Jump to content

20.04.1924. В. Учител. Урок пети от Деветте точки. стр. 872 – 874


Recommended Posts

872

20 април 1924, неделя, 12 д. 7 ч.заран

Логос от Великия Учител

Деветте точки,

Урок Пети,

Пета точка.

Любезни и благословени мои чада!

Моето желание е да се благослови вашия живот долу на Земята и живота ви да прояви силата, която произтича от духа на моя Отец. Това е благословението, с което ви благославям и чрез този живот да се проявят всичките скрити сили в природата.

Сега в петият урок аз ще ви загатна за тези сили, които се приготвят за верните синове Божии, които ще си служат както си служиха преди много векове учениците и синовете на първия баща Отец. В тези уроци аз ви запознавам със силите, които произтичат като живот от всемирния Отец, който изпълва със сили и хармония целия мир. Тези уроци са ключове, които аз продължавам да ви ги поверявам. Учителят, когато дойде определеното време, трябва да повери на своя ученик скритите, невидимите и неуловимите сили, които образуват мъдрост пред човешките очи.

В петият урок са включени петте блаженства, тези блаженства, които само душата познава. Тези пет блаженства изразяват петте принципа в ума, в духа, в сърцето, в езика и в десницата. Петте блаженства, които са включени в душата са следните: МИР, РАДОСТ, ИСТИНА, ПРАВДА и ЛЮБОВ. Любовта е съвършенството, с което се усъвършенства човека, за да придобие централния ключ, с който да си служи в целия мир. Защото и човека носи в себе си пет точки, които са върховните центрове. Петият център е ключа на самосъзнанието, с което възраства над всяка мъдрост. Човекът трябва да се усъвършенства както Учителя си. Аз ви поверявам тези сили като факт за вашето развитие, усвояване

873

..2..

20 април 1924, неделя

Деветте точки,

Пети урок,

Пета точка.

върховната мъдрост от своя Учител. Когато човекът стане като Учителя си, неговото име се изменя и той става адепт, който владее над себе си, за да може да се материализира и дематериализира. Това е възкресение, това е нов живот, за да бъдеш с тялото си и горе и долу, за да можеш с духа си да обгръщаш целия мир. Аз поверявам тези велики истини само на вас.

Любезни чадца мои! Аз ви зададох един велик въпрос в петък, когато проучвахте своя урок: разложения жар, рибата и хляба, как се проявиха? Това е факт, проявена сила, материализирана чрез духа на мъдростта, който владее тази сила. Когато вие възрастете да владеете своята плът и да бъдете видими и невидими, тогава вие ще можете да владеете невидимото от видимото и видимото от невидимото. Както Илия показа пред човеците скритата сила и тази сила прояви пред вселенския събор Троицата. Той имаше знанието на мъдростта и бе възрастнал, за да усвои върховния ключ, раздели огъня, водата и пръстта, така свали огън от небето, за да покаже скритите сили в природата. Моисей владееше тази сила, който мина по море като по суша. Сега аз ви запознавам с тези уроци, в тази сила и вие трябва да бъдете готови, за да ги приемете.

Жарта, рибата и хлябът са символични след факта. Всяко проявление е факт и всеки факт носи своя символ. След възкресението ми (следва) символа на вечния живот. Във всичко е вложено символ, а тези символи са ключове на Божията мъдрост. Когато вий възмъжеете,за да достигнете върховния чин, за да владеете тези сили, вие

874

..3..

20 април 1924, неделя

Деветте точки,

Урок пети,

Пета точка.

ще си насочите мисълта към петата точка на ума и на волята, ще кажете да се дематериализирате и ще бъдете невидими:Тоириво Ихрем тивра. С тези две думи ще заповядате на ума и на волята. Тези две думи имат съотношение към видимото и невидимото, към материализиране и дематериализиране, но тези ви давам за когато вие възмъжеете, за да можете да обладавате себе си, за да можете да се концентрирате върху ума и волята, само тогава ще може да приложите. Защото в последните дни ще настанат времена усилни и ще ви пресилват човеците, но вие ще владеете скритите сили, с които ще можете да си служите. Това, което ви поверявам, ако устоите, ще получите, ако вие не устоите, нищо няма да се ползувате, защото аз давам и вземам. Ако вие не устоите и употребите силите, това ще бъде разрушение за вас. Всеки неусъвършенствуван ученик, той с тези сили ще си служи по обратен начина. Затова, ученика трябва да бъде съвършен, чист, свят в мислите и силен в духа. Духът е свързан с волята. Затова бъдете благоразумни. Няма да изгубите, защото времето е близо. Вие не знаете какво се приготвя горе за вас, но това ще знаете, когато аз ви проявявам. Ако бихте знаели всичко, бихте съблекли своята материя като нечисти дрехи и бихте заминали преждевременно горе.

Затова всичко се движи бавно, според развитието на ученика. Ако ученикът бързо се развие и бързо му се поверява. Ако ученикът расте съгласно с Божествената мъдрост чрез растежа, на ученика се поверяват и ключовете. Ето вече от като проявих духа си помежду вас е третата година и сега започвам да ви давам тайните познания, които само природата владее. Има много да ви проявя, но сега още не, но това ви давам, за да уякчите волята и да усилите стремежа на вашето изпълнение. Няма да продължа за жарта, рибите и хляба сега. На ученикът се поверява малко, но силно, за да приучи, и усвои и приложи в своя живот. Да се благослови тази сила и ключовете във вашите умове, да просветне виделината чрез вас, да се прослави Духа на моя Отец, който е като сила в целия мир. Сега давам ви благословията да имате любов и сила. С любовта ще заглушите злото, което сега обладава човеците. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...