Jump to content

16.03.1924. В. Учител. Първи урок за деветте точки. стр. 817 – 819


Recommended Posts

812

15 март 1924г, 8 ч. вечерта

 Отговор на зададени въпроси М.С.

Застанахме с моята сестра, сестра Елена, направихме молитва и зададох 4 въпроса:

1. Молба, да благослови Господ нашата дъщеря Спасия да преодолее всички мъчнотии и изпити с радост и да се завърне жива и здрава при нас.

2. Молба, да помогне на нашата сестра балдъза, ако тя не носи и изплаща карма, а това е само от слаба воля и намеса на майка й и след нейната смърт, да се съвземе и да разбере силата Господня.

3. Молба, мога ли да изпратя приготвеното писмо до Министър Председателя на България, с едно кротко осветление принципите на Божието дело, в което се стремят да живеят Бялото братство в България и ако се вземат някои мерки, вследствие клеветнически доноси, да се има туй предвид, защото ......... ........е и брат Масон, на когото се говори искрено.

4. Мога ли, с благоволението на Господа, да направя едно осветление между братята масони в Пловдив върху нашето Христово учение в Бялото братство, в името на Божията любов.

 Преди още да почна да чета самото писмо, сестра Еленка вижда Спасителя, че ни благославя и почва да говори, та да пиша:

„Благословено чадо мое Михаиле. Ето, теб поставям като фар, който изхожда от моя Дух,да вадиш светлина на тия, които носят тъмнината.

 – Отначало съм вложил Духа си с мъдрост в теб и сега мъдростта проявявам в дело, като отварям устните на твоята уста,да изговори проявената светлина и невинното дело, което носи чистота във всяко дело.“

813

..2..

към логос 15 март 1924

Преди да ми прочетеш твоето писмо, излияние на твоята душа, родено от твоя Дух в мъдрост, благопожелано от твоята воля, аз го прочетох и вникнах дълбоко в делото на твоята десница.

Любезно мое чадо, Аз ти давам благословение, действай както Духа ми те направлява, както Духа в тебе те наставлява. Но казвам ти, тъмнина ще настане, тъмнина ще посети душите на всички човеци, но тази светлина е неизбежна за тях, за да изгрее зората на новия живот. Тази зора е общата любов, която ще даде своята светлина от изгряващото слънце на великата правда, за да се спасят изораните сърца и записани в книгата на вечния живот. А тази книга е живата природа. И всеки, който влезе в живата природа, ще намери името си записано.

Писмото, което ще изпратиш, ще го приеме твоя брат, но той временно ще замълчи. Ще го разглежда и ще го остави и това писмо ще подейства в последните дни, когато настане мрака, чрез който мрак, ще искат да затъмнят моето дело.

Тогава твоето писмо ще се яви като небесен фар и ще блесне в умовете им. Тогава ще стане събуждане само на първата част от тяхното подсъзнание.

Имаш благоволението ми към теб. Думите, които си написал, се отнасят към моето чисто дело и моето име, в които съмнение да се не дава, да се изпита така дело, да се прави на човеците, за да свикнат на смирението.

Този образ, който е застанал всред всинца ви, това съм Аз.

814

 Към логос от 15 март 1924г.

Делото, което ти проявяваш, носи велика чистота и велик морал за човеците. Думите, които си написал, носят живот и са силни, за да вземе сама личността да провери.

Думите ти ще бъдат малко под внимание. А твоите братя от Всемирното братство ще ти помогнат и думите ти ще подействуват. Заради това давам и моето благоволение.

Сега чрез Духа си давам един велик опит, да изпиташ на дело това, което си приел в това Светилище.

Любезно чадо мое, всичко върши чрез вяра, а вярата побеждава, защото носи в себе си сила, а тази сила е моята любов.

Аз ти отговарям на този въпрос: „Действай, защото благоволението ми е над твоята глава!“

Тебе поставям като светлина между твоите братя масони. Говори на тези любезни чада закона на истината, закона на правдата, закона на съвършенството, без да предадем тайната и ключа.

