Jump to content

18.11.1923. Логос от Великия Учител. Отговорите, задаване на въпроси от Първи урок Царството на човека. стр. 551 – 552


Recommended Posts

551

18.11.1923г., Неделя,

Пловдив

Зъболекар Стоицев

18 ноември 1923, неделя, 17 д. 7 ч.в.

Логос от Великия Учител

Отговори на зададени въпроси от Първи урок

Любезни чадца мои!

Да се благослови началото на мъдростта вътре във вас, това начало да даде плод и плода да проникне във всичко, защото началото е всичко, то носи в себе си непроявеното, което Аз сега ще ви проявя.

Любезни мои чада! В първият урок, аз благоволих и ви загатнах за създаване плана от Елохимите. В този план е вложен първо Духа, второ Силата,трето Мъдростта и четвърто – Живота. Този план е който рече: да създадем четирите от Елохимите; създадоха това, което е скрито в самото начало. Духът създава силата, силата създава мъдростта, чрез мъдростта се ражда живота. Любовта, която е живота, тя се движи в своето направление и мъдростта се движи също в своето направление. Тяхното движение е в кръгове. Тези две сили се проявяват като творци. Как е движението на живота? Как е движението на мъдростта?

Дадохме отговорите си.

Да бъдете благословени любезни чадца мои! Любовта е израза на вечния живот, нейното движение, движение от Четвъртия Елохим, се движи в своето направление от ляво към дясно, това е огненото колело. Този живот е необятен, живота е нескончаем, защото живота носи самото начало, което рече:“Да създадем човека и Бог вдъхна в човека жива душа.“ Бог, това е началото на живота, Бог, от когото произтече всичко. Движението на мъдростта е отдясно към ляво. Движението на мъдростта е слънчев кръг, този кръг е който твори (е мъдростта). Сега какво носи човека? Къде е проявено царството на човека? Дадохме отговора. Отговорите за Царството са написани със златни букви и отговорите за движението на любовта и мъдростта са записани

* * *

552

..2..

18 ноември 1923, неделята

Отговори на зададени въпроси от Първи урок

с бели букви. Любезни чадца мои! Бъдете благословени. Ето сега вътрешния план на човека, който създадоха Елохимите е описан от тях – плана на четверомъдрието. Човекът носи първо Дух, второ – Сила-Душа, трето- Мъдрост-тяло, четвърто – в това тяло е проявен живота. Сега петият от Елохимите създава петата точка, а тази точка е началото. Това начало е върховното слънце. Това слънце е главата. Тази глава е начало да познаваш видимото и невидимото. Видимото е светлината, а невидимото е виделината. Светлината, това е висшия разум, виделината, това е тайната на непроявения живот. Животът е виделината. Така произтече началото и прояви безначалото. Това безначалие носи човека. Заради това ви казвам: началото е живота, безначалото е мъдростта. Тази мъдрост ще се върне там, откъдето произтече. Заради това ви казвам, вие сте виделината, носите светлината в себе си, светлината и виделината ще се слеят в своя център, този център, който проявява Духа.

Любезни чадца мои! Във вторият урок аз ще ви посоча втория център и прекръстосаните линии в централния план. Сега бъдете благословени. Аз ви благославям с мъдростта да растете и проумявате силата на проявения ваш живот. За да имате успех, внимавайте в живота си и дръжте великата хармония между вас и вашето семейство, защото виждам някои от вас, едно от семействата, в което хармонията е преплетена и жиците на живота се отклоняват. Заради това, мъдростта и любовта не се движат в своето направление. Да бъде всичко чрез любов и тази любов да бъде израз на вашите лица, тогава ще имате успех да бъдете жизнени и вашите тела да бъдат стегнати, а не разпуснати. Когато вие сте разпуснати, не чувствате силата на Духа, защото душата се омаломощава и тя е в полуспящо състояние. Това е моето благоволение към всички ви, а заради вашата сестра и брат, аз ще промисля и ще благоволя скоро (за брат Панайот) в тези дни, аз ще успокоя духа им. Бъдете благословени. Аз съм вашия Учител на любовта, Христос на вечната любов. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...