Jump to content

21.11.1923. Логос от Архангел Михаил. Тайната на смъртта и тайната на живота. стр. 556 – 558


Recommended Posts

556

21 ноември 1923, сряда, 16 д. 7 ч.з.

Логос от Архангел Михаил

Смъртта и Живота

Да се благослови името на Господа върху вас, който дава живот на човека, да се благослови чистотата на ангелския мир във вашите души, това е моят поздрав към вас. Аз съм Архангел Михаил, военноначалник и сега ида да ви кажа това, което има да бъде: тайната на Смъртта и тайната на Живота. На вас казвам да пазите светлината, която блести в този покров, там, където е благоволението на Господа Исуса Христа и тази светлина е Той, който свети помежду вас.

Братя мои на любовта!

Предупредени да сте, да бъдете будни и готови, защото по лицето на всичката земя ще настане една велика скръб, която не е била отначало. Тази скръб няма да преодолее; тази скръб е незаменима и когато видите тази скръб – да бъдете готови, облечени и обути, защото времето дойде да премине Земята от единия край в другия. Нейното преминаване е тайно, но само това ви казвам да знаете, защото тази скръб не е била никога в дните на вашия живот, нито в живота на бащите ви, нито в живота на вашите деди. Тази скръб ще носи огън и жупел, земните стихии ще потреперят от тази скръб, защото Господ вика и гласа му се не чува. Неговият глас се заглушава между човешкия род, който живее в своето растление, отклонен от пътя на живота, отклонен от закона на истината и се заблуждава в своите мерзости. И аз сега ще ви предизвестя, та когато бъде това да знаете и да бъдете готови, защото онова време, аз ще имам властта на смъртта и няма да ме видите, нито ще чуете думите от мен, защото ще изпълня заповедите на Господа, това, което благоволява и което ще благоволи в онова към мен, това ще си припомните и ще бъдете готови.

Сега братя мои, аз ще ви кажа тайната на предварителната

* * *

557

..2..

21 ноември 1923, сряда

Тайната на Смъртта и Живота

смърт и тайната на живота, който преминава от живот в живот.

Когато някой от човеците сложи край на своя живот в неговата душа, е скитник и той скита по всичките кръгове подземни и надземни. Такава душа се движи около вас. Такива души търсят празен дом да намерят и да влязат в него, да заживеят и да спънат на истинския човек еволюцията, която ще го води във вечния живот. Такива души са скитници, които вършат най-великата пакост. Със своята пакост те не могат да еволюират, не само по милост те се връщат пак на земята и продължават своята еволюция чрез живота на физическата земя, но тяхното еволюиране става в разстояние на седемнадесет хиляди години. Седемнадесет е числото на работата – труда на душата. Заради това ви казвам: вашите врати да бъдат затворени, винаги да бъдете будни, да бдите върху чистотата на вашия живот. Аз ви давам от името на любовта и на Господа върховния ключ, с който да се заключите, защото Господ вам благоволява и той чрез вас ще върши своето дело. Защото вие сте десницата на Неговото благоволение. Това е тайната на смъртта.

Сега тайната на живота ще ви предам. Всяко страдание благоволно, всяко мъчение благоволно, казва Господ, всяко търпение ще ви спаси. Всяко търпение и мъчение се издига нагоре, защото мъчението е стълбата, търпението са крилата, а когато вие се изкачвате чрез мъчението на тази стълба, носите вечния живот – възкресението, с което възкръсна Христос преди 2000 години. Човекът, който изпълни дните си в земния живот, аз заставам с усмивка на лицето, с благост вдигам нагоре огнения меч и му показвам пътя на

* * *

558

..3..

21 ноември 1923, сряда

съвършената любов и той скъсва жицата на земния живот и се свързва с жицата на вечния живот и свършва една от своите еволюции. И след като изпълни Божествения план горе, там, където е определено неговото място, той се превръща на живот с мъдрост и иде отгоре като огнен лъч да се въплъти в някое семейство, там, където живеят под благодат в Божията любов, за да продължи своята по-висша еволюция и да изпълни Божествения план, долу, на земята и да прояви Божествената слава в дух и истина. Това е тайната на живота, която се влива от живот в живот и плана на Божията мъдрост. Заради това ви казвам от името на Господа, всяка плът ще бъде научена и всяка душа ще се одухотвори и всеки дух ще се увенчае с мъдростта, с тази мъдрост, с която бе създадено отначало видимото от невидимото.

Любезни мои братя! Аз държа огнения меч. Това е закона и властта. Когато видите огнения меч надолу, това е моята почивка и мира на земята, когато видите огнения меч нагоре, това е закона и изпълнението, а закона на изпълнението е: „Даде им власт да се избият един друг“. (Откр.6.4). Та заради това ви казвам, да имате любов всички, каквато любов имат всемирните братя на любовта, които са облечени в емблемата на висшата чистота и заради това носят одеждата си бяла. Това ви предупреждавам, да знаете и ако някой се отклони от тука от Божията благодат, от крепката десница на Господа, която го е повикала, да бъде под закрила, ще бъде поразен като Содом и Гомор!

Това днес благоволявам в съборния ден на моето съшествие. Имайте мир, страх и трепет, любов и живот. Сега е възцаряването на Божието име, ангелите търпят (чакат), времето предизвестяват, закона въдворяват и правдата възвишават. Пазете тайната,защото вашето предназначение е велико, с което сте призвани тук. Да дойде благословението на Господа върху вас и аз, вашия брат, Архангел военноначалник Михаил изливам ангелската си любов и  тайната. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...