Jump to content

24.10.1923. Логос от Великия Учител. Последни нареждания за Великите заседания. стр. 462 – 464


Recommended Posts

462

24 октомври 1923, сряда 6 ч.в. 15 д.

Логос от Великия Учител

Последни нареждания

за Великите заседания.

Да се благослови името на моя Отец над вас, да дойде Духа

Му и да прозябне истината, за която ви говоря.

Любезни мои чадца!

Преди да пристъпя към нарежданията, аз ще ви разясня числата, които аз съм избрал, които носят силата, тайната на живота. Деветото число, това съм Аз, жертвата на любовта. С девето число започвам и с девето завършвам. Шестото число, това е произтичащия живот, духа на Елохима отгоре надолу, който обема в себе си твърдата материя и проявява живота. Аз съм деветото число, девето число – любовта – е самопожертвуванието. Самопожертвуванието е деветото число, когато се обърне с главата надолу, това е жертва на любовта. Във физическото поле, в твърдата материя на земята, образува шесторката и когато се издигне с главата нагоре, образува възкресението на новия живот.

Любезни чадца мои! Това желая във вас. Аз съм любовта – девятката, а вие сте шесторката, защото шесторката трябва да изучи законите. Заради това, първобитния човек на любовта слезе, за да изучи законите. Щом като изучи законите, от шесторката ще се образува девятката и ще влезе в любовта на своя Учител. Това са тайните числа, на които благоволявам Аз и това го давам на вас, за да познаете силата на любовта, силата на жертвата. Сега любезни чадца, заради въпросите, на които аз благоволих и ви дадох, те са смътни за вас. Царството на човека е царството на проявения Бог. Царството на животните е живота, който преминава през човешкото царство, предава се на животните, защото Бог твори и човек твори, Бог създава и човек създава. Царството на животните или живота на животните не съдържа вечния живот, но дихание на живот.

* * *

463

..2..

24 октомври 1923, сряда

Последни нареждания

за Великите заседания

Животът преминава от диханието към растителното царство. Растителното царство има живот на благоухание. Минералното царство е царство на основата, царството на мъдростта. Повече няма да ви дам. Върху четирите въпроса ще бъдат основани бъдещите уроци.

Любезни чада мои! През тази седмица аз ви подложих под изпит, но вашия изпит не от всинца е сполучлив. Линията на любовта е прекъсната, но тази линия в два дни поправете я, защото тя е основата на силата. Без тази линия няма благодат, а благодатта Божия се основава навеликата любов. Заради това аз ви рекох: „да бъдете чисти в мислите, в сърцето, в душата и в желанията“, но всичко това, аз заменям с любовта, давам своята благодат и аз свидетелствам пред моя Отец заради вашата слабост и вашата немощ, но поне сега, дайте условие и пригответе се с дела да покажете на вашите братя. И когато вие дадете условия, всичко това, което сега обещавам ще се изпълни.

Сега преминавам към нарежданията за великия ден на моя Отец. Ще приготвите 7 светилника за първата вечер, за втората – четири, за третата – три и за четвъртата – един; три чаши с цвете; три чаши с вода; една чаша вино; елея и двете камъчета и третия – даден тука. Тези две камъчета, които ще вземете от вашия брат, вземането ви е последно, и един хляб.

Мечът ще поставите от дясната страна. Това да бъде готово и Отец ми ще благоволи. Сега любезни чадца мои, понеже смут има във вашите души за часовете, определете часовете вие. Да бъде избирането по любов и единодушие. В заключителния ден ще приготвите жито за трапезата на моя Отец. Любезни чадца мои: в първият ден на 27-и, ще имате

* * *

464

..3..

24 октомври 1923, сряда

Последни нареждания

за Великите заседания

един час пеене, ще пристъпите към четене и след четене една песен, за да се въдвори хармония между всички ви и да призовете небесните сили. След песента ще пристъпите към жертвомоление и след това, чакайте благоволението на моя Отец. Силата ще пребъде над вас и благодатта ще се излее, затова бъдете готови да посрещнете духа на моя Отец, духа, който оживотворява и изпълва с живот целия макрокосмос. Бъдете в чистота и святост.

Сега аз съм вашия Велик Учител. По любов призовавам чедото си Тодорка, защото имам благоволение над нея. Моят дух бди над нея. Заради това, дайте й целувка свята, с чисто сърце, защото духа ни я люби.

Приемете царството на моя Отец, силата на духа и моята любов да ви слее в едно и да бъдете в едно тяло, в един дух и в една душа. Бъдете благословени, аз съм живия Господ, Учителя на мира и живота на душите, мир и любов ви благоволявам. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...