Jump to content

09.02.1924. В. Учител. Деветият ден, Връзките с деветия Ангелски чин. стр. 689 – 691


Recommended Posts

689

 9 февруари 1924, събота, 13 д.7ч.

Логос от Великия Учител

9-ти ден.

Връзките с 9-тия Ангелски чин.

Любезни мои чадца!

Благославям ви от името на моя Отец. Това благословение е върховната мъдрост. Тази мъдрост да проникне във вашите умове, да изрази 9-тия ангелски плод, за който ще ви говоря. Ангелския плод е плод на любовта и на вечен живот.

Сега, аз от любов ще ви предам връзките на ученика с 9-ти ангелски чин, начина, с който ученика трябва да достигне и от всеки ангелски чин да приеме като върховни плодове, които ще ръководят живота му във физическия живот, за да го свържат с вечния живот.

Върху вечният живот са написани деветте ангелски плодове, а тези плодове са ключовете за сливането чрез вечния живот с Отца. Това благоволение на ученика, който прилага всичките закони за неговото възрастване и за неговото съвършенство на пазвата на Отца. Деветият ден от месеца носи девети ангелски плод. Затова този ден е осветен и определен на ангелските чинове, които са на степени в човека.

Любезни мои чадца! От тези чинове духът ще приеме силата, мъдростта и радостта. Душата ще приеме: любовта, истината и живота. Умът ще приеме светлината, виделината и изпълнението на закона. Тези са деветте ангелски плодове и тези плодове ще се напишат върху волевия закон. Волята на ученика трябва да изрази висшия закон с 9-те плода, които черпи от деветия ангелски чин. Затова ученическите души трябва да изразяват девствената душа, великата чистота и вечния живот. Когато душите изразят тези дела, ще се нарекат Деви във върховния мир, там, където са началствата на деветия ангелски чин. И сега в тези дни от деветия на месеца, аз искам да ви напомня

 690

 ..2..

 9 февруари 1924

Девети ден.

Връзките с Деветия Ангелски чин.

всичко това, което Отец ми благоволява над вас. И затова всичко, което съм чу от своя Отец, аз ще го проявя на тайните си ученици, на които съм поверил духа си и ще им поверя ключа на миросъзданието. Затова всеки ученик, който проумява закона на великото изпълнение, ще приложи смирение, мълчание и кротост. И когато вие, учениците, се храните с плодове, бъдете във връзка с тези плодове, които черпите от деветия ангелски чин. И чрез тези плодове ще се изчистите, ще се избелите и ще приемете радостта и вечния живот. Затова е речено, „че в последните дни, когато избелят и очистят, за да влезнат тържествено в новия живот, които ще срещнат правдата в новото царство и мнозина други не ще да бъдат очистени нито избелени, но ще бъдат в поношение и укор вечен“. Това казвам на вас, които слушате моя дух, който благоволява в тайно, скрито от всички други.Така ще бъдете готови, будни, облечени и обути, защото не знаете деня и часа и когато вие не очаквате, нито мислите, ще дойде върху вас силата, която ще ви пренесе в сферата на моя дух, там, където царува мъдростта и вечната любов. Деветият ангелски чин са деветте стъпала и когато достигнете до деветото стъпало, ще се облечете с това, което очаквате. Затова искам вашата радост да бъде моя радост, искам моята любов да бъде ваша любов, искам вашия живот да бъде мой живот, искам мъдростта на моя Отец да бъде ваша мъдрост, за да можете да се движите като свободни от всяка връзка из всичките мирове, за да проповядвате законите на вашите братя, когато влезете тържествено в Бялото Братство. С този зов,

691

..3..

9 февруари 1924, събота

Деветият ден.

Връзките с деветия Ангелски чин.

вие ще ги поздравите, защото изкупени сте от земята, свършихте всичко и сега живеете в ново царство, там, където няма ден и нощ, няма тъмнина, защото виделината е вечна, а светлината съм Аз. Както виделината изхожда от слънцето, както зората се зазорява, така ще царувате в новата земя, в новата виделина и ще се слеете със светлината, с моята любов и Аз ще се слея с вас.

Сега, любезни мои чадца! Има ли по-велика любов от тази, която изливам и проявявам на вас? Имате ли по-велика радост от тази, която ви предавам? Имате ли по-голяма надежда от тази, която аз ви давам? Тази надежда е най-велика, тая надежда образува крилата, за да летите нагоре, да се стремите да облечете дрехата, която съм ви приготвил. Затова ви казвам, в този ден с плодовете на деветия ангелски чин нагоре летете, към небето мислете, царството завладейте, душите си облечете , с радост се нахранете. Това поверявам като ключ на тайните ученици, пред които вдигам завесата и проявявам истината на моя дух. Затова ви казвам, че на всяко девето число, аз ще давам все нови благоволения, за да изразя деветия ангелски чин вътре в тайния ученик, който е скрит от света и прилага закона в изпълнение.

Сега, като ученици на моя дух, аз ви поздравявам. Радвайте се чрез плодовете, които изразяват деветия ангелски чин в духа,душата и ума и образуват Троицата: мъдростта – Отец ми, Любовта – Аз и истината, Духа – предвечния дух, който изхожда от моя Отец и владее със сила целия мир, който е сътворил моя Отец. Поздравявам ви с тези плодове, да бъдат във вас израз на дела и да проявят всичко на дело и когато видят делата ви, да прославят моя Отец, който е на небеса. Мир ви давам, моят мир изливам върху вас. С любовта си целувам ви и със силата си ви подкрепям, за да ходите смело в пътя на закона и правдата. Амин./ръкопис/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...