Jump to content

04.04.1924. Венинг и Надка. За събитията, които идват. стр. 847 – 849


Recommended Posts

 847

 4 април 1924, петък, 9 д. 8 ч.в.

 Логос от Венинг и Над.

 Н.Л.К.Б.Л. С.В.Л.Е.Л.

Събитията, които идат.

Любезни братя мои!

Ние всички ви поздравяваме с общата Божия любов и се радваме с един дух, че дойде при нас още един брат и не само за този брат чакахме, но чакаме и други братя да дойдат, може би и някои от сестрите да дойдат, но у вас да се не породи съмнение, че може би и оттук може някой да замине, не, защото целта и предназначението на тукашните братя е друг план. Този план е скрит и от вас, защото вие още не можете да вникнете нито ще го проумеете. Когато дойде определеното време, този план ще го приемете, ще го получите, ще ви се даде и знание да го разбирате, но сега сте ученици на едно велико дело, а това дело, над което вие работите е за вас, специално дело, заради вас, за да израстете и получите. Във Всемирното братство се искат велики човеци, не горе във Всемирното братство, но долу, за да разберат непроявената тайна и смисъла на Великия Учител. И защо е проявена вселената като един велик факт и в него е застанал човека като най-велико, най-разумно същество?

Сега аз ще ви загатна за събитията, които ще настанат неизбежно, как трябва да се поставите вие, за да отблъснете мрака като окултни ученици на Христовия дух, който е долу на Земята. В 1924 година се повдигна от великия сатана буря и ще се увеличи в голям размер. Духовните лица, които са обвити в мрака, ще дадат условие и правителството ще бъде повлияно от тях, за да съборят делото на Господа Исуса Христа. От сега, от 1924 година, до 1927 година, ще се усилват събитията и надали от верните, които обещават и любимите до Учителя ще устоят. Ще има

 848

 ..2..

 4 април 1924, петък

Събитията, които идат.

силно гонение, защото великия Сатанаил с неговото войнство е застанал и сега царува със сребролюбието и гордостта, с алчността, с грабежа, с винопиенето и с прелюбодеянието. Пазете се и винаги бъдете въоръжени със закона на Божествената любов, защото идат застрашителни времена и вие ще застанете със сила и той ще се опълчи с войнството си против вас. Не бойте се! Сатаната ще иска да ви пресее, ще хвърли и жребий върху своята победа, заради своите жертви. Това ви казвам, за да бъдете готови и препасани със силата на духовното оръжие. Царството на нечестивия ще трае три години (пол.време). В разстояние на три години ще върши най-големи беззакония и в най-големи размери. Защото сега е слязъл от астрала изгонен е с огрения меч на Архангел Михаил, но не бойте се, защото Учителя е на Земята и той е светлина за вас, която не залязва, но вечно свети и вие пребъдвате в тази светлина. Не сте сами, не сте изоставени, но вие учениците, учете своите уроци, за да влезете в по-висш и по-велик клас. Ние ще ви помагаме с братята, които са дошли между нас, ние образувахме една колективна сила, с която ще ви помагаме във всичките стъпки. И сега, това, което ви предсказахме, да знаете, че скръбта е взела надмощие над човечеството и човеците ще мрат, ще боледуват, ще гладуват, ще се убиват, ще се карат и ще живеят в най-голямото беззаконие. Но вие, не така. Вие ще живеете с любовта, с правдата, с истината, с вечния живот, с велика радост ще носите светлина, ще покажете с дела, ще посрамите с делата си делата на беззаконните човеци.

849

..3..

4 април 1924, четвъртък

Събитията, които идат.

По това ще се отличавате: ще имате мир в душите и радост в сърцето, ще се радвате както ангели и ще живеете както духове в своята ограничена материя.

Това, аз получих от Учителя, съгласно от всичките братя, които се радваме безгранично и непрестанно в нашето единодушие и се молим да се прослави Господ на силите и Бог на любовта. Това е нашето благопожелание, което ви благопожелаваме да преуспявате в благословеното ваше дело. Ние сме винаги с вас, непрестанно и неразделно. Аз съм вашия брат Венинг, ученик съвършен на Господа Исуса Христа и служител на Неговия Дух за прослава на Неговото име през всичките векове. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...