Jump to content

31.10.1923. Венинг. Законът на на самопожертвуването, любов и цветовете от нашите обещания. стр. 494 - 496


Recommended Posts

494

31 октомври 1923, сряда 6 ч.с.12 д.

Логос на Венинг

Закона на самопожертвувателната любов.

Цветовете, Обещанието

за първия ден на месеца.

Любезни братя мои!

Поздравявам вашите души с Божията любов. Божията любов във вас носи вечния живот и тя сега ще пребъдва във вас. Тази любов пребъдва между нас във Всемирното братство, което носи емблемата на Божията любов. Сега през дните заседателни и на вас се предаде тази любов. Тази любов ще ви видоизмени до върховния закон, който от начало още произлезе от Бога Сий. Вие сега стъпихте в силата на първото стъпало. Вие пристъпихте с десния крак и заради това, Бог ще благоволява, ако вие не отмените вашите обещания, защото вашите обещания са закон, изпълнен пред Божия Дух. Когато вие обещаете, вашето обещание, което излиза от вашите устни и се отдалечава от вас и отива към Бога, то взема форма и тази форма вие знаете ли я? Аз ще ви обясня: както небесните цветове, които излизат отначало като дихание от Бога, изменят се във благоухание, благоуханието дава божествени цветове, а цветовете изпълват макрокосмоса с божествена хармония, а тази хармония образува цветовете й над физическото поле. Вашите обещания, когато излязат из вашата уста, минават през всичките мирове. През всеки мир видоизменят своята форма и когато дойдат при Духа на Отца, те образуват висшия закон на изпълнението. Сега, какво значи изпълнението? Преди Отец да създаде макрокосмоса, рече:“Да бъде!“. Това е закон и този закон се изпълни и закона стана проява. С това обещание Бог роди човека. Това е вашето обещание пред Господа. Сега ще видим какво носи, какъв е закона – жертвата на любовта? В начало Бог даде в жертва своя син? Кой син? Словото, което рече да създадем човека по

* * *

495

..2..

31 октомври 1923, сряда

Логос от Венинг

Закона на самопожертвувателната любов.

образу и подобие нашему.

Любезни братя мои! Жертвата на любовта във физическото поле не може да се изрази, защото тази жертва подобие няма, тази жертва е вечния живот. Вечният живот е началото да се слее с безконечното. Това е жертвата на висшия закон. Жертвайте първия ден от месеца заради Господа! Този ден носи благословение. Този ден ще го осветите заради Господа, защото в този ден Бог ме повика и аз отворих път, заради това, този ден ще се нарече Дена на любовта и Денят на жертвата. Този е закона, чрез който ще минете, защото когато Учителя ме повика, аз дадох всичко, заради неговата любов, изпълних закона. Заради това ви казва Великият Учител: „В този ден, каквото изработите в касите си и в домовете си, да не внесете, защото в този ден ще ви повикам, а този закон ако изпълните, аз ви казвам, в духовния мир закона се олицетворява в колективна хармония в тази хармония ще бъдете светилник и ще светите до когато дойдете пак на земята ще носите тази светлина. Този е законът, за когото ви приготвя Учителя от небето. Сега тази жертва е малка, този изпит на любовта. Преодолявайте, за да получите това, което ви се обеща, защото Бог обещава и изпълнява, а вие много пъти обещавате и не изпълнявате и вашите резултати излизат отрицателни. Вървете в пътя на закона и не бойте се.

Заради това, любезни братя мои, когато ме повика Великия Учител, аз обещах и изпълних, без да съобщя на своите родители, за да не ме спъне тяхната милост физическа. Сега аз съм във възторг, че Бог благоволи чрез мене, за да

* * *

496

..3..

31 октомври 1923, сряда

Логос от Венинг

Закона на самопожертвувателната любов.

Цветовете

повика и скръбта на своите родители измени в радост и веселие, скръбта им изчезна, милостта им е извор сега на усмивка. Заради това, всяко обещание е закон и много пъти, когато вие помислите преди да проявите с глас, изпълнява се закона и ако вие не го изпълните, тогава лъжа и мерзост е пред закона на вашето обещание.

Любезни братчета мои! Този е великия закон. Следвайте, живейте в любов и ако сега ви даде камъка на силата, използувайте го. Отец Небесний Сий ви приготвя велики неща, за да се потвърди Неговото проявление. Това ви изказах от името на Великия Учител на вечната любов, която има над вас с вечен живот. Приемете любовта от името на нашето братство, което бди над вас и над това Светилище. Приемете моята любов и любовта на Бога Сий. Да пребъде словото Му във вашите души, във вашите чувства и във вашите сърца. Целувам ви аз, вашия брат, Венинг Христов. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...