Jump to content

15.02.1924. Венинг и Надежда. Надежда към своите родители. стр. 707 – 710


Recommended Posts

707

15 февруари 1924, петък, 14 д. 7 чв

Надежда към своите родители.

Проявлението:

Венинг и Надежда.

Надежда държи в ръцете си един клон от крин със седем цветчета, голям около половин метър. Цветовете са разредени и големи. Надежда ни говори:

„Любезни братя и сестри в Господа. Милий татко и мамо! Сега, аз ви поднасям с този крин Христовата любов и чистотата на вечния живот, в който ви виждам. Моите думи отправям към моите родители. След привършването ще продължа към всички и ще ви обясня защо заминахме преждевременно и какъв е закона на Божията воля.

Любезни татко и мамо! С този крин, с който ви поздравявам с любовта на Господа, да сотите в Неговата свобода.Аз отдавна исках да ви говоря, но чакам реда и благоволението на Господа и Учителя, който ни преподава в Бялото Братство. Той е и Учителя, който стои посред вас и ви учи тайните закони на вечния живот. За да имате успех в този свят живот, който съдържа чистотата на вашите нозе. Аз говоря на вас татко и мамо, за да имате чистота между вас, да имате свободата на Божия дух и не се налагайте един на друг без благословението на Господа. Мила ми мамо! Ще приложиш търпение в нашия дом, любовта ще проявиш в сила, защото Господ благоволява в нашия дом. И защо благоволява? Аз ще ви разкрия после това. Затова остави татко да се движи в духовното направление, както Господ благоволява в него, но духовното ви движение да бъде в святост и чистота. А ти мили татко, приложи стремеж към Божията любов и дай свободата на мама, за да имате едно съгласие, една любов и една сила. Понякога влизате в недоразумение, защото се поставя една противоположност в разбирането между тебе и мама. За всичко, за което се спасяваше до сега, работата ще се изглади и всичко ще се нареди добре, защото вършиш волята на Великия Учител, но ти татко, преди да

708

..2..

15 февруари 1924, петък

Надежда към своите родители.

бъде мама призована, ти си призован. Защо си призован? Защото преди 2000 години ти си бил с Учителя. След тебе дойде и мама и сега идвате да продължите този живот и да свършите делата си в тази земя. Големи неприятности няма да имате, ако вървите и се движите в тази чистота. Затова ви поздравявам с този крин, който е символ на вашите души.

За милата ми сестра аз ще продължа, когато имам по-свободно време, понеже сега съм заета. Откакто съм заминала, аз свърших всички духовни курсове, сега съм в седми курс, затова времето ми е малко. Когато свърша, аз ще се освободя и всички ще ви направлявам в стъпките на живота. Не се грижете за материалното положение и не се свързвайте със земята, защото в скоро време ще оставите всичко и с чистата душа и светлия ум ще дойдете тук, където сме ние в новото царство. Не се грижете за живота си, защото вие не сте бедни, както мислите. Не търсете повече, защото всичко трябваше да мине, за да влезете в живота на същността, да можете да работите и двамата, съгласно в един дух и в една душа. Но Господ Исус Христос ви казва, че ви е „доста моята благодат над вас“. Досега сте търсили царството небесно, но удостоихте се и влязохте и моята радост е неописуема. Аз до сега полагах старание и грижи, за да можете да влезете в това царство, за да откриете вечния живот на дело. А сега сте при Учителя и горе и долу. Вашите тела са долу, а душите ви са в Бялото Братство, там, където всички се веселят в новата светлина и в братската любов. Не грижете се, че нямате дом на земята, вашия дом аз го изграждам откакто съм заминала

 709

 ..3..

 15 февруари 1924, петък

Надежда към своите родители.

горе в духовния мир. И когато дойда втори път, аз ще ви напомня вашите тайни между живота и душите, свръзката между Бога и земята. Като казвам тайни, не за такива тайни, които носят отрицателната страна на божествената любов, но положителните, истинските. Сега аз се радвам, защото вие се прибрахте в едно тяло и в един дух.

