Jump to content

03.03.1924. В. Учител. 24-то Велико заседание, ден трети, логос втори. стр. 784 – 787


Recommended Posts

784

3 март 1924, понеделник, 20 д, 5ч.з.

24-то Велико Заседание.

Ден трети, Логос втори.

Логос от Великия Учител.

Любезни мои чадца!

Да се благослови проявения ми дух върху вас. Това е великото ми благопожелание, с това ви поздравявам:“Да дойде Духът на моя Отец и да разкрие тайните от преди създаване мира. Така ви благославям чрез духа си.

 Днес моето благоволение към вас е от името на третия Заседателен ден. Този ден е велик и тържествен. Това е Троицата, която се изразява като Дух, Сила и Живот. Третият ден е великата основа. Заради това в този ден се изгражда върху тази основа живота, който ще се прояви от днес нататък в ново царство, нова земя, а тази земя и това царство ще бъде новия човек, с ново сърце, с нова светлина и с велик разум. Стойте тук, до когато вие се облечете със Силата на Духа. Силата на Духа е третата проява на моя Отец, третата проява на моя Отец се носи като велик вестител из целия мир и в човешкия разум. Това е вестителя, който ви благовестява новото бъдеще, което ще настъпи чрез моята любов, за да изрази мъдростта на този велик благовестител. И сега човекът, който е достигнал с великия разум, със силна мъдрост да се издигне, за да бъде мощен, да завладее с разума си всемирните тайни. А този човек, за когото благоволявам и ви разкривам, той е ключа на Божествената мъдрост. Всяка мъдрост се проявява чрез човека, който прие образа на своя Творец. Човекът не е такъв като сега, сега е облечен в сянката на материята. Тази сянка ще изчезне, когато изгрее слънцето и ще се превърне човека в това слънце, за да свети навред. Затова, Аз ви казвам:“Носете светлината, защото сте произлезли от

785

..2..

3 март 1924, понеделник

24-то Велико Заседание.

Ден трети, Логос втори.

светлина. Аз ви уча в името на великия закон, разширявам вашия разум със светлината и мъдростта, за да познаете истинския човек, който е скрит в тази материя и е свързан със сянката на материята.

Любезни мои чадца! Аз свидетелствам великата истина на човека, аз отварям ума ви да проумеете, защото до сега вие сте слизали отгоре надолу и сега ще започнете да излизате отдолу нагоре. Затова ви давам тази светлина, за да проумеете пътешествието на вашия живот. Но когато дойде Духът, той ще ви настави на всяка истина. Духът е великата основа. Без Троицата не би съществувала вселената. Аз и Отец едно сме. Троицата е проявата на Неговия Дух като основа и на тази основа е основана мъдростта и цялата вселена. И сега, тази основа ще проникне като дух във вас, ще ви научи всичко, ще ви настави във всяка истина и ще ви открие законите и вие ще минете през всеки закон и този закон ще го разгледате в живота като велика наука и ще се научите от този закон космогонията на вашия проявен първоначален живот.

Любезни мои чадца! Като ви казвам:“Стойте тук до когато получите Духа на Истината.“, аз ви казвам да стоите на своето призвание и на своето обещание, което сте дали. Всяко ваше обещание е закон пред моя Отец и ако вие не устоите пред този закон, казвам ви, ще бъдете като сянка или като вятър или дърво, разлюляно от силни бури, до когато проникне съзнанието на това призвание. Това е моето благоволение и сега аз събуждам вашето съзнание да си спомните всичко, което сте чули и което ви проявих. На всичкото отстояване основата е чистотата, святостта, истината и изпълнението. Мнозина от вас мислят, че ще

786

..3..

3 март 1924, понеделник

24-то Велико Заседание.

Ден трети, Логос втори.

изгубите живота, ако стоят, за да получат Духа на истината. Любезни мои чадца! Ще съществувате като човеци в мъдрост и ще победите всяко зло и ще бъдете мъдреци, за да устоявате на всяко съпротивление. Ако не устоите, ще дойдат дни разрушителни, ще дойдат дни изпитателни и ако не стоите тук, за да се облечете със силата на духа, казвам ви, ще погинете не като дух, но като човек в скръб и болезненост. Затова, аз благоволих и ви дадох тайната и силата. Град, поставен на планина не може да се укрие. Така ще победите със силата на мъдростта, която ще ви настави на всяка истина. Устояването е в изпълнение, а изпълнението е вярата. Ако вие нямате вяра да получите Духа на истината, на силата, казвам ви, ще бъдете като кораб разлюляван от морските вълни. Стойте на признанието си и така ще изпълните волята на моя Отец и моя Отец ще призове душите ви:“ Елате и наследявайте царството, приготвено от миросъзданието!“. Няма човека да бъде завладян от земята, ще съблече формата на сянката и ще замине в своето отечество – родното място, там, където е неговото прибежище. И казвам ви, стойте тук докато се облечете в силата на Духа,а силата на Духа е третото лице на моя Отец. На тази основа ще застанете, която е здрава, непоколебима и силна и тази основа ще ви слее. Бъдете съвършени, както Отец мой е съвършен.

Всяка душа ще се върне в обятията на моя Отец, защото човека е роден, а не сътворен. Затова ви казвам явно, бъдете чисти и святи и ще получите първия ключ, за да намерите пътя, в който и по който сте дошли тук и да заминете в царството, да се слеете с първоначалния план на Елохимите. Защото този човешки първоначален план е изработен от Елохимите и в този план Отец

787

..4..

3 март 1924, понеделник

24-то Велико Заседание.

Ден трети, Логос втори.

ми роди човека и го нарече Жива Душа. Това е благоволението ми, това, което откривам към вас, това проявявам на малцина, на тези, на които съм поверил истинния закон, непроявен и ключовете за постигането на всяка велика цел. И ако вие устоите, блажени сте, защото ще бъдете очевидци. Това аз ви обещах още от начало и първите, които аз призовах от любов, не устояха! Казвам ви да бъдете будни и да побеждавате с моя дух всяко зло, което иде да ви съблазни. Не бойте се от вашите немощи до когато получите духа, който ще ви настави на всяка истина, за да прояви свидетелството. Няма да заминете от тук, от Земята, до когато Аз съм тук и ако спазите всичките условия, аз ще ви държа при себе си, защото съм ви поверил тайните, които никому не съм поверил вън от вас. Ще ви дам в идущото заседание първия ключ, с който да постигнете първата мъдрост – да познавате доброто и злото. Тази тайна аз благоволявам и ви давам. Приемете моята любов. Благославям ви от името на моя Отец. Аз съм великия ваш Учител, който съм светлина между вас, Христос на мира и царя на правдата. Амин.

Нареждания: Ще бъдете събрани единодушно в името на моя Отец в 5 часа и ще проявите истинската любов. Отец ми е любов и от любов създаде видимото от невидимото. Ще имате благословена трапеза със 7 различни плода и с жито; ще спазвате великата хармония, ще пеете с радост, тихо и хармонично. Радостта ви да изрази вашата любов и лицата ви да просветнат с истинския първоначален образ и подобие; ще почувствате в трапезата с песните Триединството на моя Отец и силата на посещението. Когато седнете на трапезата, не смущавайте се, седнете спокойно, слейте се с Троицата, защото в това време Ние с Отца ще бъдем в светлина над вас и от всичките велики заседания, това е най-велико и тържествено, проявено в сила и слава. В песните да вземат участие душите, умовете ви да просветнат като слънце, духовете ви да се развеселят и ума ви да просветне с радост. Приложете всичко. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...