека, от което произтича всичко и завършва във всичко. Заради това ви казвам, вие сте призвани под покровителството на Отец ми, под силата на проявения дух. Този проявен дух носи тайната, а тази тайна е вложена в Светилището, там, където се просвещавате, за да се издигнете в живот вечен.

Любезни чадца мои! Проумейте тайната, която е вложена в самото начало. Без начало няма край и без край, няма начало. Четирите въпроса съдържат едно начало и на тези четири въпроса е основана вселената, тази вселена, която носи човек вътре в себе си и вселената, която е видима и невидима. Заради това да проумеете. Ще приложите чистота, радост и мир в душите. Казвам ви, радвайте

* * *

461

 ..2..

Четирите въпроса

се като младенци, защото младенеца скърби не знае и греха не познава. Така ще успеете,ако приложите закона на тази радост. Ако вие имате радост, скръбта ще изхвърлите, защото скръбта носи смърт, а скръбта не познава вечния живот. Що е вечен живот? Вечният живот е да дойде духа на Отца ми във вас, да прозябне Словото му във вашата душа, духовете ви да придобият силата на мъдростта, за да се слеете с Отца, защото от Отца излязохте.

Човекът е произход от началото.

Възлюблени чадца мои!Давам ви светлина, за да проумеете тази светлина, която няма да ви спъне. Заради това, рекох ви преди 2000 години: „бъдете съвършени, както е Отец мой съвършен на небесата.“ Това съвършенство е да се слее началото със своя край ( човека с Бога). Човека слезе, за да се прояви Бог, да види Бог своите дела, които произлязоха от Него. Любезни чадца мои! Давам ви благословение да имате, дързост и благоволение да успявате, защото четирите въпроса ще ви бъдат бъдещи уроци, над които ще се загатне тайната на четириъгълния камък, над който е основано всичко и над всичко... Благославям ви да имате успех и да се радвате като невинни деца. Аз ви наричам младенци в радостта, невинни, защото своите си чада по име зове и сега дойде на земята, за да ви вземе, както ви обещах: „пак ще дойда и ще ви взема със себе си, щото гдето съм аз – да бъдете и вие.“ Приемете моята любов и пригответе се да получите обещаното, което съм ви обещал. През тези дни скръб да няма в душите ви, сиянието на вашата любов да бъде във вашите сърца и вечната усмивка във вашите лица. Аз съм вашия Велик Учител. Аз не говоря на всинца така, но тук проявявам и откривам своята любов, защото избирам ученика и доста е на ученика да бъде както Учителя си. Както днес ви говоря, това няма да ви открия в Заседателния ден пред всичките ония, а само силата си ще изливам за свидетелство на другите.

Приемете моята любов, приемете благословението на Отец ми и бъдете готови на 24-ти да приемете нареждане за Великия Ден. С мир благоволявам над вас во веки. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...