Всичко върши смело и решително, защото всичката тъмнина, която се хвърля върху моето дело,тъмнината се разпръсква от великата светлина.

Това е едно подбуждане на дълбокия интерес към човечеството, за да потърсят и познаят пътя на тяхното съвършенство.

815

към логоса 15.03.1924

Любезно мое чадо, ако не настане гонението, делото ще се забави малко.

Всяко гонение е ускоряване на моята слава между българския народ. И ако аз не бях крепил България, тя отдавна да е попаднала под плен на своите противници.

И сега аз повтарям: „Давам ти власт, със смелост говори мъдростта, за да просияе светлината и да се прояви истината.

И ако ти вършиш всичко това от любов, и аз ще върша от любов всичко към теб. И твоята десница няма да се лиши от нищо, нито твоята Душа ще се лиши от моята радост.

Третият въпрос за твоето любезно чадо Спасия. Тя е в моята десница, защото от начало аз я спасих чрез моето име. Заради това не грижи се, защото нито косъм ще падне от главата й, нито от другите твои деца.

Четвъртият въпрос заради вашата сестра. Имам благоволението към нея, още малко време и ще отговоря за нейното положение и в състоянието, в което е застанала. Сега Господя пази с крепкия си своя Дух. Не огорчавайте душите си за нея, защото тя е в полето на..етинята,за което аз ще продължа втори път.

И сега бъди над всичко внимателен, дръж в себе ключа на тайната и действай само с ключа на мъдростта, която съм вложил в теб.

Любезно чадо мое, ще чакам и отговор от твоя брат, който е Министър Председател? Отговорих не, не чакам.

/Липсват три страници/

819

Втори урок

153 риби.16 март 1924

да се облечете в живот. Животът е Духа, който отначало пребъдва и е нескончаем. Той е основата, на която аз ви поставям и върху нея аз поверявам своите тайни, които отначало Отец ми е проявил и никому не съм я проявил. Но сега вам я проявявам, защото идат усилни времена, за да бъдете вие по-силни от времената, ще приемете живот, който се не поврежда от човешка ръка, нито от никакво зло. Това е духа и думите, които аз ви проявявам. Сега вие, ученици на моя дух, ще мислите върху двата ключа, които аз ви дадох. Двете думи ще ги приемете като два велики центъра. Първият ключ ще поставите в ума и с разум ще действате. Вторият ключ ще мислите, че той се ражда чрез разума и влиза в сърцето и душата просветва в любовта. В третият урок аз ще ви задам въпроса върху великата основа, която Отец ми е съградил: мъдрост, истина и живот. Вземам от сбора на изброеното число рибите само третото число 153. Третото число поставям като основа, на която аз ще градя и вие ще живеете. Така ще прилагате без много говорене. Ще работите с чистота, с любов и с вяра. Човешкото число е сбор на изброените букви е седем. На последната буква се поставя осем, защото той работи, за да прояви това, което е отначало в него и заради това, което се състои от осем букви, а човек, като ключ на великата истина е седем букви. Последната буква „А“ е основата върху която аз сега ви давам разяснение чрез мъдростта на моя Дух. И ако сега това ви проявявам, има и други непроявени, но чакам пълното ви възрастване, а мъдростта да ви прояви. Това е второто благоволение върху вас. Вторият урок, върху който ще мислите, ще действате и ще живеете. Сега приемете моята благодат, защото това, което ви проявявам, е непроявено. Затова ви рекох преди 2000 години:„ Има много още да ви говоря, но сега не можете да носите. Когато дойде оня дух, който ще ви пратя, той ще ви настави на всяка истина. Тази е истината, която аз ви проявявам и ви поставям върху нея. Тя е основата, началото и и края. Бъдете благословени. Моят дух да бъде с всинца ви и мъдростта на моя Отец да проникне във вашата мъдрост, да проумеете това, което аз ви давам. Аз съм ваш Господ Христос на Мира. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...