Jump to content

18.04.1924. В. Учител. За събитията, които ще настъпят от 1924 г. стр. 869 – 871


Recommended Posts

869

18 април 1924, петък 12 д. 7 ч.в.

Събитията, които

ще настъпят

от 1924 г.

Виждам Спасителя, който се преобрази в светла врата. Над вратата пише със златни букви: „Аз съм пътя, истината и живота“. Чрез тази врата се явява братчето Венинг, покланя се и казва:

Н.Л.К.Б.Л.С.Б.Л.Е.Л.

Божията любов е любовта на Учителя. Любезни братя мои! Аз ида да ви съобщя какво решение взе Бог Отец с всичките ангели и архангели и какво е решението на всемирното братство над Човечеството – това Човечество, което носи тъмнината, а тази тъмнина е от антихриста, който се възцари сега на земния престол и със своето царство владее спящите души. Заради това царството му ще бъде скоро разрушено. Неговото царство не ще трае. Горко на тези, които се наричат царстващи в Антихризма на злото и се противопоставят към истината и вечната светлина. Взето е решение от висшите мирове, той казва, когато Сатанаил е изпъден и от астралния мир и сега с неговото войнство е на Земята. Но ето Великият Първоначалник, източника на мъдростта – проявителя на любовта, решава чрез духа си да унищожи тъмнината чрез гръм и огън. Заради това, всяко зло, което се противопоставя на проявената истина и иска да задуши любовта – извора на вечния живот, това става чрез човеците, а тези човеци са оръдие на злото, на воюващите тъмни сили. Това още ви съобщавам: метежът ще започне отначало със смъртоносни болести, със силни топлини. Ще има изгаряния на жита, ще настъпи глад и дъжд, не ще вали през това лято. Човеците на злото ще се съберат купно в съвременните църкви, коленопреклонно, за да търсят милост от своя Бог, когото те не познават, но се покланят на мерзостта и запустяването. Гласовете им не ще бъдат

 870

 ..2..

 18 април 1924, петък

Събитията, които

ще настанат в 1924 г.

чути, защото техния Бог на среброто и златото не ще да ги чуе и няма да им даде щението им (искането им). Тогава физическите им сили ще отпаднат, духа им ще бъде омаломощен и в това време ще се даде сътресение на Земята, но заради вашите молитви, заради синовете Божии, това ви казвам, ще има една част от Божия милост, не заради човеците, които дават мерзост и запустяване, но заради тревопасните животни ще се даде тая милост, а тая милост ще мине чрез вас, чрез вашите гласове, които ме познават като Светлина, Истина и Живот между всинца вас. Така казва Господ, който стои и свети със своята любов.

Любезни братя мои! Горко ще бъде на Земята. Началото ще бъде от 24-тата година и ще продължи до 1926-та година. Това съобщавам на вас, съгласно заповедта на Господа чрез Неговия дух, който благоволява над Българската земя, която е избрана да Му служи с дух и истина като богоневеста. Заради това ви казвам: не се обезкуражавайте, но дайте си усилие. През юни, юли и август не се движете много по улиците, защото през тези месеци огън и жупел ще бъде по Земното лице. Учителят ви съобщи сушата през 1923 година, а тази година тя ще бъде в двоен размер. Почивка не ще имат човеците, нито подслон, за да си отдъхнат, но това е дадено през тази година, за да се дадат условия на вас, да усилите духа и да влезете в пътя на истината и да облечете бронята на Неговата любов и да бъдете непорочни агнета. Всички сме въоръжени с меча на правосъдието, ние носим светлите воюващи сили, с които ще направим бой с нечестивия и ще отворим бездната, за да влезе 40 пласта в подземното лице. Сега аз ви казвам 40 пласта в подземното лице, това е символ

/една страница, на която ръкописно е записано:/

В началото на месец юни, сестра Еленка е имала съобщение от Великия Учител една сутрин, поради нашите молби, отменя топлините през месеците юни, юли, август.

871

..3..

18 април 1924, петък

Събитията, които

ще станат през

1924 г.и пр.

на велика тайна. Но това знайте, че решението се изпълва, чашата на Божествената ярост ще се излее на Земята, за да бъдат унищожени човеците, които вършат беззаконие против истината и против любовта на Този, който стои непорочен светъл с мъдрост на Земята. Но вие пазете одеждите си да се не осквернят и милост на човеците да не отдадете, нито да им се притечете на помощ, защото съдбата е решена. Бъдете смели, решителни изпълнители на всеки Божествен закон. Така каза Учителя преди 2000 години: „Горко на доящите, горко и на невинните малки деца, горко на непразните жени“. В тези думи Учителя е вложил велики символи, но вие радвайте се и не се бойте, защото деня се зазорява, слънцето трепти изгрява, светлината се носи, тъмнината ще изчезне, правдата ще възтържествува, закона ще се изпълни и Духа Божий ще се прослави с ново име, с великолепна слава. Ангелите ще възтържествуват и химни ще изпълнят... и царството ще се въдвори над възкръсналите души и чистите по сърце ще наследят вечния живот и Новото царство. Не бойте се. Домовете ви ще бъдат оградени с огнени вериги, домовете ви ще блестят със светлината на Божия Дух.

Това е решението на всичките мирове над Човеците и решението над Божиите синове. Аз ви поздравявам с бодрост на духа, със сила в мъдростта, с любов в душата, със святост в сърцата, с правда в ръцете и с истина в нозете. Няма Мъдрост като Божията мъдрост. Божията мъдрост да възтържествува над всички ваши духове. Амин.

Въпрос: Сатанаил (Антихрист) личност ли е или дух?

Отговор: Като Дух в начало ще се повдигне от съвременните служители в църквата. Оттам ще произлезе мерзостта и запустяването, пророкувано от брат Данаил, „че стои там, гдето не подобава“. Реченото от Господа Испода Исуса Христа, че светлината ще се проповядва от царските двери. Недейте очаква личност. Всички ще станат личности на Сатана ............................................................................................

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...