Jump to content

14.02.1924. Венинг. Първо нареждане за Великите заседания. стр. 703 – 706


Recommended Posts

703

 14 февруари 1924, четвъртък, 16 д.

Логос от Венинг

Първо нареждане за

Великите заседания.

Проявлението:

Венинг държи в ръцете си едно много голямо златно сърце, от което излиза силен огън. Огънят е ясен и издава много голяма светлина. Това е колективното сърце.

Надежда е от лявата страна на Венинг, държи котва, на която се е облегнала. Анастасийка от дясната страна на Венинг държив дясната знаме, на което е изобразено слънце и под него пише:“ Аз съм живот и възкресение“.

Венинг продължава да ни говори:

Любезни братя и сестри. Поздравявам ви само с Божията любов, защото Божията любов днес е изразена върху вашите души и вашите сърца са осветени чрез тази любов. Затова, пазете сърцата си непорочни и душите си в Божествената любов. Аз ви поздравявам с това сърце, емблемата на вашето сърце. Това сърце и то се уповава с надеждата върху котвата, която е спасението на живота. Котвата е символ на сегашния ви живот, а сегашния ви живот е основан върху кръста на вярата. Кръстът е символ – победата на физическия живот, който минава в слънцето на вечния живот. Това слънце ние ви носим и на това слънце е написано: „Аз съм живота и възкресението“. Затова ние днес идем от името на Отца и от името на Учителя, който благоволи над нас да дойдем и проявим това, което Той е проявил през всичките дни на вашия живот.

Любезни братя! Заради това от днес ще пристъпите към свят и изпълнителен живот с надежда и вяра, за да се приготвите за великия ден Господен. Господният ден е на Отец, който ще ви слее със своя Син. Затова, пазете се до този ден от скръб, пазете се да не осъдите някого.Приложете любовта като закон във вашите сърца, за да бъдете преобразени чрез тази любов,

704

..2..

14 февруари 1924, четвъртък

Първо нареждане за

Великите Заседания.

чрез образа на светлите братя. Това е заповедта на Учителя, Господа Исуса Христа, да сияете с Неговата любов, както ние сияем, защото скръбта произвежда смърт, а смъртта погибел, сянка, тъмнина, която ние не признаваме, защото живеем в любовта и светлината на живота. Господният ден заседателен на Великия Отец ще се открие на първи март, който ще съдържа мъдрост, сила и жива любов. Първи март, втори, трети, четвърти ще бъдат святи и тържествени пред вас и пред тези, които ще дойдат да чуят гласа, да приемат сила, благодат и да напоят своите жадни души от Божията любов, да намерят почивка и благодат в този ден. Затова, от 21 до последния ден на заседанията, бъдете готови. Учителят ще мине през всичките ваши домове, ще измие вашите лица, ще помилва вашите души, ще изчисти вашите ръце в правда и нозете ви ще упъти в закона на съвършенството. На 21-ви ще се призоват братята по име, за да приклонят своята глава в Светилището на Господа и да намерят утеха пред Неговия дух. Затова ви предупреждавам да бъдете святи. Това предупреждение не е мое, това ми е възложено като заповед да ви го предам. Затова пазете душите си, пазете душите си, пазете духовете си в покой. Пазете сърцата си в мир, за да почувствате благоволението и благодатта на Господа. От 21-ви до последния ден, слейте сърцата си с нашето сърце, слейте ума си с Божествената мъдрост, слейте душата си с душата на Великия Учител, слейте духа си с духа на небесния Отец. И така, ще бъдете запазени от всяко зло влияние. Това е оръжието против злото и против лукавия.

Любезни братя мои! И това ви съобщавам и дайте внимание, защото лукавия, великия завистник против Учителя е изпратил девет легиона представители, за да разрушат

705

..3..

14 февруари 1924, четвъртък

Първото нареждане за

Великите Заседания.

делото, което е проявил Отец чрез Своя Син. Никога не е бивало такова зло, както сега и това зло ще влезе в сила и делото не ще бъде победено. Затова ви се съобщава на всички да се въоръжите с Неговия дух на любовта, защото мнозина ще бъдат жертва на тъмните представители на великия завистник! Затова ви съобщавам от името на Господа, да бъдат домовете ви оградени със силата на Божия дух. Събирайте се в единодушие и ограждение на всичките ви домове, защото едни от тези представители ще искат да се докоснат до вашето здраве, защото виждат вашата воля чрез вярата и непоколебима с тяхната власт. Ограждайте домовете ви с молитви, защото казва Господ:“ гдето са събрани двама или трима в мое име, аз съм силата, която разрушавам помишленията на лукавия“. И още, ви съобщавам да имате внимание върху вас си, върху делото, че ще настанат усилни времена чрез лукавия, за да имате насилство и смущение в живота, но вашия живот е любовта и възкресението на вашите души. Всичко това ви предупреждавам да знаете, но един е вашия изходен път – Учителя, който е пътя и вратата чрез която ще минете. Да не отидете след други учители, нито да помислите върху техните дела, защото ще искат да проявят чудеса, но знайте, защото лукавия чрез неговите сили ще върши чудеса за отмъщение на Христовата любов, който е слязъл сега на земята между вас.

Бъдете будни и цялото Всемирно братство бди над всички и на всички ни е дадено оръжието на любовта, а на тези лукави представители като им покажем оръжието на любовта, ние съсипваме тяхната сила. И така да вземете

706

..4..

14 февруари 1924, четвъртък

Първото нареждане за

Великото заседание.

за велико оръжие любовта, за да съсипете делата на нечестивия, да победите мрака и запустението, което иде да опустоши всичко и да направи своето царство на земята, да се възцари той, вместо любовта – злото. Вие сте поставени като воюващи сили чрез любовта, но не бойте се, бъдете будни, защото Господния ден иде и всичките нечестиви легионни сили ще бъдат заключени, ще бъдат заключени в подземните пластове и заключването им ще бъде за 1775 години. В това време ще бъде ново царство, вечното блаженство, а земята ще образува Едемския рай към източната страна и тази земя ще бъде украсена като невеста със своите накити за своя жених. Но сега сте в мъчнотия, бодърствувайте, молете се и пазете свята чистота на Господа. Не бойте се от това, което ви съобщавам. Трябва да знаете, защото земята,на която сега стоите не я очаква добро. Тази земя ще мине през огън и жупел, за да се очисти и изчезне всяко зло. Затова аз ви съобщих първата част върху нареждането върху вас.

Второто нареждане ще бъде от името на Господа Исуса Христа, Учителя на вечния живот. С това ви поздравявам да имате оръжието на любовта, защото Н.Л.Н.Б.Л.. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...