Jump to content

25.01.1924. В. Учител. В дома на Георги С. стр. 663 – 665


Recommended Posts

663

25 януари 1924, петък, 8 д.7.чв.

Логос от Великия Учител

Дом Георги С.

Винаги съм ви благославял и ще ви благославям. Винаги съм изливал благодатта си над вас и ще я изливам до край, защото духа ми ви възлюби и моята душа ще възкреси вечния живот във вашите души и вашите души ще бъдат, за в бъдеще вожд във виделината в света пред човеците, за да проявите любовта в живота и живота в мъдростта. Още от началото носи този дом благословението, когато моя Отец освети, за да бъде прибежище на мнозина наскърбени, наранени, угнетени, които не намират покой на земята. Ето в този дом ще поклонят своите глави и ще намерят покой и мир в душите си. Още от начало Отец ми е насадил дървото на вечния живот /Венинг/, а това дърво са плодовете на любезното ми чадо Венинг. Плодовете трябва да се самопожертвуват за откуп на другите и за всеки, който влиза под покрова на осветения дом с покорност и смирение, със смирено сърце, със смирена глава, за да получи благодат и мир на своята душа. Любезни мои чадца! Дървото на вечния живот, това е гласа, словото, плодовете на словото, това е жертвата любезното чедо Венинг. Този плод е откъснат, за да се нахранят тези, които ще дойдат да си подслонят главите и да се нахранят душите от този плод, който е символ на любовта и жертвата. Затова аз благоволявам към всички ви, които престъпвате прага на този дом, вие влизате в царството на вечния покой. Отец ми е оградил тоя дом със седем огнени вериги и над този дом изгрява първоначалното слънце. Слънцето е покрова и това слънце ще озари всичките ви души, за да ги привлече към себе си и да ги направи свои бого невести. Това слънце е слънцето на правдата, тая правда е моя Отец, който обгърна в

664

..2..

25 януари 1924, петък

Дом Георги С.

своите обятия, в своята мъдрост тоя дом и живущите в него. И сега ви казвам, че ако тук не намерите утеха, ако тук не намерите любов, ако тук не намерите живот и ако тук не познаете мъдростта, никога и никъде няма да познаете. Този дом, който носи благословението за всички, които са влезли и които не са влезли още ще носи спасение на живота още от когато съществува човека в своята плът. Тоя дом е скрит под благодатта на Духа Святаго; този дом света няма да познае и тоя дом на света няма да се прояви, но на тези, които са определени да влязат и да преклонят своята глава.

Това казвам на вас, които сте дошли сега тук и на тукашните любезни чадца, аз отправям духа си и казвам: Любезно мое чедо Георги, любезно мое чедо Хариета, любезно мое чедо Едуард, радост и надежда на твоя брат. Чедо Георги, в твоите ръце предавам този дом, бди над него, пази святостта, пази плода, който бе насаден в твоето сърце и сега този плод ще храни гладните и ще напои жадните. Ето давам този дом, който е Господен дом, да бъде в твои ръце и да бъдеш владетел и властител с любов и с мъдрост. До сега този дом не бе под твое владение, но сега ще го завладееш с мъдростта. Ще възлюбиш този дом и ще дадеш сърцето си, заради него на Господа. И ти, мое любезно чедо Хариета, ще бъдеш със смирението благоухание пред моя дух, с покорност и смирение пред моята сила, защото Аз съм благословил твоята душа още в утробата на твоята майка. А ти, любезно мое чедо Едуард, ела при мен.Пази ногата си да се не отклони от чертога на моята любов, защото ето аз чрез твоя брат, който е жертва заради всички ви, Аз съм благословил твоята мъдрост

665

..3..

25 януари 1924, петък

В дом Георги С.

над твоя ум и ти ще бъдеш мъдър, възмъжал със съзнание да пази знанието, за да не злоупотребиш, но да го приложиш в моята любов. Ще ти дам мъдрост и знание чрез твоята ръка и всичко, което мъдростта ти продиктува да преуспяваш. Пази завета ми, любезно мое чедо. Моят завет ще ти бъде живот и ще те пази от всяко зло. Бъди покорен на своите родители. Приложи смирение и страхопочитание, защото Отец Ми ги е благословил и носят благословение Авраамово и Исааково и този дом не е както Авраамовия дом, но като Господен дом, защото Аз и Отец Ми живеем в този дом и ние ще образуваме с моя Отец ново царство на мир и любов и ще насадим нова градина, а вие ще бъдете плодовете, които ще дават благоухание и храна на всички. Вдигам своята десница и полагам я над главите ви. Моята десница да ви бъде вожд и покровител от всяко зло влияние на злите и пакостливи духове, които са завладели човечеството.

Любимо мое чедо Георги! Изливам духа си в твоя дух, а на тебе любезно мое чедо, Хариета, изливам любовта си в твоята душа, а на тебе любезно мое чедо Едуард, давам сърцето си. Завладей това сърце и живей в него. Аз никога не съм говорил така, както сега проявявам духа си над вашите домове. Затова съм дошъл, да проявя тази любов и да бъдете едно с мен, както и аз съм едно с моя Отец. Сега, аз ви целувам с моя дух и осветявам вашите глави, за да носят венеца на благодатта. Приемете всичко това, което ви давам. Аз съм вашия Христос, Господ и Учител, който стоя посред вас, чакам да бъда опознат от човеците и от своите близки. Мир ви давам, да царува моя мир във вас през всичките дни на вашия живот до когато съм Аз с вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...