Jump to content

03.04.1924. В. Учител. Трите закона: 1.Сплотеността. 2. Колективна любов. 3. Да пребиваваме в истината. стр. 844 – 846


Recommended Posts

844

3 април 1924, четвъртък, 14 д. 7 ч.в.

Великият Учителят

ТРИТЕ ЗАКОНА

1. Сплотеност.

2. Колективна любов.

3. Да пребъдва в истината.

Благословен е духът на моя Отец върху вас, да се прослави името на вашия Отец небесен във всичката своя пълнота; да дойде царството Му на Земята и да обгърне Земята с пълната светлина на своя дух; да се възцари правдата. Това е първият и велик закон на Неговия Дух.

Правдата да възтържествува и да се засвидетелствува истината на моето слово. Словото, което ви говоря е истинно. В сърцето на истината е закона на всяка свобода, а всяка свобода ще свидетелства за любовта, за тази любов, която аз ви нося и с тази любов искам да обновя човечеството и да обгърна душите им и да ги осиновя с духа на моя Отец. Това е смисълът, великият закон на великите пророци, които са пророкували винаги преди моето идване на Земята и всяко пророкуване ще се засвидетелства с Духа на моя Отец. Затова, аз казах преди 2000 години:“ Аз няма да съдя света, има кой да съди.“. Пророчеството, което носи истината е свидетелство от духа на моя Отец. Затова, казвам и на вас, учениците, които ме следвате и които ме слушате, първия закон е: вашето СПЛОТЯВАНЕ,да образувате силата, магнетичната сила, която ще образува огнената верига и ще се съгради делото, а тази огнена верига сте вие. И така, нечестивия няма да пробие веригата, за да разруши и докосне делото. Сплотеността е първия закон на окултния ученик.

Вторият закон е: КОЛЕКТИВНАТА ЛЮБОВ, която образува колективното слънце, което дава живот.

Третият закон е: Окултният ученик да пребъдва ВЪВ ВСЯКА ИСТИНА защото истината ще направи човека свободен, за да бъде невидим със своята материя пред нечестивия и пред нечестивите човеци. В третият ден възкръснах, третия закон приложих като факт, а факт е истина, а истината освобождава материята. Аз ви говоря върху тримесечие,

845

..2..

3 април 1924, четвъртък

ТРИТЕ ЗАКОНА

на окултния ученик.

трите закона. Тези закони са три дни, които аз бях заровен в сърцето на Земята, приложих истината и освободих материята и със своята материя влязох в преизподнята. С тази свобода, с факта на истината, аз проповядвах възкресение и живот, а това възкресение и живот е втория закон на ЛЮБОВТА, тази любов, която образува слънце и даде живот на вашите братя, които бяха в преизподнята. Това говоря на вас, на окултните ученици, великите закони, с които вие ще освободите своята материя и ще бъдете невидими пред злите ваши братя, нечестивите противници на моя дух. И затова ви казвам, СПЛОТЕНОСТТАе великия закон. Както аз пребъдвам в моя Отец и Той пребъдва в мен и Духа свидетелства и образуваме Троицата, неразделна единосъщност. Това е за окултните ученици необходимо, това е силата и победата. Аз ви дадох нареждане да се молите колективно всинца, не със слаба вяра, но със силна вяра, защото ученика, който носи тайната на Духа, ако има вяра колкото зърно синапово, ще върши велики дела. И сега да приложите тази вяра, защото окултния ученик чрез микроскопичната вяра всичко ще може чрез Духа на Господа Исуса Христа, който е застанал сега между всинца ви. Ще четете братската молитва колективно всеки ден и вашето моление ще продължи до седем дни. Злото в Назарет млъкна, устата на ревящия лъв се затвори чрез песента на „Сърдечния Зов“, която излиза от устата на окултния ученик. Ето аз нося светлината и застанах като жених и чакам да бъда опознат от своята си любезна. Коя е тази любезна? - Майка България. Няма да ме познае! Но сега наричам най-великата моя любима вашата колективна душа. Затова,

846

..3..

3 април 1924, четвъртък

ТРИТЕ ЗАКОНА

на окултния ученик.

изпълнете своя дълг. Това ви давам не да огорчите вашите души, не да помрачите вашите сърца, но да се радвате, защото аз хвърлям една велика светлина във вашата несъзнателна грешка, която вие сторихте от ревност на велико изпълнение. Благославям тази ревност да бъде свято дело, плод на вашите братя и сестри.

Наливам своята любов, давам благословението си и Отец ви благославя, защото стремежа на вашия дух е условие и основа на всеки градеж. Приемете моята любов и благословението на моя Отец, да бъде над вас и аз чрез любовта си ще прогонвам лукавия, но и вие будни бъдете и молете се. Аз, вашият Учител, Христос на любовта и духа на мъдростта. Амин.

Забележка: „Грешката“ беше, че не отидохме на молитва заедно с другите братя, но направихме я тук, в Светилището.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...