Jump to content

26.12.1923. Логос на Великия Учител. Новият живот и новото блаженство. стр. 599 – 600


Recommended Posts

599

26 декември 1923, сряда, 16 д. 6 ч. в

Логос на Великия Учител

Новото Блаженство и Новия Живот.

Благословени Чадца мои от моя Отец влезте в моята радост. Приемете моята любов. Аз заради това благоволих с духа си да открия това Светилище, което е слязло свише, в което Отец благоволява. Това е моето благоволение днес към вас да ви укрепя с духът си преди да бъде това, което има да бъде. Моята радост и моята любов ще бъдат живот във вас и светлина пред вашите души. Не бойте се от това, което иде, защото това иде, за да ви укрепи и да ви направи силни да приемете духът и неговата светлина. Не грижете се за живота си, защото вашия живот е живота на моя Отец. И това знайте, защото вашето царство не е от тука, вашето царство е горе. Заради това казах на Пилата, че моето царство не е от тук.

Любезни мои чадца! Това благоволявам в тайното Светилище скрито от света и сега ви казвам с радост. Аз заради това съм дошъл, да ви взема и да ви водя в царството, там, отгдето сте. Сега това благовестие, което аз благовествувам, който съм Господ на любовта, това ви поверявами заради това ви казвам: да слеете душите си и да се укрепите в една воля, в една сила и в един дух. Мъдрост ли искате, ето ще проникне като висша светлина, която ражда силата на мъдрост, която ви проявявам и ако вие опазите душите на моя завет и ако приложите законите на моята любов, ще просветнете с делата си пред човеците. Тези, които ви ненавиждат с блясъка на светлината ще ослепеят, както стражата преди 2000 години пред гробните двери, просветнах с възкресение на живот и паднаха нечестивите в своята слепота.

Сега любезни чадца мои! Аз ви казвам, че вий ще възкресите с блясъка на светлината и виделината, ще просияе чрез вас и ще дарите нов живот на тези, които не познават закона на любовта. Сега любезни чадца мои, земният цикъл се привърши и земята трябва да влезе в

* * *

600

23 декември 1923, сряда

Новото блаженството и Новия живот.

в новия цикъл. В края на привършването слънцето ще даде своята топлина, която ще стопи края на цикъла и човеците не ще устоят, но ще бъдат стопени като свещи, но вие ще възкръснете в нов живот и ще влезете в новата земя в новия Йерусалим и там ще извикате с нов живот:“Святий се, новий Йерусалиме“. И скръб няма да чувствате, защото всяка скръб ще изчезне. И така, аз ще да избърша сълзите от вашите очи, да се радвате всички и да царувате във вечния живот. Заради това ви казвам: Ще издържите вашия изпит и ще победите, ако приложите любовта, която аз ви давам и няма по-голяма любов от тази, с която ви разкривам новото блаженство, новия живот, новата радост, в която ще царувате като човеци, ще се радвате като души и ще обитавате като духове.

Това е моето благоволение към всинца ви, заради това ви казвам: блажени сте, защото изпитахте радостта, с която аз ви събрах в името на моя Отец. И сега любовта си изливам от преизпълнена радост и ако вий благоволявате в единодушие, нито един ще остане или изчезне от тази благодат, която се излива днес над вас. Разгърнете сърцата си, аз ще ги осветя и ще ги направя храм на духа, който произтича от моя Отец. Той ще се увенчае с душата, която е вътре във вас. Тогава ще се слеят любовта и мъдростта и ще творят истински дела, делата, които ще бъдат пред вас, ще носят висшите плодове, от които ще се храните през всичките векове на живота. Любовта ми е извор над вас, радостта ми простор и духът ми е мощен, който ще ви пази и закриля от всяко зло. Приемете това, което благоволявам и влезте в радостта, която сега изливам над вас. Благословението на Отец ми да бъде над вас, милостта на Неговия Дух да ви обгърне, моята любов да ви оживотвори във висшите непроявени закони до сега. Бъдете благословени, Аз съм вашия Учител, Хростос на любовта. Амин.

Проявлението беше: В.Учител държи в ръцете си едно голямо сърце, от което блика огнен пламък, това е символ на колективното наше сърце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...