Jump to content

30.12.1923. Логос от Великия Учител. Царството на човека, урок шести. стр. 601 – 602


Recommended Posts

601

30-ти декември 1923, Неделя, 14 д. 7.ч.з.

Царството на човека в твърдата материята

Урок 6-ти

Логос от Великия Учител

Благословени любезни чада мои! Да се благослови духът на моя Отец вътре във вас, да имате радост и да я приложите в делата си, щото радостта да прояви делото чрез мъдростта, която прониква чрез вас. Това като благоволявам, сърцата ви да се преизпълнят с моята радост и моята радост да сияе във вашите лица, да изяви радостта ви, невинността на душата ви. И така ще бъдете като малки деца, за да влезете в това царство, което сега благоволявам и ви разкривам.

И сега в шестия урок, аз продължавам царството на човека, това царство, което от начало е приел от своя Отец. Сега вие не проумявате, но ще проумеете след като приложите това, което сега благоволих да бъдете невинни като деца с преизпълнена радост. Така ще проумеете това царство, в начало вашата душа изпитваше царството и блаженството в него, но след като човека почна да инволюира, да слиза в твърдата материя, за да прояви живота, за да стане разширение на живота и да се преизпълни макрокосмоса с дихание и живот, това царство познава само душата. Заради това душата живее в сърцето, а сърцето е условие, за да чувствува душата и да копнее за висшето блаженство. След като човекът започна да затвърдява в неговата материя и да чувствува грубостта на своята материя, в него остана тайната, за която той сега не чувствува в твърдата материя. Той заема три обвивки. Първата обвивка е материята, заел е грубостта от животните. Втората обвивка е заел от растенията като дихание, защото растенията днес ги има, утре изчезват както плявата, която отвява вятъра. Това е втората обвивка. Третата обвивка е заел от минерала, твърдата воля, в която не прониква чувството на своето първобитие. За това ви дадох три

* * *

602

 ..2...

30-ти декември 1923, неделя

Царството на човека в твърдата материята

Урок 6-ти

ключа. В трите ключа са включени тайните на живота и смъртта, тайната на мъдростта и царството. Сега, човекът в това състояние, в което е застанал, аз ида да развия обвивките, да напомня за неговото царство, как се е движил живота от начало и до днес. Има ли Човекът съвършенство? Аз казвам: има съвършенство, както началото се слива с безначалието, така е произхода на човека като велик произход на неговото съществуване като душа. Сега душата трябва да се слее със своя център. Къде е висшия център? Висшият център е Отец, защото Той е Алфа и Омега, все и во вся. И сега Човекът излиза от грубата материя, минава през трите точки на ключа, слива се с любовта, защото аз съм живота и любовта. И ако аз съм пътя и живота, ключа на любовта, всяка душа се усъвършенствува във вечния живот и аз съм представителя, Второто лице на моя Отец и заради това ви казвам, че аз ще ви водя при Отца. Всяко свидетелство се засвидетелствува с мъдрост. Мъдростта е ключ на висшия божествен разум. Всяко движение на чертежа, който аз ви представям е движение на душата, за да развие тайната на своето царство. Който има ум, ще проумее и който има разум, ще разумее, който има очи да види своя произход.

Любезни чадца мои! Аз наблягам върху трите ключа и наблягам – приложете и търсете тайната мъдрост в тях. В сряда ще искам отговорите за трите ключа: движението и приложението. Где се приложи? Как се движат? И що е предназначението на мъдростта? Това е шестия урок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...