Jump to content

07.01.1924. Отец. За Рождението. стр. 620 – 623


Recommended Posts

620/нормално в червено/

 7 януари 1924, Понеделник, Колева

11 часа преди обед, 15 д.

РОЖДЕСТВОТО

Логос от ОТЦА.

Проявлението е от духовното поле, в това поле, в което присъстваме сега, виждам надпис:“Добре сте дошли в духовния мир!“ Човеци в него не виждам, защото духовния мир е върховния мир. Всички светли духове, които обитават в това поле, мислено се предават разговорите. Мислите им минават като електрически жици чрез които се съобщават. Прекъсват се всички електрически жици, отваря се един светъл път и в тоя път аз виждам огнена стълба. Стъпалата на стълбата са изписани със златни букви. На върха на стълбата пише: „Аз съм първият и последният“. „Последний“ е второто стъпало на стълбата. „аз съм Бог на всичките богове, Аз съм, който родих Словото, Аз съм Първий и Словото Ми е „последний“. Аз съм първата единица и „последний“ с проявата на моялогос, който рече: „Да бъде виделина!“.

Така, любезни чада мои! Духът роди любовта, щото мъдростта и любовта са първий и последний. Аз, който съм Месаил, рече: „Мъдростта да прояви виделината и виделината да просияе“, „просияе“, това е третото проявление – Духът Ми, който се носи навсякъде. Аз съм Бог Хио-Ели-Мели Месаил, който роди Словото и Словото роди мъдростта и мъдростта роди любовта, любовта се всели в плът и плътта я не обзе, но любовта завладя плътта и плътта се освети и стана храм на духа на моето проявление. Така съградих своя храм чрез раждането на моята мъдрост. Върху мъдростта се изпълни плана на моя дух. Духът ми тече и ще тече, защото Мета и Калиос прояви се в слово и словото се прояви в живот и живота изпълни всичко, що създаде моят дух. Духът ми завладя, като слънце обгърна всичко, защото всичко е моят дух и е плана, който създава и твори всичко видимо и невидимо. Заради това Аз съм Първий, Аз съм Слово, Аз съм и Дух – Троица единосъщна и неразделна. Със силата си съм проявен, с духа си оживотворен и със словото си основах. В начало, Аз се

 621

 ..2..

 7 януари 1924, понеделник, Коледа

РОЖДЕСТВОТО

проявих като сила в единица, единицата се прояви като двама и двамата се проявиха като Троица. Така се ражда словото като живот и живота е духа, който ражда мъдрост и мъдростта ражда словото, чрез мисъл и сила, които произтичат от начало от моя непроявен дух. Ето Аз ви давам стълбата на моето проявление и на нея са написани непроявените тайни на моята мъдрост. В начало Аз съм Първий и Последний. Първий и непроявений, последний е проявений.

Третото стъпало:“ И Духът ми се носеше“.

Четвърто стъпало:“Мъдростта произтича като сила“.

Пето стъпало:“Любовта проникна от мъдростта“.

Шесто стъпало:“Любовта влезе в образ и подобие“.

Седмо стъпало:“През огнената материя, въплъти се словото и плътта се не обзе от тъмнината, защото тъмнината не е позната на тая плът или материя, както вие я наричате“. Това е първият човек, седем стъпала, стълбата на неговото проявление. Така, Аз чрез духа си влязох в човека и му дадох материя, за да се прояви начално като сила, като дух, мъдростта и като любов или душа. Така родих човека, който е съграден от Троицата. Троицата, триъгълника, това е материята, която огради, за да бъде храм на моя дух, за да прояви непроявеното и да открие тайното, което е вътре в мене. Така проумявайте, защото моя логос се носи над всички и е тайна над тайните и той е изключен и когато Аз отворя вашите умове, да ви дам слънцето на висшия разум, тогава ще проникнете в моето благословение, както ви проявих сега тайната на проявлението си и рождението на моя логос, рождението на духа и родената любов от духа.

