Jump to content

03.03.1924. Отец Сий. 24-то Велико заседание, ден четвърти. Заключение. стр. 788 – 791


Recommended Posts

788

 3 март 1924, вторник, 22 д.7ч.заран

 Логос от О Т Е Ц Ъ  С И Й

24-то Велико Заседание.

Ден четвърти, Заключение.

 М И Р Ъ  В А М Ъ !

Благословено Царството Ми!

 М И Р Ъ  В А М Ъ !

Възлюблени чадца мои! Приемете благословението Мое, защото вам благоволявам с Духа Си. Аз благоволявам, ОТЕЦ ваш небесний днес, да дам своето заключение и да закрия Великото Си Заседание.

Чадца мои! Възвишавам гласа Си в този ден, когато ви проявявам силата върху Сина Си и всичките заседания между вас са, за да дам свидетелството заради Сина си, който в начало беше в Мен и Аз го проявявам вам, а вие, когато приемете Духа, който ще дойде върху вас, свидетелствувайте чрез Духа на братята си и на човеците. Защото Аз ще благоволявам с мъдрост в Сина и силата не ще бъде победена, защото изхожда от Мен и ще почива върху вас.

Чадца мои! Аз съм ОТЕЦ ваш СИЙ и това проявявам, за да бъдете готови и да знаете, защото все що благоволявам в заседанията, в които заседавам чрез Духа си, ще бъде всичко наяве и ще бъдете научени чрез заседанията на моя Дух, тайните закони и силите, които са вложени в природата като основа на Моя Дух.

Чадца мои! Аз ви давам проявлението Си в доказателство и сила на Моя Дух и затова благоволявам над вас.

Чадца мои! Казвам ви: „Когато приемете Духа, проявете светлината на силата, дайте виделина на човеците и вие ще бъдете светлина всред тъмнината. Поставям с Духа Си вам, да бъдете завет чрез Духа, когато Аз ще ви изпратя от името на Сина Мой. И ето, завета ще поставите

789

..2..

3 март 1924, вторник

24-то Велико Заседание.

Ден четвърти, Заключение.

за тисяща и деветстотин години до когато Аз възвиша гласа Си и призова народите Си и пак ще проводи Сина Си със сила, мъдрост и любов да засвидетелствува името Ми в нова земя, пред нови човеци в слава и сила голяма. Ако вие устоите, казвам ви в истото /същото?/време ще застанете на жребия си и ще носите настоящото свидетелство за бъдещите човеци. Тогава вие ще си спомните това, което сега благоволявам над вас, Аз Отец ваш СИЙ и ще просветнете от Изток до Запад. Това е моят завет над вас, който ще бъде като сила и ще привлечете народите в онова време – блажените. Заради това, основах с Духа Си велики заседания и да свидетелствувам на вас и свидетелството ми е истинно, защото проявих Духа си над вас. И ето сега, Аз го запечатвам в умовете ви и в плочите на сърцата ви, това, което има – да бъде. И това е заключението на това Мое заседание с вас.

Чадца мои! Пребъдете в Мен, както пребъдвам в Сина Си и Сина пребъдва в Мен, защото АЗ и СИНА мой и вие, сме Тройното проявление на моя непроявен дух в образ и материя. Аз благоволявам чрез вас, защото Духа Ми роди духовете ви, Аз и Моята Любов роди душите ви. Това е Словото Ми, когато рекох: „Да бъде!“ и стана, „рекох“ и изпълни се да създадем човека по образ и подобие нашему. Чрез Словото Си, чрез Духа Си. Заради това храм сте на духа Моего и свидетелствувам вам, защото в начало бяхте в Мен и Аз ви родих и ви нарекох „човек“ и в този човек заключих тайната на образа и подобието Си и на Моя дух. Заради това, проявявам ви тайната на Духа Си. А сега да просветне образа и подобието – Духа и Душата ви. Изливам силата Си и давам ви благодат;

790

..3..

3 март 1924, вторник

24-то Велико Заседание.

Ден четвърти. Заключение.

изливам мъдростта Си и това е Моето благоволение. Всичко е възможно в Мене чрез Духа Ми. Бъдете вие сега будни. Тайно е благоволението Ми, силна е благодатта и явно е вашето благоволение към Мен и моето свидетелство е закон в живота ви.

Чадца мои възлюблени! Слейте се с любовта на Сина моего, когото ви проявявам и не бойте се. Духът Ми благоволява над Него и над вас. И сега, още един завет поставям между Сина и вас, завета, че няма да погине нито един от вас, ще бъдете очевидци и проявители на Сина Моего и Духа Ми над вас. Това благоволявам и моят завет е силен и истински е завета Ми. Ако устоите всичко ще се изпълни, което съм завещал чрез Духа Си.

Чадца мои! Сега това завещание поставям като основа, над която вие щеподчините законите си, които носите отначало. Сега, възлизате нагоре да познавате всичко, що благоволих чрез Духа Си на всяка твар, във всеки живот и на всяка жива душа. Радвайте се и веселете се и възпявайте: „Свят, Свят, Свят...“.

Забележка: Даде ни се четверевангелен камък през време на пеенето, благословиха се плодовете за трапезата и учениците. Миропомазаха се учениците и прочие.

Възлюблени чадца мои! Прийдите към Мен по двама, които ще изразяват образ и подобие /приехме знаците/.

Благословен е Духът Ми над вас, възлюблени, сега със запечатването с вас, заключвам заседанието си, но вие бъдете будни, защото възлюбления Ми Син ще благоволява над вас и уроците, които ще приемете с мъдрост и сила са. Ето, ще ви предам 9 ключа на познание. Ще бъдете силни с мъдрост на проявена виделина и сила на Духа Ми. Заради това, казвам ви, бъдете готови и когато приемете

791

..4..

3 март 1924, вторник

24-то Велико Заседание.

Ден четвърти. Заключение.

уроците, бъдете спокойни и запазете силата. Бъдете още свободни, без страх в Духа Ми, правилно ще се прилагат уроците и да дадете плод, както Духа Ми дава плод и плода на Моя Дух е светлина, виделина, мъдрост, истина и любов. Това искам от вас: приложете закона на мълчанието, без да глаголите вие що бива и не бива, а вие, учениците мъдрост ще проявите с малко глаголене, за да бъдете път на Моя Дух, който ще се прояви чрез вас и да открие силата на мъдростта. Това благоволявам ви. Приемете това и това е заключението, което давам и заключвам дните заседателни. Приемете Духът и Мъдростта. Аз съм ОТЕЦ ваш СИЙ, който благоволява на пророците и на вас. Благославям Духа си и Мъдростта Си над вас!

МИР ВАМ, мир вам, мир вам. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...