Jump to content

СИНОВЕТЕ НА СВЕТЛИНАТА


Recommended Posts

СИНОВЕТЕ НА СВЕТЛИНАТА

„И като са синове на Светлината, Синове на възкресението са.“

Проявлението на Христа, на живия Бог се ознаменува с идването на Синовете на Светлината в света, които носят Велика любов, велико възраждане в себе си.

„От гледището на хората 2000 години са много, но от становището на Бога, това са два Божествени дни. И на третия ден Христос ще се върне. По какво ще се отличава сега идването на Христа в света, или казано на друг език: по какво ще се отличава идването, проявлението на Бога при сегашните условия? - Специфично е сегашното проявление на Бога. Сегашното проявление ще бъде прославянето на синовете Божии на земята, или казано на съвременен език, то ще бъде побратимяването на всички хора. ... всички хора искат едно побратимяване в икономическо отношение, уравновесяване на всички условия. Всички хора искат да се задоволят, да имат своя къща, да има де да живеят, а не както сега, да те хука този-онзи хазяин.“ [162]

„В епохата, която иде, в света ще се прояви Божията Любов. Изявяването на синовете на Светлината не е нищо друго освен проява на Божията Любов. Те идат сега да изявят любовта, да обновят човечеството. Дайте път на доброто във вас, за да се свържете с Разумните Същества, които идат да ви помагат. Когато слязат Братята на любовта, всички хора ще се разбират и ще говорят на общ език. Те идат вече, иде началото на новия живот.“ [143, с. 243-244]

Ако искаме да изложим сбито езотеричното знание в тази област, трябва да кажем следното:

Синовете на Светлината са синове на Бога, защото Бог е висшата духовна светлина. Те извират от този Извор като живи лъчи, които внасят разум и безсмъртие във Вселената.

Те живеят в света на Божия Дух, който оживява цялата Вселена и всички същества в нея. Това е вътрешният свят.

Човек се чуди, как може в него да има вселени, да има съвършени, мощни същества.

Това зависи от твоето съзнание. Ти смяташ, че си кутийка, която пъпли. Твоята душа е по-обширна от Вселената. Твоят Дух е по-мощен от всички оръжия, от всички условия, пречки и трудности. Ти трябва да излезеш от съзнанието на тази кутийка и да се пробудиш за своето истинско естество, за своето първично предназначение, като дете на тази разумна светлина, която огрява душата. Всички души са братя и сестри от едно семейство, защото са отсечени от неразделимата Канара на Универсалното Съзнание, на Универсалния живот. Те като светли лъчи са излезли от един и същ Център.

Душите само в своите най-важни аспекти изглеждат разделени от Цялото. В своята същина те са неразделими помежду си, неразделими от Цялото и съставляват организма на Вселената, т. е. първичния Човек. Духът, Адам Кадмон, Христос, който е излязъл от Непроявеното.

,,Да бъдете Синове Божии значи да чувствувате импулса на цялата вселена, всичката нейна красота, всичко възвишено и благородно в света.“ [Учителя, 427]

Синовете на Светлината живеят във висши сфери, непонятни за човека. Когато искат да влязат в контакт с хората, те слизат на нивото на умственото поле, където проблясват в съзнанието на човека като една идея, като едно прозрение, което дава нова насока в живота му.

„Да се свърже човек с едно разумно същество, това значи да го посети една светла възвишена мисъл. Всички напреднали човеци разговарят със Синовете на Светлината.“ [143, с. 426] „Синовете на Светлината слизат между хората да внесат в умовете им светлина и знание, а в сърцата им топлина и любов. Ако не им предадат тези неща, те не могат да се повдигнат и да бъдат човеци на новата култура. Следователно, Синовете на Светлината идат да обновят цялото човечество. Небето е високо организиран свят на Напреднали същества, които живеят във вечността и които постоянно творят. Те са създали целия материален свят.“ [143, с. 426]

Съвременните хора трябва да влязат в съзнателно общение със синовете на Светлината, с новите идеи, които слизат към Земята.

