Jump to content

11.11.1923.Логос от Великия Учител. Тайната на смъртта. стр. 532 – 535


Recommended Posts

532

11 ноември 1923, неделя, 16 д. 5 ч.п.п.

Логос от Великия Учител

Тайната на смъртта и живота.

Благословени чадца мои! От името на Моя Отец, аз благоволявам да ви открия тайната на смъртта и тайната на живота – това, което пребъдва, което ще бъде и което ще се изпълни. Аз съм Господ Учителя на любовта, Христос на мира и цар на властта.

На осми ноември, Димитровден, Аз благоволих да покажа мерзостта и запустението там, където не подобава. Казва Давид:“ Когато видите това, да знаете, че е близо времето пред вратата!“. На трети ноември, Аз вдигнах завесата и показах това запустение, че е застанало в своето си време. Ето сега, разкривам съвременните църкви – Дома на великата търговия, Дома на заблуждението и отклоняването на човеците от Духа и от любовта, която аз донесох преди 2000 години заради тази църква. Моят дух е вън от църквата още от 1912 година, третия месец от годината, защото доброто и злото са несъвместими в едно жилище и в едно благоволение. Ето днес, църквите са запустели Йерихонски стени, изчезна силата им, изчезна живота и благоволението.

Изяснение: Спасителят ми показва църква, казва сестра Еленка. Виждам в тази църква множество народ и върху тях накачени всякакви животни: змии, тигри, жаби, лисици.

Продължава логоса:

Любезни чадца мои! Аз ще ви опиша тайната на животните. Ето сега е настанала борбата между материята и духа и света е в недоумение. Духът напълно ще покори материята, за да даде подем и живот на душите. Църквите днес са търговски домове. Славата им ще рухне, защото часът дойде. Тежка е смъртта и погибелта, която ще отвлече и ето иде.

* * *

533

..2..

11 ноември 1923, неделята

Тайната на смъртта и живота

Земята ще разтвори своите обятия и ще погълне това запустение, което носи мерзост на хората, защото водителите им са слепи, горди и сребролюбци! Казах ви, това са фарисеите, които разширяват пространството си и правят широки поли на своите дрехи. Защо? Защото са взели първото място на моето име, в това място, където Аз не съществувам. Чадца мои! В този ден на шести, сребролюбието бе развито и в този дом паднаха до 15 000 хиляди лева. Заради това, бъдете будни и ето застава Единния Цар, Единния Пастир, който иде и е дошъл и това съм Аз, да отлича овцете от козите. Ето козите, които са в погибелта – накачените животни са делата им, ето ще опиша техните дела във вид на животни: символа на змията е завистта и леността; на тигъра – жестокостта, свирепостта; кучето е злобата; козела е блудството; жабата е сребролюбието и така нататък. Действието на тези животни е колективното зло, които идат да съсипят моето дело, над което Аз градя още отначало, когато Отец ми създал видимото и невидимото.

Любезни чадца мои! Аз съм силен и крепък! Злото ще съкруша, правдата ще възвиша, силата си ще пръсна, благодатта си ще излея, мрака ще съсипя, виделината ще дам, защото Аз съм виделината, аз съм живота, аз съм Създателя, който ида да съградя нова църква и в тази църква аз ще вам Словото на Моя Отец, виделината и слънцето – живота и духа.

(Спасителят показва една нова църква и в нея виждам прозрачна светлина, виждам още слънце и в слънцето има надпис: „Аз съм Господ Бог ваш, да нямате други богове. Името ми е Сий, новия живот проявих. Това е Моят Син, него слушайте, в него е моето благоволение.“

В църквата няма никакви надписи и икони.

* * *

534

 ..3..

11 ноември 1923, неделя

Тайната на смъртта и живота.