Ти, мила мамо, си въздействала на много души, защото ти си работила и аз ти помагах. Сега вие сте по-близо към мен. Може отблизо да се съобщаваме и да ви помагам. Ти, любезний татко, не се отегчавай от твоята работа, защото чрез тази работа ти си доведен в светлината и истината. Твоите дела са чисти. Винаги си бил кротък и смирен засвидетелстван от Учителя Господа Исуса Христа, а мама с любовта е изградила кротостта в твоята душа. Недей се грижи, защото аз съм помощта над вас, ще помагам и над милата си сестричка и на Борю, защото те ни са две искрени звезди от ляво и от дясно. Не се грижете за тях, защото вие не можете да приложите нищо от себе си. Учителят Исус Христос е поставил основата в сърцата им, аз изграждам живота им. Затова и заминах от физическия мир. Това излияние е на моята любов към вас, защото искахте моето проявление и не само това мое проявление ще ви бъде радост и успокоение на душите, но много пъти аз ще идвам и ще ви насърчавам.

Сега, аз се обръщам към всички братя и сестри, над които е неописуема моята радост и радостта на братчето Венинг, който е представителя на моята личност пред вас. Скърбите всички, ако един замине преждевременно из помежду вас. Ние сме жертвата на вашата любов. Жертва не се признава с кръв пред любовта на Исуса Христа. Всички са дали жертва, за да приемат закона на великата истина, зад която

710

..4..

15 февруари 1924, петък

Надежда към своите родители.

е скрита вашата свобода, тази свобода, която развързва всяка връзка на човешкото съществуване на земята. Вие скърбите, че ние заминахме преждевременно. Преди 2000 години, когато дойде Великия Учител като младенец, всички майки и бащи са поднесли по една жертва и тази жертва е изпълнението на числото 2000. Всички, които са дали 2000 жертви заради любовта и заради царството на Господа, те са спасените и влязоха в Чертога на любовта и са основа в царството Божие в свободата на духа. Сега няма да отидат две хиляди жертви, но ще отидат жертви частични и тези жертви са пътя на истинската любов – свръзката между родителите и Господа. Преди 2000 години две хиляди жертви деца са избити, а другите не изброявам, само 2000, които са свързани със сегашното посещение на Учителя. Всяка една от тези жертви са отворена ложесна на новия живот на Христовата любов за умножаване и разширяване на царството Божие, което сега е дошло в сила и слава. А ние, които се самопожертвуваме, отваряме път, през който ще минете и вие, за да се слеем в едно. Това ви съобщавам, всяко спасение без жертва не може да бъде. Всички са дали жертва и Христос е жертва, а сега ние сме частични жертви, за да проявим това, което виждаме и чуваме, мъдростта и новия план, който се оформя на земята. Ако вие скърбите за нас, ние чувстваме вашата скръб и духа ни е в утеснение. Когато вие сте в радост, ние чувстваме свободата и като свободни духове съществуваме във всяко място и на всяка страна. Не скърбете за това, което не знаете. Сега Господ влезе във вашата градина и откъсна най-благоугодното нему цвете, което вие давате жертва за вашия живот. Това ви казвам, не от мое име, но от името на всички братя, които идем да ви дадем радост, светлина и да успокоим вашите сърца, защото не знаете това, което има да бъде в скоро време. Бъдете и свързани с нас, ние ще ви помагаме във всичките ви дела. Времето ми изтече. Поздравявам ви с крина и ви целувам всички от името на Венинг и Анастасийка.

Любезни татко, мила мамо! Целувам ви и радвам се, защото сте в светлината и в пътя на вечното спасение. Пак ще дойда и ще продължа моя разговор с вас. Аз съм ваша дъщеря Надежда П. Коюмжиева. Сърцето си давам на вас, радостта ми изпитайте вие. Този крин ви оставям на всички вас и ви благовестявам светлината и чистия живот. Мир над вас. Мира на Всемирното Братство да се възцари във вашите души. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...