Jump to content

31.01.1924. В. Учител. 90-ти, 31-и и 1-ви ден. стр. 672 – 674


Recommended Posts

672

31-ви януари 1924, четвъртък, 14 д.6 ч.

Логос от Великия Учител

90-ти, 31-ви и 1-ви ден.

Благословени чада мои!

Аз ще започна с любовта. Както животът не съществува без любов, така и любовта не съществува без живот.

Въпросът за 90-ти, за 31-ви и 1-ви ден от месеца ще изясня сега и ще ви дам първото заключение върху това, което ви проявявам. 90-ят ден е във връзка с 9-тия аналогичен – пътя на любовта. 31-вият ден е свързан с висшата мъдрост и с тази мъдрост Отец ми е предначертал човешкия план. Първият ден от месеца, тази мъдрост издига своя глас и казва: „Аз съм Първий и Последний“. Отец благоволява сега над вас чрез любовта, за да вложи първоначалната мъдрост, която вие изгубихте чрез вашето слизане отгоре надолу. Всяка връзка е която имате от миналото съществуване, сега ще я развържете чрез това, което ще правите и това, което ще правите да влагате чувство като милосърдие, за да мине чрез всичките врати, които аз ви дадох и за знанието в първоначалния живот и да царувате в обятията на моя Отец.

Любезни мои чада! Мнозина биха пожертвали всичкото си богатство, за да влязат там, където вие сте влезли, за да бъдете в свръзка с моята любов, но казвам ви, че изобилието отхвърлям, аз искам чистото, святото, което се принася от дълбините на любовното чувство. Затова сега, на 90-тия ден, ще приемете първия ключ на първата врата, а ключа на първата врата е чувството на любовта, чувството на милост, защото сега е вложил Отец ми милост към вас. И аз съм дошъл да снема първия и най-великия товар от вашия гръб, една велика карма от един минал живот ваш. Затова ви казвам, велико е предназначението

673

..2..

31 януари 1924, четвъртък

90-тия, 31-ия и 1-ия ден.

на този живот, който вие проявявате. Да жертва човека от любов своята последна жертва, това е жертвата на душата, която се жертвува с пълно чувство и това чувство се развива в милост, а тази милост се слива с милостта на моя Отец. За да дойде тази милост, ето аз положих основа и сега ви проявявам целта на тази основа. Тази основа е моята любов в това Светилище. И от начало аз не ви разкрих жертвата, която трябва да правите, защото не познавахте моята любов. Трябваше да развия мъдростта във вашите умове, трябваше чрез любовта да измия вашите души, да облека със сила важите духове и така да ви предам този велик и върховен ключ, за да познаете милостта на моя Отец и за да вникнете във всичките тези врати, които аз ви показах.

Пред всяка врата ще снемате от всичките минали ваши животи, ще развържете всичките центрове, които са вложени във вашата глава и тържествено ще преминете, защото Отец всичко, каквото е създал и родил, нищо няма да изчезне нито пък ще лиши някого от своята милост. Казвам на вас, учениците на великата тайна, всякога, когато изпълнявате своята задача през всичките дни, които аз съм ви предначертал през цялата година, трябва да се стремите да бъдете в изпълнение. И така ще бъде един окултен ученик, за да познава тайната, която е вложил Отец ми отначало в него.

Трапезата, която аз ви наредих от името на моя Отец, когато прилагате в изпълнение ще приложите първо мълчание, второ хармония, трето размишление и размишлението ви да бъде върху следното благоволение на моя Отец: трапезата на 90-тия ден, ще се свържете с 9-ти ангелски чин, ще ви спират, ще минавате всички врати и ще се спирате

674

..3..

31 януари 1924, четвъртък

90-ти, 31-ия и 1-вия ден.

пред всяка врата и ще сваляте по една от своите одежди. 31-ви или 30-ти ден ще бъдете в свръзка с първия божествен план на човека и ще образувате четириъгълния камък, който ще бъде крепост и глава на божествения ъгъл, а този ъгъл ще се приложи във вашето сърце.

Когато месеца е от 30 дни, ще бъдете в свръзка с троеличния дух на мъдростта, който образува триъгълника Отец – мъдрост, Син – любовта и Дух – истината. В първият ден на месеца, когато приложите трапезата, ще бъдете в свръзка с първия лъч – върховната мъдрост, която произтече отначало и рече: „Да бъде виделина!“. А трапезата при първото пълнолуние, когато се храните с житното зърно, ще отделяте електричеството и магнетизма – любовта от мъдростта. Когато давате своите жертви всяко тримесечие изброено от 90 дни, ще се свържете с милостта на своя Отец. Защото в това време става взаимно милостта чрез мен, който изразявам вечната любов, а вечната любов е вечния живот. И така ще се облечете с мъдростта, ще влезете в истината и ще живеете в любовта. Аз ви давам тази вечер ключове, за да проумявате върху това.

После аз ви искам да бъдете ревниви и изпълнители на всяко учение. Стремежа ще носите като сила, ревността като изпълнение , хармонията като вечен живот, сливане с вечността на цялото миросъздание. Защото мира и миросъзданието на човека и общия мир, който е сътворил Отец ми, ще се слее в едно и ще образува едно дело, а това цяло е моя Отец. И сега ви казвам за сливането: „ Бъдете съвършени, както Отец ми е съвършен“. Това изливам от любов към вас и да познаете своето предназначение като ученици на небесните тайни и като изпълнители на Божията воля. Сега благославям трапезата ви и вътрешната ваша трапеза, която сте сложили да нахраните малките ваши братя, които са във вас. Жертвайте от любов за любов. Приемете сега благословията на моя Отец, Той ви благославя и аз ви благославям. И сега, тук благоволяваме и оттук ще изгрее и ще се прояви новата земя и царство, там, където не ще има плач и скръб. Амин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...