Подът е чист, мраморен. Откъм източната страна има надпис:“ Аз съм Господ Бог на любовта и своите си по име ще зова.“ В тази църква олтар няма. Аз запитвам: „Защо няма олтар?“ Отговарят: „Защото Господ, който стои посред вас, Той е живия олтар.“ Виждам Учителя преобразен в слънце, носи надпис: хората боси с прозрачни бели дрехи като сняг„Христос на любовта и на закона.“ Пред Неговите нозе виждам малък стол от страните свит и на него стои братчето Венинг. Лицето му бляскаво, дрехите му прозрачни, бели като сняг и над главата му държи Спасителя отворена книга: „Този е бъдещият Престол, над когото ще се служи с дух и истина. Аз запитвам:“Това символ ли е бъдещия престол?“ Отговарят ми: „Любезни чадца мои! Думите ми са затворени, Аз ще разясня този въпрос на 1929 година. Виждам хора боси с прозрачни дрехи като сняг. Мъжкият пол е откъм дясна страна в църквата, женския пол откъм лявата страна. Жените са с разплетени коси и с покривала на главите, но обърнати с лице към изток. Аз запитвам:“Само към изток ли можем да се молим?“ Отговарят:“ От изток изгрява слънцето на вечния живот. От слънцето иде мъдростта и тайната на живота.“ Запитвам:“Защо в съвременните църкви има олтар и външен храм?“ Отговарят:“Защото съвременната църква съдържа едновременно и двата завета, за които понятие нямат и истината заблуждават“.

В тази църква виждам: над мъжете и над жените от десните им рамене и на левите на някои гълъби, орли, агнета, лястовици. Запитвам:“ Символични ли са?“ - „Да, гълъбът символизира духа на благовестието, орела – духа на мъдростта, агнето е символ на духа на кротостта, лястовицата е символ на духа на Божието слово.“

Любезни чадца мои! Съвременната църква, със своите животински дела ще отиде в своята еволюция и тяхната еволюция ще бъде в застой 10 000 години с пълно съзнаниеи там ще бъде плач и скърцане със зъби. Това е тайната на смъртта и тайната на вечния живот!

Любезни мои чадца! Аз ида да претопя златото, аз ида да отделя овцете с агънцата си от козите и агънцата ще чуят гласа на своя пастир, защото аз по име ще ги зова. Аз няма да ви опиша и разкрия цялата тайна на смъртта, защото страх и трепет ще падне над вас! Но тези са църквите, над които няма да остане камък върху камък, който да не се съсипе! Горко на този, който се не събуди от дълбокия и тежък сън. Ето времето е близо и ще бъде вам свидетел.

* * *

535

..4..

11 ноември 1923, неделя

Тайната на смъртта и живота.

Ако моите думи, които Аз ви свидетелствам, се не вместяват (не намират място) във вас, времето ще покаже. Съдията стои посред вас. Това съм аз и още малко имам да събера своите чада и след малко ще започне съдбата на човеците! Те няма да погинат, но ще бъдат в застой до своето си определено време. Блажен е онзи, който стои и ще устои; блажен е и онзи, който слуша и прилага. Блажен е онзи, на който сърцето е разпуснато и оягчено (закалено) като моята любов.

Любезни чадца мои! Ето на 21 ноември, аз ще благоволя и ще ви изпратя великия Военачалник Архангел Михаил да ви засвидетелства за това, което има да бъде. Чада мои! Аз имам много да ви говоря, но искам вашите сърца в милосърдие, да се приложи това, което благоволих във време на моите заседания и на Отец Ми. Аз ще ви водя и ще ви бъда вожд и покровител, за да се не спъне ногата ви о камък и да не бъдете жертва на смъртта. Чада любезни! Моето слово е нескончаемо, моето благоволение е безконечно. Заради това, Аз ви говоря с милост и любов, да не остраша (уплаша) вашите сърца, защото всинца не можете да носите. Заради това, прикривам тайната на моите думи. Моето слово е истинско. Благоволете в моята любов и аз ще благоволя във вас с крепка сила и милост. Бъдете благословени от моя Отец и от Мен! Аз съм вашия Спасител и Учител на мира. Мир и благодат изливам над всички вас во веки! Амин.

Забележка: На 8-ми беше Димитровден и глас повика Еленка в църквата Св. Димитър в Пловдив. Като влязох вътре видях всичките хора накачени с всевъзможни животни и пр. Седем попа служеха вътре и поднасяха дискосите и събираха изобилната жетва от банкноти, 15 000 лева паднали в техните дискоси. Свети Димитър е стоял отвън църквата и е ронел сълзи за това, което става в неговия храм! Спасителят му обърсал сълзите с една розова кърпа и (няма продължение)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...