Ако искат да се спасят от надвисналата катастрофа, те трябва да се обърнат към вътрешните многоизмерни светове, към Бога - към Синовете на Светлината.

„За в бъдеще човек ще влезе в по-интимна връзка с напредналите съвършени същества.

Животът се направлява от интелигентни същества пак от човешката раса, завършили своето развитие. Връзката си с тях човек трябва да поддържа винаги. Тогава той е в училището на природата. Само тъй може да има достъп до нейното знание. Човекът на шестата раса ще бъде във връзка с тези напреднали същества и те ще му предадат вечното знание в училището на живата природа.“ [143, с. 452]

„Когато всички хора направят връзка с Възвишения Разумен Свят, т. е. когато съзнанията им се пробудят, това значи да се запали светът от всички страни. Всички лъжливи теории л учения ще паднат, всички съмнения и заблуждения ще изчезнат, и хората ще се освободят от черния дим и сажди - от влиянието на черната лоша. Те ще започнат да се хранят с чистата храна на Словото, ще дишат свежия пресен въздух, ще пият чиста кристална вода, ще възприемат Божествената светлина, ще се радват на новия живот, на новата наука, на новата Любов, на новата Мъдрост и Истина.

Един ден, когато сърцата на хората се разширят, умовете им се просветят и Духът им се укрепи, те ще бъдат във велико общение с всички съвършени същества, както и с всички същества, които са завършили своето развитие на Земята.“ [143, с. 425-426]

Някой смята, че може да събере една група хора и да организира братство, което да поучава хората.

Хубаво нещо е братският живот! Обаче в него влиза и светския елемент - фелдфебелството.

Истинското братство е една свещена идея, която не е на физическия свят, а в душите на съществата. Когато те обичам силно в душата си, аз съм ти брат, ще дам и имота, и богатството, и живота си за тебе. И аз знам, че моите братя са в света, прежаднели, изпълнени със стремеж да намерят истината. Братко, не търси истината при човек, който не млъква да повтаря кой какво казал, но вглъби се към висшите измерения на светлината. Там ще намериш Братството, там ще намериш живота на светлите души - идейния живот. Като се докоснеш до този живот, ще се преобразиш.

„Само онзи може да се повдигне и да развие своите дарби и способности, който се е свързал с възвишения свят, с Всемирното Бяло Братство. Тази връзка може да превърне простия в учен, обикновения в гениален. Възстановяването на тази връзка става доброволно, по любов. Кога може да стане това? Когато човек искрено пожелае.

Да направите съзнателно тази връзка, това значи пробуждане на вашето съзнание. Това значи възкресение.“ [143, с. 425]

Синовете на Светлината идат като една жива разумна вълна от центъра на Слънчевата култура. Те са изявление на живия Бог, за Който днес се приготвя жилище във всяка душа. И когато всичко е готово в тази душа, ще дойде за нея часът на възкресението - да влезе в онази велика Любов, в онзи неугасим пламък на безсмъртието.

„Аз познавам Синовете на Светлината и мога да ви ги опиша. Те са стройни, красиви, разумни. Занимават се с музика, поезия и наука. Когато един от Синовете на Светлината ви посети, вие ще се преобразите, ще придобиете нов живот, ще се почувствувате свободни граждани на Царството Божие. Синовете на Светлината носят навсякъде радост и веселие. Болни лекуват, страдащи утешават, паднали повдигат. Те свалят оковите от ръцете и краката на затворниците, свалят оковите от умовете и сърцата на онези, които са изпаднали в мрак и заблуждение. Те имат непоколебима вяра в Господа. Дето са Синовете на Светлината - това е Бог. Искате ли да видите Бога, идете между разумните, добрите, любещите хора и на Земята и на Небето.“ [143, с. 433]

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...