Jump to content

08.05.1924. В. Учител. Шести урок от Деветте точки. стр. 911 – 913


Recommended Posts

 911

 8 май 1924, четвъртък, 14 д. 7 ч.в.

 Логос от Великия Учител

Шести урок,

шеста точка

от 9-те точки.

Да се благослови името ми между вас и да се прослави духът ми чрез вас и да дойде благословението над вас, за да проявите моята любов чрез великата благодат, която ще изпитате във времето, когато ще я приемете. Това е моето желание, това е моето благословение, но първом да имате любов помежду си и като видят вашата любов в единодушие, да прославят Отец, който се е проявил в мен и после над вас.

Любезни мои чада! Сега аз пристъпвам към Шести урок. Тези уроци, които аз ви предавам, те носят велика мъдрост, защото в тези уроци, аз включвам деветте принципа, които трябва да проявите – девет ключа, с които трябва да си служите и с тези ключове да кажете на вашите братя във велик факт на живота, че действително духа ми пребъдва във вас. Сбора на 153-те риби е символ, това е човешката еволюция – Деветия ангелски чин, в който се прояви любовта. Сега, вие се стремите с Шестия урок да постигнете пътя на мъдростта, да приемете Шестия ключ. Този ключ се нарича „Ихур Симра“. Когато вие се издигнете на шестото стъпало да познавате що е символ, що е факт на живота, ще си служите с този ключ и с този ключ вие ще отключите небесната книга и ще намерите написано проявата на моя Отец и що е Сила, що е Мъдрост и що е Любов. Тези сили са скрити като символи в 153-те риби – благословеното число, което ви поверих преди 2000 години. Сега заставам на брега и ви казвам: хвърлете мрежата отдясно!“ Мрежата е вашия стремеж, за да уловите непроявената мъдрост и да я приложите в живота. И когато я приложите, тогава няма да бъдете подобни на земните човеци, но ще влезете в ангелския кръг. Вашите лица ще се преобразят на ангелски образ, но след като изучите законите и когато получите всичко, само тогава ще ви се

912

..2..

8 май 1924, четвъртък

Шести урок,

шеста точка

от Деветте точки

дадат китари в ръцете, мъдрост в умовете, за да управлявате китарите, радост в ушите и тогава няма да се жертвате, за да слизате втория път да изучавате тези закони. Сега, вие възлизате нагоре, поставена е една велика стълба, тази стълба се нарича стълбата на любовта, която постига мъдростта,да се слее с висшата светлина. Така ще славите Отца, който е на небесата, във вселената, в човека като СИЛА,като СВЕТЛИНА и като ЖИВОТ. Но ви казвам само с тези думи ще разгърнете вечната книга, която само Отец ми е заключил, а ключа е моята любов. Затова ви посочвам пътя на вашето възлизане, защото друг е пътя на слизането и друг е пътя на възлизането. Слизането е жертва, възлизането е живот и всичко се движи чрез мъдростта на този велик символ, който ви проявих преди 2000 години при моето възнесение на небесата. Проявата е символ на 153-те риби. Те носят девет закона и върху деветте закона са вложени девет ключа. В човека са вложени като принципи, в природата като закони, в Бога като мъдрост, в ангелите като сила. Сега, деветият ангелски чин е свързан с деветото число на рибите, а деветото число е свързано с човека. Затова любезни мои чадца! Аз ви казвам това, което принадлежи на нас, за да постигнете, да успеете и да приложите.

Сега, коя е вашата цел? Стремежа. Коя е целта на стремежа? Мъдростта. Кой е стремежа на мъдростта? Животът и върховната пълнота. Тази велика истина съдържа Шестия урок, с който е свързан богочовека, който носи принципа на любовта. А този принцип носи в себе си висшата светлина, вечния живот, вечната наука преди проявата в

 913

 ..3..

 8 май 1924, четвъртък

Шести урок,

Шеста точка от

Деветте точки

раждането на човека, чрез мъдростта на моя Отец. Аз ви предавам велики тайни, посочвам ви източния път. Стремете се, защото с мен бяхте преди 2000 години при улова на рибата, а сега ви давам тайната и проявявам символите, които тогава аз само ви загатнах, че аз ще бъда с вас през всичкото време. Това , което вие ядохте и пихте, това ядох и аз, когато бях с вас. Това благоволение принадлежи на малцина, които бяха с мен. А кои бяха с мен? Това сте вие. Заради това сега благоволявам. Сега ще се радвам на плодовете ви, защото вашите плодове ще бъдат мои плодове. Отец ми ще ги благослови и ще ги приемев своята необятна любов, безгранична мъдрост във вечната светлина и чрез тези плодове ще се сътворят нови планети, нова земя, нова вселена. Това казвам на вас и да пазите тайната и да не изговаряте ключовете до когато вие не приемете. Блажени сте, ако устоите. Ще бъдете последователни с пълно съзнание, свръхсъзнание и подсъзнание и нищо няма да изгубите, всичко ще си припомните и ще бъдете носени из целия мир чрез Божествената любов.

Сега ви благославям да имате успех, защото когато вашия стремеж отпадне, вие се връщате назад и времето става продължително и падате под съмнение и съблазън. На всичко условие е: вашия стремеж да бъде положителен и само тогава ученика получава и Учителя поверява тайната на живота и действието на духа. Всичко се дава не по благодат, но чрез стремежа и успеха на ученика. Ученикът само е призован под благодат. Благославям ви да имате успех и в единодушието се овладявайте. Приемете мъдростта на моя Отец, любовта от мен, светлината от ангелското творчество, което живее в мъдростта, любовта и в пълнотата. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...