Jump to content

06.01.1924. В. Учител. Царството на човека, урок седми. стр. 609 – 611


Recommended Posts

609

6 януари 1924, неделя 15 д. 7.ч.

Логос от Великия Учител

Царството на човека,

урок 7-ми

Благословени чада мои!

Приемете това, което аз ви нося. Аз ви нося ново слънце да огрее във вашите умове и това слънце да оживотвори вашите нови тела, за да влязат в сила и велика проява. Това е моята цел над вас и вашето предназначение и всичко благославям да бъде благословено с вас и чрез вас.

Сега, аз продължавам царството на човека, седми урок, за това царство, за което аз благоволявам и ви разкривам. То е велико и с това царство Отец е украсил целия всемир, щото това царство се носи като вечен живот и слово във всичките мирове, които Отец ми е сътворил със своя дух и със силата на своята мъдрост. Когато слънцето изгрее във вашите умове, вашите очи ще се изменят, ума ви ще се просвети и езика на устните ще се освети и ще познаете тогава това велико царство, което носи човека. Езикът ще бъде първия ключ да изрази мъдростта на това царство. Очите ще бъдат втория ключ, за да разгърне тайната на царството. Умът ще бъде третия ключ, който ще прояви със сила царството на човека. Заради това казвам на вас да намерите ключа и аз казвам, че ще ги намерите в скоро време, ако изпълнявате волята на моя Отец и прилагате любовта ми като закон. Аз ще ви науча за постигането на тия ключове, за да бъдете видими и невидими във вселената. Но и това знайте, любезни чадца, че вие не сте всинца готови. Ако аз проверя в тоя час, злобата на животинските инстинкти не са изхвърлени и непречистени от вашия животински живот. Три са качествата, които ви спъват: злобата, завистта и гордостта. Когато вие изхвърлите връзките, аз ще ви поверя първия ключ и вие ще се възрадвате и ще действате с мъдрост. Трите ключа ще ви ги дам в три години, за които още не определям. Това е

610

 ...2...

6 януари 1924, неделя

Царството на човека.

Урок 7-ми

Царството на човека, за да владее над всичките сили и да свети като слънцето, което свети и оживотворява всичко.

Човешката душа е в пътешествие и сега иде да свърши своето пътешествие, да сключи своя цикъл, за да се представи пред своя Творец, за да облече ново тяло и да прояви нов живот и да владее напълно с висшия разум своето царство, да бъде царстващ и владетел на всичко. Сега в 20-ти век, аз дойдох на Земята да дам едно усъвършенствуване. Аз съм вратата и пътя, през който ще мине всяка жива душа, Моето благоволение е над всинца, но само третата част аз ще взема, за да ги представя пред своя Отец.

Любезни мои чадца! Сега моето благоволение защо е двояко? Защото другите ще действат чрез физическата сила на мъдрост, а тук тайното Светилище е усъвършенстване на духовната мъдрост, за да се владее силата на духа и да се оживотвори всяка материя в правдата на Слънцето на правдата.

Сега Човека стои пред своето царство, за да влезе в пътя. Това е новата мъдрост, тайната наука – окултизма. Заради това ви казвам, че никой без мен няма да отиде при своя Отец. Сега аз стоя посред вас и така ще минете през мен, през моята мъдрост и тя ще свидетелства пред моя Отец заради вас. Ще минете през мъдростта. Мъдростта е, която ще изрази новия живот, ще влезе с вечния живот в трите ключа. Ще се усъвършенствува чрез любовта, която ще свидетелства, ще слее своя живот с центъра на своя Отец. И тъй ще започне след този живот нов живот, ще действа с мисъл, с мъдрост, с любов и със светлина, тогава ще изрази царството, за което аз сега благоволявам, не вие тука, учениците на

611

..3..

6 януари 1924, неделя

Царството на човека.

Урок 7-ми.

тайната, ще проявите първата част на това царство като преобразите своя характер на мисъл и действие. Заради това вие ще действате чрез обновата на живота, чрез силата на любовта и чрез мъдростта пред вашите любезни братя. Първом ще изразите смирение в сила, любовта със светлина, невинност в очите и в лицето и с мъдри изречения, които ще прояви духът вътре във вас. Защото аз съм дух, аз съм Христос и живота, който действам вътре във вас. И така любезни чадца мои, ще проявите плодовете на това царство, което е във вас и като видят дела да прославят Отца, който е горе на небеса.

Любезни мои чадца! Останалите два ъгъла – душата, сега няма да ви ги проявя, но когато познае своето царство, ще ги напише с живота си със златни букви, които ще вземе от Слънцето на правдата и светлината. Те ще останат тайна, те изразяват първия ъгъл – центъра на върховната мозъчна част и втория ъгъл в сърцето в горната му част. И сега седмия урок е ключа, живота на Човека, царството, което от начало е и ще бъде.

Любезни мои чадца! Това е от части царството на човека, но в това царство, аз не ви проявих всичко, защото няма да проумеете, но когато дойде часа, аз ще ви го проявя. Сега от любов аз ви викам на седмия ден от януари, ще ви дам моята любов и благодат. Заради това, елате, защото така благоволява моя Отец, първия ден на моето раждане, ще ви дам тайната на рождеството, първото слово, което произтича от моя Отец – родената мъдрост, която е сътворила всичко видимо и невидимо – рождението на духа и родена душа от духа. Запечатвам седмия урок с любов, да се усъвършенствува във вас и вие да се усъвършенствувате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...