Jump to content

09.05.1924. В. Учител. Деветото число на месеца. стр. 920 – 921


Recommended Posts

920

9 май 1924, петък1 13 д. 7 ч.в.

Логос от Великия Учител

Деветото число

на месеца

Да бъде светлина над вас. Светлината да просияе във вашите умове и вашите умове да родят мъдрост и мъдростта да обърне човешките умове. Тази благодат иде от моя Отец върху вас, чрез тази благодат ще почувствате силата на Неговия дух, защото духа Божий живее във вас и вие трябва да му дадете условия да подвижи великата светлина, която ще блесне над вас.

Днес е деветото число от месеца, днес е деня на духовния плод, който ще възрастне във вашите сърца. Аз искам да осветя вашите сърца и да ги разработя с моята любов, за да ги направя градина, да обитават в нея духовните сили, ангелите и Белите братя от Всемирното царство. Сега, в тази градина искам да посея деветте семена, които ще принесат девет плода, тези плодове, които ще преобразят вашия живот и като видят вашия живот, Царството Божие ще възтържествува на Земята, защото то неизбежно ще дойде. Този ден е ден на деветте плода, които отначало произходиха и образуваха Елохимските сили. Чрез Елохимите дойде светлината в умовете и виделината просия като мъдрост и образуваха деветте плода. Тези девет плода са в деветия ангелски мир и образуваха деветте принципа в човека. И когато днес човекът трябва да се храни с духовните плодове, ще дадат положителните качества, които ще се начертаят чрез живота в образа на човека. Деветте плода като положителни принципи. Кои са качествата? Аз ще ви ги дам като на окултни ученици, за да преобразите живота си:

Първи плод- Абсолютна чистота.

Втори плод- Абсолютна истина в душата.

Трети плод - Абсолютно мълчание в мислите.

Четвърти плод- Абсолютната кротост, която да изрази невинността и

образа на ангела.

Пети плод- Абсолютното смирение.

Те са петте принципа, другите още четири са:

Шести плод- Силна воля.

Седми плод- Крепък дух.

Осми плод- Светли мисли.

921

9 май 1924, петък

Деветото число

от месеца

Девети плод- Любов във вечната светлина, която дава и крила на душата.

Тези са плодовете, които трябва да ги приложите като принципи в живота, с които ще дадете възможност на духа и душата да се хранят, да пораснат и да се слеят със своето начало, защото всяка душа откъдето е произлязла, ще се върне, всеки дух откъдето е произлязъл, трябва да се слее с колективния дух, за да образуват Бога на боговете. Това е Бог Отец ми, необятен, непознатия, скрития в своята мъдрост, който дава движение в целия мир и на мировия дух, който се проявява в мъдрост. Мировият дух прояви всичките плодове духовни и всичките плодове материални, защото аз ви казвам, всичките плодове са плод на духа, който обгръща целия мир и вие сте плодове на моя Отец, с които ще се храни и ще пребъдва вечно, защото Той е вечен и в самата вечност проявява безконечността на своята същност.

Всеки плод, който носи благодат е благословен, но различни са плодовете, защото има плод от падналите, тези които са от Десети ангелски чин, тези плодове са отрицателни, а положителните плодове са от деветия ангелски чин. Заради това, бдете върху плодовете и не взимайте отрицателните плодове, за да можете (с тях) да спирате, да ограничавате живота си. И сега, пак ви казвам: хранете се с плода на Божия дух, защото живота ви като цвета на плода ще процъфти и ще образува в себе си мъдрост. Затова ви дадох деветото число, което носи благословение на плодовете. И сега ви казвам: с тези плодове да дойде светлината върху вас, да озари душите ви, да се роди мъдростта, вселената да раз.............. и с тази мъдрост да я уловите. Приемете радост в душите си, сила в духовете си, мъдрост в умовете, чистота в сърцата, светлина на очите и любовта да просияе във вас и моята любов да ви бъде вожд и пътеводител на живота до когато вие сте тук и аз ще бъда с вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...