Jump to content

01.03.1924. Отец Сий. 24-то Велико заседание, ден първи, логос втори, първи ден на месеца. стр. 750 – 751


Recommended Posts

 750

 1 март 1924, събота, 20д., 5 ч.вечер

24-то Велико Заседание,

Ден Първи, Логос Втори,

Първи ден на месеца.

ОТ ОТЦА СИЙ

М И Р Ъ   В А М Ъ !

Благославям Името Си над вас.

Възлюблени чада мои! Благославям Духът Си над вас. МИР ВАМ!

Възлюблени чада мои! Благословен е денят, в който благоволих към вас. Този е денят, първият от месеца, за което благоволих чрез Сина мой към вас, първият ден е началото на всяко дело, а делото е това: да проявя мъдростта си над всички вас, които познавате живота, който проявих в начало, АЗ, ГОСПОД БОГ СИЙ, това начало открих и рекох: „Да бъде!“ и стана, рекох и проявих.

Днес в първият ден от месеца, благослових числото, което е начало на всяко проявено дело от името на Моя Дух. В това число благослових делото на вашата десница и всичко, което проявихте в дело и труд, да приема от вашия труд една трета част – делото на ръцете ви.

Любезни мои чада! Това начало, което е проявения закон сега, го приложих и чрез Сина си и да бъде изпълнено чрез вас. Това е жертвата от мъдрост, която отправяте към Моя Дух. Чадца мои! И това ви казвам, труда ви благослових и труда ви ще открие пътя ви и пътя ще се слее с Моя Дух. Първият ден от месеца носи великото начало в себе си и всичко, което вие ще творите под името на този закон, ще бъде проявено пред човеците като виделина. Всичко, каквото създадете в този ден, със създаването ви ще съградите ново царство и в това царство ще бъдете призовани. Заради това, Любезни Мои, открих заседанието си с вас в този ден. Казвам ви,

751

..2..

1 март 1924, събота

24-то Велико Заседание,

Логос Втори,

Ден Първи.

радвайте се, защото този ден, първият от месеца, началото, е ключа, който е заложен като непроявена сила във вселената. Сега ви проявявам този ключ. Проумейте го и завладейте го, защото няма тайна, която да не приемете чрез този ключ, а ключа е закона, който е вложен в първия ден на месеца. Това е начало, а началото съм Аз, проявлението на Моя Дух е във вас, които създадох в образ и подобие. Сега благоволявам и разкривам тайната на човека. Чада мои! Искам от труда на десницата ви 1/3 част, за да съградя невидимото видимо и да завладеете видимото, което сега ви проявявам. Силно е благоволението Ми. Духът Ми благоволява над вас. Приложете закона Ми като проявление на моята любов. Чада мои! Сега възпявайте към проявената Ми любов – към Учителя, когото ви проявих в сила, власт и дух. /Пяхме„На Учителя“, благослови в същото време хляба/.

Любезни чада мои! И сега ви давам благоволението си да проумеете мъдростта в мълчанието. И не глаголяйте без мъдростта. Бъдете чисти в помишленията си и непорочни в делата си, святи в живота си, любящи със сърцата си, силни чрез умовете си. Така ще проявите началото и началото ще просветне в силата на Моя Дух и Моя Дух ще бъде над вас и ще преуспявате във всяко дело. Така ще носите с този закон светлината пред човеците и ще прогоните тъмнината на лукавия, ако изпълните първия ден от месеца в когото благоволих чрез Духа Си. Ето ще проявявам духа Си над вас и ще ви помагам в труда на десницата ви и всичко, което искате, ще преуспявате и ще проумявате, защото това е първоначалния закон – да проявите непроявената мъдрост, да откриете непроявената светлина, защото светлината и мъдростта ще произлязат от вас. Тази вечер ви давам заповед, Аз не искам жертва телата ви, но телата ви да се изпълнят с Духа Ми и Духа Ми ще прояви съгласно с условията на вашата дейност. Сега благоволявам и приемете Моя Дух, който бди над вас. Мир вам, мир вам, мира вам. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...