Jump to content

2.01.1924. Логос от Великия Учител. Царството на човека, продължение на урок шести. стр. 604 – 606


Recommended Posts

604

2-ри януари 1924, сряда 15.д.6.ч.в.

Логос от Великия Учител

Царството на човека

Продължение на урок 6

Спасителя ни благославя!

Любезни чадца мои!

Отец ми ви благославя и Аз ви благославям от името на Неговото царство. Неговото царство да дойде върху царството на човека, за което аз сега продължавам. Да се благослови моето име вътре във вас. Да дойде царството и да бъде волята на моя Отец, както е в Неговото царство, така да бъде във вашето царство.

Любезни чадца мои!

Сега аз продължавам шести урок, това царство, което ще ви преобрази. Това царство произлезе в начало от мене, защото така ви рекох преди 2000 години:“ че Отец ми благоволи да заеме от моето и да даде на вас“. Това е славата и чрез това царство вие да проявите същността на Този, който е основал това царство вътре във вас и блаженствува вашата душа. Това царствоноси величието и тайната. В това царство Отец ми в начало е вложил три ключа и тези три ключа ще ги слее с любовта, защото любовта е пътя на вечния живот. „Никой няма да отиде при Отца ми, ако не мине през мене“. Тези три ключа Отец ми ги е вложил като действие и ги е приложил като основа и ги е развил като мъдрост. Сега ви задавам първия въпрос: Кое е действието на трите ключа? Дадохме отговори.

Да, любезни чадца, благословен е ответът ви, защото в отговорите ви разпечатахте тайната на трите ключа. Първата тайна на трите ключа е приложението и мъдростта, целта, която е във вашето съвършенство. Така проумявайте и така прилагайте. Така ще намерите всичките ключове за да отворите вратата на непроявената мъдрост, която сега

* * *

605

Царството на човека.2-ри януари 1924, сряда

Шести урок

..2..

ви проявявам. Шестият урок е пътешествието на душата, която се слива с Отца или

с върховния център от там, от гдето произлезе. Първата душа, първобитния човек, произлезе като родено слово, като слънчев лъч, трябва да направи своя цикъл и да го заключи в първата си слава и величие. Заради това царството на човека е върховното царство на Отца, а душата на човека е любимата дъщеря, която е родена чрез духа и мъдростта. Шестият урок е самопожертвувателната душа, която се е самопожертвувала, защото трябва да се прояви, за да изпълни макрокосмоса с живот и дихание, живот и дихание – те са плодовете на душата и мъдростта на духа. Духът, душата и Отец са троицата единосъщна и неразделна. Това е тайната, която ви проявявам от името на моя Отец, за което дадохте и ви отговори. И така, вие, учениците, ще просветнете в мъдростта. Защото отговорите ви са пътя за вашата мъдрост пред моя Отец. Заради това ви казвам, всинца приемете, учете , за да бъдете научени и просветени в мъдрост, за да проявите вечния живот на земята, догдето сте, за да изгрее слънцето на любовта чрез вас и чрез любовта да просияе мъдростта.

Със седмия урок ще свършите първото царство на човека, което Отец ми е проявил и го е заключил тайно в човешкото сърце. И така ще продължите в късо време царството на животните и мъдростта, която вложи в тях Отец.

Силата на моето благоволение е велика над вас. Разтворете вашите умове, даром благоволявам над вас. Аз не искам всичкия си труд да вложите в уроците, които аз ви давам. Знам от що имате нужда, но първо изпълнете волята на моя Отец и всичко ще ви се приложи. Доста е на ученика да бъде както своя учител възрастен в силата

* * *

606

 ..3..

2-ри януари 1924, сряда

Царството на човека.

Продължение на 6-ти урок

на мъдростта. Има ли по-велико благоволение от това, което аз ви давам? Има ли по-велико щастие от това да блаженствате в моята радост? Моята радост е ваша радост и вашия живот е мой живот. Оставих Бащиния си престол, славата си оставих, дойдох при вас, за да ви предам новата вест, че имате царство, което сте забравили. Дойдох на земята, ето поругаван съм с безчестието на човеците. Всичко ще понеса, само заради вас, за да ви разкрия блаженството, което ви очаква. Заради това ви казвам: дайте ми сърцата си, отворете умовете си; дайте ми душите си да бъдат мои невести, защото това е висшата цел. Имате ли друг живот освен моя живот? Где е вашата почивка? Не лежи ли вашата почивка в моите обятия? А моите обятия са милостта и любовта. Те ще ви бъдат крила нагоре да летите, да възпявате моя Отец, който ви е родил.

Любезни чадца мои! Вашето щастие не лежи в земното съкровище и палати, вашия живот, в когото вие се надявате, той е временно на земята; дрехите ви ще овехтеят, Аз ви съм приготвил нови дрехи, които ще бъдат вечно неовехтели, от слънчева материя и в тези дрехи да преживеете във вечния живот. Това е царството, за което аз ви разкривам. Това е царството, което вие сте забравили с излизането от обятията на моя Отец и от славата на вечния живот. Хайде, сега готови ли сте? Аз заради това дойдох. Елате при мен наскърбени, нажалени! На земята няма вече мир, мира е изчезнал от 1912 година. Земята влиза в бури и страдания и земните стихии ще треперят от посещението на моята любов.

Елате в моята любов и аз ще ви запазя, аз ще ви закрилям, защото вашия живот е мой живот. Преди 2000 години, аз живота си пожертвах, за да опазя вашия живот и сега ще го опазя и ще го възрастя в мъдрост и ще го укрепя със слова и ще го венчая с Божия дух, когото нося Аз. И така ще бъдете съвършени, както е съвършен Отец ми горе на небеса. Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...