Jump to content

24.03.1924. В. Учител. Спънките в живота и влиянието на външните мисли. стр. 836 – 838


Recommended Posts

 836

 27 март 1924, четвъртък, 12 д. 6.в.

Спънките в живота

и влиянието на външните мисли.

Логос от Великия Учител

Благословено е царството на Духа, който изхожда от моя Отец. Любезни мои чадца, да дойде Духът на моя Отец върху вас, да ви освободи от всяка мисъл и от всяка спънка на вашия живот. Това е моето благопожелание към вас, това е моето благословение над вас и от това благословение няма по-велико, за да бъдете свободни от мислите, които идват отвън и ви обвиват в техните връзки и ви държат в забулено и долно стъпало.

Спънките в живота ви произхождат от лукавия, който сега е заселен в своето царство на Земята и сега аз ви поздравявам със свободата на Духа Божия, който изхожда от Великия Отец и който ще почива върху вас като светлина пред нозете ви, като действие в живота ви и като свобода на мислите ви. Всяка мисъл, която идва отвън, тя е стража със своята злобност към светлината, която ви се изпраща свише. Пожелайте любовта на моя Отец и приложете братолюбието и не забравяйте страннолюбието, защото ако любите странните, вие ще любите ангели, които ще дойдат във вашите домове и ще ви донесат благословението. Така и Аврам приложи закона и нагости ангели. Като ходите в светлината и в тази светлина няма да се спънете во век. Когато ходите в светлината, вие ще бъдете свободни, не като духове, освободени от материята, но свободни в материята, съвършени човеци на Земята, облечени в одеждата на мъдростта и ще почивате върху закона на истината и тогава всичко, каквото искате ще преуспявате и аз като ваш учител, ще бъда с вас. И всяка молба на ученика се изпълва чрез изпълнението на закона, когато той пребъдва (в изпълнение). Закон закона изпълнява, светлина със светлина се прелива и живот в живот влиза.

837

..2..

27 март 1924, четвъртък

Спънките в живота

и влиянието на външните мисли.

Така, ученикът, посветеният в тайните, получава заслуженото, което търси за осветление и за негово повдигане във вечния живот.

Сега исканото от вас за расите и епохите и за съществуването на време, времена и полувреме.

Любезни мои чадца! Аз няма да се спра да ви ги обясня сега, но когато сте единодушно събрани в мое име. Въпросите, които излагате, не бързайте да минавате от един на друг. Чакайте да се разреши един въпрос, за да ви бъде ясно и тогава минете на друг. Аз съм винаги с вас и ако вие искате, аз ще ви дам, стига да приложите от любов вашата мъдрост към моя дух. Затова, аз ви давам простор, за да се събирате в мое име и когато вие се интересувате, за да знаете проявената тайна на Земята от самото начало, аз ще ви дам. Но понеже виждам вашето отегчение в честите срещи, аз замълчавам, а когато ученика иска с жадност, аз давам. Не хвърлям бисерите на неразработена почва. Всеки бисер, който изхожда от моя дух, трябва да бъде посаден и ще падне в разработена почва. Когато вие сте събрани в мое име, вашите умове се изострят, почвата на сърцето се разработва и използува чрез мъдростта, защото земната наука е почва на земната мъдрост, земната мъдрост е почва на духовната мъдрост.

Преди 2000 години аз избрах простите, неразумните, хилавите, за да посрамя силните и учените. Сега законът е изменен от моя Отец. Сега избирам мъдрите и разумните, понеже във физическата наука е хвърлена светлина от Духа на моя Отец. Тази светлина е основа и това, което сега го дам, прости и неразумни не ще разумеят. Ще лежат под булото на буквата, но на вас казвам

838

..3..

27 март 1924, четвъртък

Спънките на живота

и влиянието на външните мисли.

пазете се от буквата, защото буквата умъртвява, а духа оживотворява. Това ще ви кажа само: по първия въпрос, че бялото племе е източното племе, което произлезе от Белите ви братя, а Белите ви братя са от племето на деветия ангелски чин. Човекът в сегашното състояние е изгубил своята белина, защото светлината се вдигна от пред него, за което аз друг път ще продължа върху този логос. Това, което вие искате, търсете и ще намерите. Вашето искане и търсене да не бъде предварително, да не бързате, но всяко търсене да бъде бавно, за да се прилага във вашите умове, както положителна основа и тази основа да образува закон. Затова ви казвам: няма по-велика благодат от тази, в която вие сте сега. Всичката ви скръб аз ще превърна в радост. Иде време, когато няма да плачете, няма да охкате, няма да тъжите, не като духове, но като човеци.

Любезни мои чадца! Сега вие всинца не само тук, но и отвън вашите братя и сестри се смутиха, понеже извиках един от вашите братя. Съблякох му формата и той мина в духовна материя и ето стои сега с мен и ще ви каже няколко думи за неговото заминаване. И така, аз ви благославям. Да прилагате братолюбието и страннолюбието да не забравяте. И така ще нагостите или приемете някой от вашите братя от ангелския мир или от Бялото братство, което държи хармонията на земното Бяло братство.

Поздравявам ви със своето целувание, да имате радост и успех във всичкия ваш живот, да покажете на дело и да победите злото, което е сега на Земята. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...