Jump to content

09.04.1924. В. Учител. За числото 9. стр. 857 – 859


Recommended Posts

857

9 април 1924, сряда

Логос от Великия Учител

Числото Девет.

Любезни мои чадца!

Да бъдете благословени с първия плод. Аз ви благославям с този плод, който е емблема на съвършената любов. Деветото число от месеца е символ на човешката еволюция с деветте плода на Духа. Аз ви благославям с първия плод, който обнови и ще преобрази живота ви в новата светлина.

Аз ви предначертах пътя и ви поставих в началото на този път, а този път е деветия ангелски чин – съвършенството на Духа и Душата със своя Отец. Аз съм Пътя, Истината и Живота. Девето число – ангелския мир е Царството, в което вие ще се въплътите с деветте плода, които са свързват с душата, тази душа, която е родена чрез Пътя на любовта. Аз ви давам това, което Отец е благоволил отначало за човека, но понеже Отец благоволява над вас и аз от името на своя Отец проявявам това число, за да се слеете с първия Плод на Духа и да образувате съвършената любов и да просветнете в ангелския мир. Аз благослових първия плод в този ден, с който вие ще се храните и вашите тела ще се облекат в любовта, както в нови дрехи. А тази любов е живота и светлината. Деветото число е най-великото, защото чрез това число се усъвършенства човешката душа с духа. Чрез първия плод вие ще образувате Царството в ангелския мир и ще пребъдвате с деветте плода на съвършения дух. В този ден Аз и Отец благословихме да се храните с житното зърно, с хляба и първия плод. Житото ще образува вечния живот още тук, когато сте в своята плът. Хлябът ще просвети плътта, за да бъде храм на духа, а първия плод, плода на вечния дух, който е любов, ще дойде и ще се засели във вас, този дух, който е между Отец и мене.

 858

 ..2..

 9 април 1924, сряда

Деветото Число.

Любезни мои чадца! Тогава този дух на любовта, който твори деветте плода ще се всели във вас и тогава Отец, Аз и вие ще бъдем едно, защото така благоволява Отец. Вие ще бъдете храм, Аз – живота и Отец – мъдростта. Духът ще бъде свидетелство – положителния закон на вашето съвършенство. Затова този ден е тържествен, защото деветия ангелски чин ви огражда с деветте плода. Аз ви давам днес първия плод да пребъде във вас. Деветият ангелски чин е взел деветте плода от Духа, който изхожда от моя Отец и от вашия Отец. И какво по-велико от това да ви прояви, за да влезете в Троицата, защото гдето съм аз, да бъдете и вие. Аз пребъдвам в Отца и вие ще пребъдвате в Отца, а любовта, която ще изхожда чрез вас, ще образува четириъгълния камък, над който ще се напише на четирите ъгъла: Отец – мъдростта, Сина – живота, Духа – свидетелството, Любовта – човека, който дава четвъртото измерение. И ако вие знаете тайната, която е заключена в този ден, бихте тържествували и бихте отдавна приели тази любов, която аз сега ви проявявам.

С първия плод, Отец е заключил тайната в деветото число, а деветото число е съвършенството на вашия живот. Затова аз благославям живота ви, благославям плода на вашата десница, благославям словото на вашия език, благославям мъдростта на вашите умове. В този ден, на деветото число в месеца, аз ви давам четири благословии и с тези благословии ще образувате ново Царство и вие ще привлечете вашите братя в новото царство, вие ще бъдете царстващи, с което ще заселите ново блаженство във вашите братя. Заради това ви казвам, вие не знаете тайната на вашето предназначение, затова живейте в мир, радвайте се, проявете любовта, приложете истината, дръжте

 859

 ..3..

 9 април 1924, сряда

Деветото Число

закона на мъдростта; бъдете търпеливи и радвайте се с духа на всичките плодове. Аз отворих вашия път и ви поставих да следвате пътя на вечната светлина. Любезни мои чадца! Благославям житото ви, хляба и плода на вашите души, плода на десницата ви, плода на вашата мъдрост и плода на вашия език. Приемете всичко, което ви давам. Аз не ви давам това, което света дава. Направете разлика. Това на вас давам, защото излязохте от света и сега пребъдвате в нов живот, нова светлина в новата мъдрост на духа. Стойте крепко и бъдете силни, защото още сте на Земята, а Земята е изпълнена с тръни и бодили, посяти от нечестивия. Аз ви приготвям с духа, ще и дам сърповете на мъдростта, на любовта и на словото да ги ожънете и да посеете плодовете от духа, който ще дойде във вас и ще ги принесе от деветия ангелски мир. Тогава ще дойде радост на Земята, мир в човеците и блаженство в душите. Приемете това, което ви давам, с радост го приложете и радвайте се, защото аз съм винаги с вас. И ако вие изпълните, няма да останете сами, защото Аз и Отец ми ще дойдем във вас и ще се вселим и вие ще бъдете жилище на нас.

Бъдете благословени от вашите братя, ангелите и всемирното братство ви поздравява и ви благопожелава силен успех. И аз ви благопожелавам съвършенството чрез плода на любовта. Приемете любовта ми. Аз съм вашия Велик Учител Христос на мира и Господ на вечността. Мир да царува над вас, във вас и вечно с вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...