Jump to content

Recommended Posts

ОПИТЪТ

„…има една наука, според която нещата са точно определени, но тя не е фатална наука. При известни условия, някои страдания и злини могат да се отстранят или да се отложат, а могат и да се ускорят - това зависи от живота на хората. Един храм може да се разруши, а може и да се съгради. Един народ може да се разруши, а може и да се създаде. Това е в ръцете на самия народ.

Казвам: всеки човек трябва да развива своето вътрешно радио, да бъде в прям контакт с невидимия свят.“ [48, с. 14-15]

Преди две хиляди години Христос спаси човечеството от катастрофата над него, като я отложи. Той страда, зачена и роди новото човечество. Христовото учение е житото на доброто и милосърдието, което Христос пося, за да се храни човечеството в бъдеще. Това учение е квасът на Бялата ложа, на която е глава Христос. С този квас се заквасва новото човечество.

Старото човечество е дете на Черната ложа, на егоизма, на Сатана. То е като плевели сред житото. Плевелът расте и избуява, но не дава ценен плод за Божествения живот на душата.

Новият тип човек, който сега се създава е свързан с Христа, с невидимия свят, със светлите същества и цивилизации.

Днес новите хора правят опит да спасят човечеството от надвисналата катастрофа. Ако хората се пробудят и подкрепят този опит със силите на ума и сърцето си, той ще бъде успешен. Ако не се пробудят, чака ги разгром, какъвто земята не помни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...