Любезни мои чадца! Сега, родете вие живота и ето стълбата чрез която ще слеете живота си, който носи

622

 ..3..

 7 януари, 1924, понеделник, Коледа

РОЖДЕНИЕТО

вечност с моя дух. Ето родих сина си на Земята, който е моя логос и вашия живот да мине чрез моя логос, за да се слеете с това, което сте. Животът ви е таен на Земята. Сега в духовния мир Аз ви призовах и тук е вашата школа, в която изучавате законите на раждането и въплътяването на живота във вашите души и вашия дух. Аз съм Първия, и това „последно“ изпратих Словото си да ви изкупи чрез любовта от Земята. От как сте излезли от моите обятия, не сте се върнали, защото вие сте в заточение, понеже сте забравили вашето рождение и славата, откъдето сте излезли. Това ви казвам: „Роденото от дух, дух е, роденото от плът, плът е. Ще оставите своята плът, ще облечете плътта, която Аз съм ви дал – слънчева плът. Плътта непрозрачна, която носите, ще изчезне, защото ето сега аз ви соча и Моето Слово, въплътеното между вас и Моята десница, която ви привлича към центъра на живота.

Любезни чада мои! Духът ми ви е баща, душата – любовта ми ви е майка, вие сте чада на духът и на душата, чада на мъдростта и на любовта. Вие сте основата. Заради това, аз се проявявам. Бъдете святи, както моя дух е свят и святи, както любовта ми е свята. Логосът ми е светлина, Духът Ми е мъдростта и Душата, която Аз проявих е необятната любов, която украси вселената с мъдрост, със светлина и с любов. Всичко е в Мен и всичко е чрез Мен. Ако Аз се проявявам в троеличност, тази троеличност е и в човека, защото човека родих с дух, душа и тяло. Това ще бъде сега, за да се прослави всичко, което съм направил от начало до конец. Аз ще положа живота

 623

 ..4..

 7 януари 1924, понеделник, Коледа

РАЖДАНЕТО

като основа и над нея ще градя с мъдрост и над мъдростта ще се прославя с любов. Аз държа с духа си тайната над вас, за която няма да ви открия, за да се покорявате на истината, пред моя дух. Ще ви издигна, за да светите с това, което сега ви поверява духа ми и Моя Логос и моята Любов, която е вселена между вас.

Осмото стъпало на стълбата пише така:“Ще се прославя чрез човека“.

Деветото стъпало:“Ще се увенчае духа в него“.

Десетото:“Ще го издигна като дух“.

Единадесетото:“Ще го просветя като Херувим“.

Дванадесетото:“Ще го слея като Елохим“.

Тринадесето:“Ще го слея с безконечността на живота“.

Четиринадесето:“Ще бъде, както и Аз“.

И така, ще рече човека: „Аз и Отец едно сме“. Защото Аз съм в човека и човека е в Мен. Така е рождението на моя дух. Раждането на духа проявената любов, която изрази Моето Аз в Троица, единосъща и неразделна.

Така благоволява Моя Дух и проявява Духа си и проявявам Духа си и моя дух да ви настави в истината. Новия живот, който е въплътен между всички нас.

Аз съм Господ Бог Хио-Ели-Мели Месаил, жив съм и живо е Словото, на което ще ви бъде стълба, за да се слеете с моя дух. Амин.

Виждам стълбата, започна постепенно да изчезва и останаха двете огради, които също постепенно изчезнаха и пак започнаха мислите на светлите духове като електрически жици да се свързват. Даде ми се да прочета някои от техните мисли както следва:“ Ние сме светлина от светлина, изпращаме светлина на нисшите светли братя, за да ги привлечем към светлия мир и да ги облечем в слънцето на мъдростта. Ние работим за общото благо на всички братя и сестри, душите им да издигнем, живота им да повдигнем и в славата на мъдростта да ги слеем. Това е да ги пазим от всяко зло, да разчистваме пътя и да им даваме подем“.

Само една мелодия се чува на музика и друго нищо не се вижда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...